A Trónok harcában Shireen élve elégetése másokat is sokkolt?
Én tudom, hogy ez a sorozat nem gyenge idegzetűeknek van kitalálva, és láttunk már jó néhány rondábbnál-rondább halált, pl. a Vörös nász, Joffrey vagy Oberyn halála, de ezek érzelmileg annyira nem érintettek meg.
Robb és anyukája taktikai és stratégiai hibák sorozatát követte el, várható volt, hogy rossz vége lesz a dolognak, Joffreyt mindenki utálta, ne nyugodjon békében, megérdemelte, Oberyn vállalta a halál lehetőségét, még ha nem is gondolt rá, hogy ilyen csúnyán végzi.
De ez a mostani, egy három évad óta velünk lévő gyerekkarakter élve elégetése, hát ez nekem nagyon durva volt, most először éreztem úgy, hogy Shireennel a sorozat "lelkéből" is elégettek valamit, ezzel ugyanis Stannis gyakorlatilag minden esélyét elveszti a győzelemre, még ha valami csoda folytán- amit elvileg Melissandra szolgáltat neki- győzne is Winterfell-nél, attól még Észak nem fog melléállni, ráadásul a kevés emberséget is kiölték a karakterből ezzel, hogy hagyta kivégeztetni a lányát.
Én gond nélkül túltettem magam Ned halálán, a Vörös nászon, Oberynén, de itt most valami nekem nagyon "eltört" vagy "elégett" a sorozattal kapcsolatban.
Most először vagyok úgy, hogy "lesz jövő héten rész! De ki a fenét érdekel mostantól?"
Más is érzi úgy, hogy ezzel most kicsit túllőttek a célon a készítők?
Még mielőtt megjegyzitek, igen tudom, hogy a könyvekben is ez lesz Shireen sorsa, ezt GRRM már elspoilerezte, de ott valószínűleg Stannis háta mögött fogják kivégezni "Melcsiék", míg itt "apuka" is premier plánban végignézte és áldását adta a dologra, tehát ezzel lényegében véve az HBO csinált egy karaktergyilkosságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!