Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Merlin kalandjainak c....

A Merlin kalandjainak c. sorozatnak van valami valóság alapja? Ha igen mi?

Figyelt kérdés
Most nézem a sorozatot és nagyon tetszik,de érdekelne,hogy ez hogy volt a történelemben.Mármint azt gondolom,hogy nem repkedtek sárkányok ,de pl.Merlin és Artúr tényleg ilyen jó barátok voltak?Vagy ez már csak mese?És ehez hasonlók

2015. máj. 30. 21:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha mar itt tartunk, valoszinuleg sem Artur, sem Merlin nem letezett. Artur kiralyrol toredekesen maradtak fenn mondak, de Merlin tokeletesen legbolkapott, tobb mesebeli es kevesbe mesebeli szemely 'egyvelege'.
2015. máj. 30. 21:44
 2/8 A kérdező kommentje:
még uther sem?
2015. máj. 30. 21:51
 3/8 anonim ***** válasza:
75%

Minden Arthur mondakörös történet Mallory művéből indul ki szinte, ennek van számos változata, bár Mallory is csak a hallottakra hagyatkozott, illetve költött hozzá.

Azóta számos verziója létezik. Valahol Merlin nem is létezik, máshol Arthur nevelője, vagy nem is állnak közeli kapcsolatba. Előfordul olyan is, hogy Merlin van a középpontban és Arthur csak rossz mellékszereplő. Ilyesfajta barátságot köztük a sorozaton kívül nem láttam.

A mondakörök feldolgozásaiban általában nagyobb hangsúlyt fektetnek Ginevra és Lancelot szerelmére, a legtöbb filmnek ez a témája.

Egyébként valóságalapja nem sok van, bár a szájhagyomány valahogyan elindította, tehát ki tudja :)

2015. máj. 30. 21:52
 4/8 A kérdező kommentje:

értem:( most egy kicsit csalódott vagyok ,valamiért azt hittem,hogy a valóságot írták át kicsit és így lett ez a sorozat..de nem:(

pedig jó lett volna törire:D

2015. máj. 30. 21:57
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]

ezt érdemes elolvasni :) törire

bár a sorozathoz semmi köze kb.

2015. máj. 30. 22:01
 6/8 A kérdező kommentje:
már olvastam:)és sajnos csak a "mondák" résznél ismertem rá a sorozatra,ami ugye arra utal,hogy tényleg csak kitaláció:(
2015. máj. 30. 22:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Rengeteg féle Artúros legenda létezik, de a Merlinben nekem az ütött szemet rögtön az első epizódban, hogy Artúr az udvarban nevelkedik teljes tudatában annak, hogy ő bizony herceg. Minden monda szerint Ectoriusnál nevelkedett távol az udvari élettől. Morgána pedig egy Avaloni papnő volt, Mordred pedig Artur és Morgána törvénytelen fia. Mordredre két monda van: Morgána meg akarta kaparintani a trónt, de kellett hozzá egy jogos örökös királyi vérből, ezért felöltötte Ginevra alakját és ágyba ment a saját féltestvérével. A másik, hogy a Beltane ünnepen a Nagy Házasság nevében egyesült Artúr és Morgaine isten és istennő megtestesítésében.

Ginevra egyébkét egy arany hajú fehér bőrű északi hercegnő volt.

ég sorolhatnám az érveket. Egyébként nagyon imádom a sorozatot!! :D

2016. aug. 12. 10:39
 8/8 A kérdező kommentje:
én is szeretem,rendesen megviselt a vége :/ :D kár ,hogy már befejezték :(
2016. szept. 21. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!