Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Trónok harcában Shireen...

A Trónok harcában Shireen élve elégetése másokat is sokkolt?

Figyelt kérdés

Én tudom, hogy ez a sorozat nem gyenge idegzetűeknek van kitalálva, és láttunk már jó néhány rondábbnál-rondább halált, pl. a Vörös nász, Joffrey vagy Oberyn halála, de ezek érzelmileg annyira nem érintettek meg.

Robb és anyukája taktikai és stratégiai hibák sorozatát követte el, várható volt, hogy rossz vége lesz a dolognak, Joffreyt mindenki utálta, ne nyugodjon békében, megérdemelte, Oberyn vállalta a halál lehetőségét, még ha nem is gondolt rá, hogy ilyen csúnyán végzi.

De ez a mostani, egy három évad óta velünk lévő gyerekkarakter élve elégetése, hát ez nekem nagyon durva volt, most először éreztem úgy, hogy Shireennel a sorozat "lelkéből" is elégettek valamit, ezzel ugyanis Stannis gyakorlatilag minden esélyét elveszti a győzelemre, még ha valami csoda folytán- amit elvileg Melissandra szolgáltat neki- győzne is Winterfell-nél, attól még Észak nem fog melléállni, ráadásul a kevés emberséget is kiölték a karakterből ezzel, hogy hagyta kivégeztetni a lányát.

Én gond nélkül túltettem magam Ned halálán, a Vörös nászon, Oberynén, de itt most valami nekem nagyon "eltört" vagy "elégett" a sorozattal kapcsolatban.

Most először vagyok úgy, hogy "lesz jövő héten rész! De ki a fenét érdekel mostantól?"

Más is érzi úgy, hogy ezzel most kicsit túllőttek a célon a készítők?

Még mielőtt megjegyzitek, igen tudom, hogy a könyvekben is ez lesz Shireen sorsa, ezt GRRM már elspoilerezte, de ott valószínűleg Stannis háta mögött fogják kivégezni "Melcsiék", míg itt "apuka" is premier plánban végignézte és áldását adta a dologra, tehát ezzel lényegében véve az HBO csinált egy karaktergyilkosságot.

2015. jún. 9. 16:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én egy kicsit se akadtam ki, várható volt. Nem is értem miért ezen lovagolnak az emberek, mikor ott volt a végén az a gyönyörű sárkányos jelenet. Bár én a Sansas dolgon se akadtam ki. Ott is tulajdonképpen mi másra számítottak?
2015. jún. 11. 01:20
 12/14 anonim ***** válasza:
Engem kifejezetten nem sokkolt, azért mert ez a történet szál annyira nem érdekelt :/ 13/f
2015. jún. 11. 17:29
 13/14 anonim ***** válasza:
Megdöbbentem de nem azon hogy "jaj egy gyereket elégetnek egy tv-sorozatban" hisz hulló péniszek, kezek és nemi erőszakok után tudtam nem Nickelodeon-t nézek (neked is tudnod kéne kiakadás helyett). Az döbbentett meg hogy Stannis képes volt ilyesmire, hisz eddig semmi nem utalt rá (sőt, még közelebb is kerültek a lányával az utóbbi néhány részben). Eddig Stannis volt az egyik kedvencem mert míg mások ármánykodtak és sz@rt kevertek a Faltól Királyvárig addig ő tényleg el tudott intézni dolgokat még az első veresége után is. Megvolt (van) benne egyfajta keménység ami egyrészt másnak nincs meg másrészt ha megfelelő morális alapokon nyugszik rendkívül jó uralkodót eredményezhet. Most ez az alap hullott szerteszét így Stannis már csak egy gonosz karakter számomra. Ami rávilágít még egy problémára: mintha egyre egysíkúbbak lennének egyes karakterek. Stannis gonosz lesz, Danaerys egy ártatlan királylány aki a sárkánya hátán ellovagol a naplementébe...
2015. jún. 12. 03:26
 14/14 anonim ***** válasza:
A trónok harca sajnos brutálisra sikeredett sorozat.De amikor egy kisgyereket ölnek meg már az sokkoló. Pláne hogy élve elégették na az kiverte nálam a biztosítékot.
2017. jún. 6. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!