Vannak itt olyanok, akik várják már a Jurassic World-öt? Hogy tetszik nektek az előzetese?
Nos, várni várom. De nem tetszik, hogy a dinoszauruszokat már megint ennyire elavultan, a 30 évvel ezelőtti elkepzelés szerint ábrázolják már megint.
Már az első filmnek is megvolt az az érdemes, hogy megmutatta a nagyközönségnek, hogy a dinoszauruszok nem lomha, buta, hidegvérű hüllők voltak. És én talán naivan azt vártam ettől a filmtől, hogy bátrabb lesz és újra megreformálja az emberek dinoszauruszokról alkotott elképzelését. És elnézve ezeket a csupasz, csont és bőr izéket, egy kicsit csalódtam.
Na mindegy. Azért még kíváncsi vagyok rá. Várom, hogy a film foglalkozzon kicsit a mai állattartási problémákkal. Pl. ugye a mosasaurus esete egész hasonló a Seaworld-ben raboskodó kardszárnyú delfinekéhez. Érdekel, hogy vajon fel-e dobják a témát így a Blackfish c. dokufilm után.
Szóval remélem nem csak ilyen agyatlan látványfilm lesz.
Egyetértek az írottakkal, valamennyire várom, de nem vagyok bezsongva vagy ilyesmi. A génkevert mutáns gyilkoloszaurusz, cápazabáló giga-Mosasaurus, potyogó helikopterek, stb, ezek olyan jellegzetes akciófilmes túlkapások, hogy aggódom, az eredeti film hangulatából megőriztek-e valamit, vagy csak egy jött-ment tömeg-látványfilm lesz belőle. Mondjuk elnézvén a 2. és 3. részt, nem ez lenne az első példa a sorozat elbutulására. De én tartom, hogy még ebből is ki lehet hozni egy emlékezetes és értelmes filmet, ha a felmerülő témákat jól mutatják be.
Épp a napokban olvastam egy írást arról, hogy a korábbi részek, főleg az eredeti, mekkora hangsúlyt fektettek arra, hogy a nagy horderejű, grandiózus események kellőképp legyenek bemutatva. Időt hagytak a nézőknek, hogy befogadják a látványt és a történéseket, és ennek a megfontoltabb megközelítésnek hála még az effektek is hihetőbbnek tűntek. Szóval kíváncsian várom, hogy az új film is képes lesz-e így kezelni a dolgokat, vagy inkább egyre-másra zúdítja majd a képünkbe a nagy, mozgalmas, de végső soron üres és lelketlen "epic" jeleneteket, amikben annyi CGI lesz, hogy az egész egy rajzfilmnek fog kinézni.
Nagyon ritkán írok, vagy mondok ilyet.
De ez egy 10 Pontos Film!
Még régen, amikor semmit sem tudtunk róla, hanem csak pletykák keringtek, hogy lesz egy negyedik rész, akkor teljes izgalommal vártam. Azóta már hidegen hagy, nem tetszettek az előzetesek, se a történet, se a mutáns dinók, semmi nem fogott meg igazán, amit a filmből láttam. A kritikák se lelkesítettek fel.
Továbbra is az eredeti JP a kedvenc filmem, de ezt nem tudom, hogy megnézem-e. Talán ha majd már a TV-ben adják, akkor belenézek.
Jobban örülnék, ha újraindítanák a sorozatot, kicsit hűbben a regényhez és pontosabb dinoszauruszokkal, de erre úgysincs esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!