Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Trónok harcában Shireen...

A Trónok harcában Shireen élve elégetése másokat is sokkolt?

Figyelt kérdés

Én tudom, hogy ez a sorozat nem gyenge idegzetűeknek van kitalálva, és láttunk már jó néhány rondábbnál-rondább halált, pl. a Vörös nász, Joffrey vagy Oberyn halála, de ezek érzelmileg annyira nem érintettek meg.

Robb és anyukája taktikai és stratégiai hibák sorozatát követte el, várható volt, hogy rossz vége lesz a dolognak, Joffreyt mindenki utálta, ne nyugodjon békében, megérdemelte, Oberyn vállalta a halál lehetőségét, még ha nem is gondolt rá, hogy ilyen csúnyán végzi.

De ez a mostani, egy három évad óta velünk lévő gyerekkarakter élve elégetése, hát ez nekem nagyon durva volt, most először éreztem úgy, hogy Shireennel a sorozat "lelkéből" is elégettek valamit, ezzel ugyanis Stannis gyakorlatilag minden esélyét elveszti a győzelemre, még ha valami csoda folytán- amit elvileg Melissandra szolgáltat neki- győzne is Winterfell-nél, attól még Észak nem fog melléállni, ráadásul a kevés emberséget is kiölték a karakterből ezzel, hogy hagyta kivégeztetni a lányát.

Én gond nélkül túltettem magam Ned halálán, a Vörös nászon, Oberynén, de itt most valami nekem nagyon "eltört" vagy "elégett" a sorozattal kapcsolatban.

Most először vagyok úgy, hogy "lesz jövő héten rész! De ki a fenét érdekel mostantól?"

Más is érzi úgy, hogy ezzel most kicsit túllőttek a célon a készítők?

Még mielőtt megjegyzitek, igen tudom, hogy a könyvekben is ez lesz Shireen sorsa, ezt GRRM már elspoilerezte, de ott valószínűleg Stannis háta mögött fogják kivégezni "Melcsiék", míg itt "apuka" is premier plánban végignézte és áldását adta a dologra, tehát ezzel lényegében véve az HBO csinált egy karaktergyilkosságot.

2015. jún. 9. 16:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Persze, nyilván nagyon sokakat sokkolt ez a jelenet, buzzfeeden is írták, hogy mennyi rajongó ki van akadva. Valószínűleg én vagyok belül halott, de engem a sárkányos befejezés annyira magával ragadott, hogy el is felejtettem, hogy a rész elején miért voltam annyira kiakadva. A gyerekhalál mindig egy fájdalmas rész a filmekben, sorozatokban, főleg az ilyen, amikor a szülők végignézik az egészet... Sajnos nem nagyon tudok mit mondani, szomorú dolog valóban.
2015. jún. 9. 16:50
 2/14 anonim ***** válasza:

Ennyire engem sem sokkolt még egy jelenet sem, de várható volt sajnos, több rész óta tartott a felvezetése. Én Davos reakciójára vagyok kíváncsi.

A sorozatbeli karaktert most én is eléggé megutáltam, remélem a könyvbeli Stannis nem süllyed ilyen mélyre. Egyébként eddig ő volt a kedvenc uralkodójelöltem.

2015. jún. 9. 17:38
 3/14 anonim ***** válasza:
61%
Annyira jelentéktelen karakter volt számomra, hogy egyáltalán nem érdekel, hogy meghalt. Én is csak Davos reakciójára vagyok kíváncsi. A rémfarkasok és a sárkányok halála tudna csak sokkolni.
2015. jún. 9. 18:09
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
kösz a spoilert
2015. jún. 9. 20:17
 5/14 A kérdező kommentje:

"kösz a spoilert"

Mi volt ebben a spoiler? A részt magyar idő szerint először hétfőn hajnal háromkor adták le, aztán este még egyszer az HBO-n és HBO2-n is. Aki mostanáig nem nézte meg, az számíthat arra, hogy belefut ebbe-abba a neten, főleg, hogy ez a jelenet sokakat felháborított.

Ha meg arra gondolsz, hogy Martin ezt a sorsot szánja a karakternek is, és én leírtam, az nekem is éppúgy spoiler volt, mikor olvastam róla. Konkrétan ezt az élve elégetős dolgot ő javasolta a sorozat készítőinek, és ezzel még nekem nem is lett volna annyira nagy bajom -bár akkor is egy brutális jelenet votl végignézni-, csak az a tény, hogy ez Stannis belegyezésével, sőt részvételével történt, na az egy karakteridegen dolog volt tőle, főleg azok után, hogy a könyvekben külön hangsúlyozza, hogyha meghalna, akkor Shireen üljön a Vastrónon.

