Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Valaki látta már a Jurassic...

Danivok111 kérdése:

Valaki látta már a Jurassic World-öt? Hogy tetszett?

Figyelt kérdés
ha van időd rá valamejjest indokold meg röviden, ne csak azt hogy: szar, király stb. ;)

2015. jún. 11. 17:16
 1/9 anonim ***** válasza:
32%

Erre én is kíváncsi lennék.

Aki látta, azt is írja meg, milyen volt az első háromhoz képest.

2015. jún. 11. 18:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Aki tud angolul, érdemes figyelnie a már kijött kritikákat, pl. a Rotten Tomatoes-on: [link]

Jelenleg a kritikusok 71%-ától kapott pozitív értékelést, ami persze folyamatosan változik, minél több kritika kerül fel.

Az írások alapján olyasmi lehet a film, mint amilyenre számítottam. Az állítólagos pozitívumok, hogy jól hozza az első rész hangulatát, látványos és akciódús. Negatívum, hogy olyan, mint az átlag mai nyári tömegfilm: bugyuta, túl nagy hangsúlyt fektet a gyilkolászásra meg az üres látványosságra, és semmi újat nem tesz le az asztalra. Több kritikus egyetért abban, hogy jobb, mint a 2. és 3. rész, ami nem valami nagy teljesítmény, de azért biztató.

Majd ha megnézem, kiderül, hogy én a pozitív vagy negatív oldalt pártolom. Az eddig olvasottak alapján már kissé csalódott vagyok a filmben, mert valamennyire azért reméltem, hogy "okosabb" lesz. De nem szeretnék előre ítélkezni.

2015. jún. 11. 19:21
 3/9 anonim válasza:

Én ma délután néztem meg. Szerintem 5*.

Szerintem jobb mint eddig bármelyik rész. Tényleg sok benne az akció, de nagyon hasznára válik a filmnek. Az elején picit talán lassan indul be, de utána egy szusszanásnyi szünet is épphogy van.

Maximálisan lebilincselő. Minden percben történik valami. Még inni is elfelejtettem közben a moziban, pedig nagyon sokat szoktam inni. :D

Szóval 5*. Szerintem maximálisan rendben van. :)

2015. jún. 11. 21:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem a kedvenc filmem a JP 1. A 2-3 meg se kozeliti. Viszont ez a JW majdnem olyan jo lett mint az 1. Tetszenek a rwjongoknak azaz nekem szolo visszautalasok a foszereplok a latvany. Es mikor meglattam a trexet, hat majdnem besirtam. :-)

A betanitott raptorok es a foszereplo nwgyon vagany. Meg parszor beulok ra moziban, kihasznalom amig van.

2015. jún. 12. 21:19
 5/9 anonim ***** válasza:
nem gondoltam volna hogy ilyen jó lesz. eleje tényleg lassan indul be de aztán nagyon izgalmas. viszont azért vannak benne furcsa átgondolatlan dolgok. ennek ellenére a film nagyon jó 10/9.azért adok "csak" 9 et neki mert elég kiszámítható. nekem jobban tetszett mint az első 3 része. röviden ennyi. megéri az árát.
2015. jún. 14. 08:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Ma néztem meg 3D-ben, brutál jó volt (ugrottam egy párat a moziszékben :D )
2015. jún. 15. 00:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Zseniális film! Méltó folytatása a nagy nevű elődöknek! Jó az 1-el nem veszi fel a versenyt, de a 2-nél és a 3-nál sokkal jobb! Nem csak látványvilágban, de történetileg is! Igazából igen ha úgy vesszük történetileg tudtak újítani mert itt a Park(World) már rég óta üzemel míg az előzményekben csak a "prototípus" szintig jutottak el ami a látogatók előtt nem nyílt meg! És, hogy olyan szinten van már az emberek ingerküszöbe, hogy egy dínó már nem is érdekes és ezért mutáns dínókat kell létrehozni a látogatószám növelése érdekében. A végén az a dínócsata meg fenomenális volt (bár kicsit rövid). Amikor megláttam a T-Rexet és hallottam az üvöltését komolyan besírtam a gyönyörtől! Azért mert a kedvencem és mert az előzményekben is ugyan ilyen hatással volt rám gyerekként. Viszont most végre moziban is hallhattam! A Raptorok meg ugyan olyan veszélyesek voltak mint régen! Bár az idomítás rész nem tudom olyan vegyes érzelmekkel fogadtam. Egyrészt jó mert így egy új oldalukról ismerhettük meg a Raptorokat másrészt viszont elveszett számomra belőlük az az "önállóság" és "keménység" mint a régebbiekben. Mert a Raptorokra én úgy tekintettem, hogy azok senkinek nem hódolnak be és nem lehet őket irányítani! Bár ez legyen az én gondom! :) Összefoglalva! Aki teheti nézze meg! Én tuti elmegyek még rá! Nem csak azért mert nagyon jó hanem mert a moziban elég sz*r helyről tudtam nézni! :D
2015. jún. 21. 23:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszett. Szerintem a legjobb Jurassic park rész eddig. A dinoszauruszok nagyon jól vannak elkészítve. A jelenetek is nagyon jók. Egyszerre vannak benne vicces és akciódús jelenetek is. Megéri megnézni,főleg 3D-be. Én teljesen meg vagyok vele elégedve.
2015. jún. 22. 11:33
 9/9 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Én tegnap néztem meg másodszorra IMAX 3D-ben. Elsőre 2D-ben néztem meg. Azt kell, hogy mondjam, hogy a 3D, bármennyire is elájultam tőle az első pár percben, nem tett hozzá a filmhez. Nekem inkább elvett belőle. Úgy érzem, hogy nem ez a mozizás jövője, mivel a túl közeli 3D-s jelenetek egyszerűen összemosódnak. Pl mikor egy repülő dinoszaurusz támadja meg Owen-t, egyszerűen kapkodást és homályt láttam csak a dínóból, ezzel szemben 2D-ben mindent tökéletesen láttam. Ráadásul 3D-ben, nem tudom, észrevettétek-e, de elromlanak az arányok. Ami elől történik, azt ugye átrakják 3D-be és a szemed alakítja úgy, hogy ez egy 3D-s kép legyen. Viszont így a háttér irreálisan nagynak tűnik sokszor. Főleg akkor észrevehető ez, ha 2 ember áll egymás mögött, akkor a hátsó egy óriásnak tűnik. Vagy pl a helikopteres jelenet 2D-ben gyönyörű volt, de 3D-ben olyan volt, mintha egy gagyi helikoptermakettet látnánk.

Szóval nekem ez a 2D-ből 3D-be való átkonvertálás nem jön be annyira.

Más lehet a helyzet az olyan filmekkel, amiket kifejezetten 3D-vetítésre készítettek, ott esetleg kihozhatják a maximumot ebből a fajta moziélményből is.

Terveztem, hogy megnézem 4DX-ben is a JW-t, de ezek után biztos, hogy kihagyom és inkább megnézem újra 2D-ben.

2015. jún. 22. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!