Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ti elhiszitek a Démonok közt...

Ti elhiszitek a Démonok közt című filmről hogy valós?

Figyelt kérdés
Ti hisztek ebben? Csak mert most láttam és eléggé félek hogy megszállnak a démonok vagy ilyesmi! Ugye nem igazi? :(

#félelem #Démonok közt #filmek valóság
2015. ápr. 17. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem.

Én sosem hittem az ilyesmiben,nem a démon megszállos dologba,hanem szellemjárta házak,meg ufók meg ilyenek.Érdekes módon csak amerikában vannak ilyenek,itt soha nem hallottam senki szájából,hogy valakinek szellemek szállták volna meg a házát,vagy ufokat látott volna,és ez idegesítő,hogy ilyen baromságokkal etetik a népet.Minden csak ott történik,ez érdekes mi?

2015. ápr. 17. 21:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Tényleg az!
2015. ápr. 17. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Az bizony! Marhaság és agymosás az egész.
2015. ápr. 17. 23:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Jót szórakoztam az első válaszolón, kultúrsznobizmus amerika gyűlölettel átitatva, ráadásul sem a világ szórakoztatóiparához, sem a paranormális jelenségekhez nem ért, de azért teli torokból osztja az észt.

A tények: a szellemek, természetfeletti lények, megszálló lelkektől való félelem szinte a világ minden kultúrájában megtalálható, az Egyesült Államokban alapvetően a keresztény kultúrkör a domináns így a természetfelettivel kapcsolatos ottani nézeteket is az itteni európai hitvilág ihlette, megfűszerezve némi indián mitológiával, mint a wendigo, ami ma szinte épp oly gyakran tűnik fel a paranormálisról szóló amerikai filmekben, mint a kísértet vagy a vámpír.

Apropó filmek, miért is Amerikában játszódnak az ismert természetfeletti horrorok? Nos a magyarázat egyszerű, az USA-ban eszméletlen pénz van a szórakoztatóiparban, Európában közel sem fordítanak rá ennyit, így érthető módon az ottani filmek sokkal nagyobb költségvetéssel dolgoznak, és sokkal nagyobb a nézőközönségük is.

Azért látsz sok amerikai természetfeletti filmet, mert sok pénz van az ilyesmiben, és nem azért mert a világ más részein ne lenne démonoktól, holtaktól való félelem.

A japán és hongkongi horrorfilmek messze brutálisabbak, mint az amcsik, ez épp abból adódik, hogy abban a kultúrkörben más a természetfeletti megítélése. De tudok jól sikerült sri lankai, indiai vagy thai horrort is mondani, ha érdekel.

Mennyi igaz a Conjuring avagy magyar címén a Démonok között történetéből, nos Ed és Lorraine Warren valós személyek, akik valóban kvázi "szellemvadászként" élték az életüket, ez a film az egyik esetük története eléggé kiszínezve fiktív elemekkel.

Az, hogy elhiszed-e kérdező, hogy létezik-e démoni megszállás, avagy sem, nos ez rád van bízva, én személy szerint nem hiszek benne.

2015. ápr. 18. 10:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó! Mondanál légy szíves olyan horrorokat? Ja és köszi hogy ezt leírtad! :)
2015. ápr. 18. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!