2015. jún. 9. 21:05
 6/14 anonim ***** válasza:

Engem az is idegesített benne, hogy ezzel kb. direkte megutáltatják Stannis karakterét.

Iagzából az zavar, hogy ez egy ilyen világ, ilyen dolgok történnek benne, de már nagyon elrugaszkodott a könyvtől - persze érthetően, csak sajnos már gyakran öncélúan.

2015. jún. 10. 03:13
 7/14 anonim ***** válasza:

"Ha meg arra gondolsz, hogy Martin ezt a sorsot szánja a karakternek is, és én leírtam, az nekem is éppúgy spoiler volt, mikor olvastam róla. Konkrétan ezt az élve elégetős dolgot ő javasolta a sorozat készítőinek, és ezzel még nekem nem is lett volna annyira nagy bajom"

Ja, ezt még nem olvastam. Hát akkor meg a szokásos húzás volt az öregtől.

[link]

2015. jún. 10. 03:15
 8/14 anonim ***** válasza:
Viszont ettől lehet érdekesebb lesz Stannis karaktere.
2015. jún. 10. 03:15
 9/14 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=NfLScJVXBHQ#t=138

Itt hangzik el 1:35-től Benioff szájából, hogy:

“When George first told us about this,” David Benioff recounts, “It was one of those moments when I remember looking at Dan, and I was just like, “God, that’s so horrible — and so good in a story sense, because it all comes together.”

Ezt elég nehéz másképp értelmezni mint úgy, hogy ezt az elemet Martin bá' javasolta a sorozatba.

Meg sajnos voltak előjelek erre vonatkozóan, népszerű "fan theory", hogy Stannis karakterét Agamemnón mükénéi görög királyról mintázta Martin, és ebbe bizony nagyon is beleillik az, hogy elégeti a lányát, elvégre Agamemnónnak is fel kellett áldoznia Iphigeniát, hogy folytathassa a hadjáratát, csak neki volt több gyereke és nem az egyetlen örökösét ölte meg.

Mondjuk ha ezt a mintát követi GRRM és a sorozat is, akkor a végén Selyse fog végezni Stanissal, elvégre a mítoszban a saját felesége ölte meg Agamemnónt. Mondjuk ha a rajongók ilyen jól ráéreztek dolgokra Stanisszal kapcsolatban, akkor nagyon könnyen lehet, hogy a legismertebb "Jon Snow teória" is igaz. Bár a végén lehet azt mondja Martin, hogy, -"ezt szeretnétek? Na azért sem"- és kiderül, hogy Jon tényleg csak egy átlagos fattyú.

Szóval az öregből már sok disznóságot kinézek.

De maga a jelenet Shireen elégetéséről ettől függetlenül a legrondább halál volt eddig a sorozatban szerintem, és ezzel Stannis karakterét is tényleg tönkretették, tehát innentől kezdve még ha nyerne is, gyakorlatilag kiirtotta a Baratheon házat! Mert vélhetően neki már nem lesz gyereke, a két testvére legitim utód nélkül halt meg, és a sorozatban egyedül Gendry tűnt föl Robert fattyai közül, akit meg Stannis szintén fel akart áldozni, valószínűtlennek tartom, hogy legitimálná.

2015. jún. 10. 11:16
 10/14 anonim ***** válasza:

Őszintén? Engem Oberyn halála sokkal jobban megrázott, pedig olvastam a könyveket, tudtam mire lehet számítani. (Utána meg Ellaria karakterének lemészárlása és úgy az összes dorne-i karakter kiherélése.) Stannist és társait valahogy sosem bírtam megkedvelni, se beleélni magam a problémájukba, így Shireen feláldozása sem érintett olyan mélyen. De szerencsére nem vagyunk egyformák, és ha megnézed a mindenféle Trónok harcás kibeszélőket, hozzád hasonlóan nagyon sok ember kiakadt rajta.

"míg itt "apuka" is premier plánban végignézte és áldását adta a dologra, tehát ezzel lényegében véve az HBO csinált egy karaktergyilkosságot."

Nem tudom, én nem éreztem annyira karakteridegennek, az én szememben Stannis mindig is rideg, kötelességtudó ember volt, aki mindig azt teszi, amit kell. Márpedig ő az egyetlen olyan szereplő, akinek van fogalma arról mi lappang a Falon túl ÉS van némi hatalma, emberei, lehetősége tenni is ellene valamit. A világ megmentése > személyes problémák.

2015. jún. 10. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!