Trónok harca: film vagy könyv?
Én megnéztem az 1. évadot és a 2.közben kezdtem el olvasni a könyvet.
Nagyon tetszett a sorozat, nem tudtam várni a további évadokra, ezért elkezdtem a könyveket. Az 1.évad az 1.könyvet dolgozta fel, így azt hittem, hogy tudni fogom mik fognak történni. Ez nagy részben igaz is lett, de rájöttem,hogy a sorozatból rengeteg dolgot kihagytak.
Elolvastam az eddigi 5 könyvet, majd néztem tovább a sorozatot és voltak olyan jelenetek, amiket szinte meg se bírtam nézni vagy kis túlzással, de sírni tudtam volna rajta, annyira elrontották a könyvhöz képest.
Szal szerintem ha a sorozattal kezded és utána térsz a könyvekre, akkor sok olyan dolog lesz, ami már nem lesz meglepetés, de még több olyan, ami a sorozatban benne sem volt.
Ha a könyvekkel kezded és utána térsz a sorozatra, akkor pedig azt fogod érezni,hogy elég gyenge lett ez az adaptáció.
Én legalábbis így éreztem és érzem.
Ha a könyvsorozat egy jéghegy, akkor az HBO sorozat csak annak a kicsi csúcsa. A könyvben sokkal részletesebb, sokkal több történet van benne, és van benne több álom, látomás, visszaemlékezés, legendák, régi történetek, amiket a sorozatból teljesen kihagytak.
Plusz a sorozat hamarabb véget fog érni, mint a könyvek, de mára már nagyon eltér a könyvektől. Minél több évad készül, annál több az eltérés. A jelenlegi 5.évad már teljesen össze-vissza van, szinte az összes könyvbeli POV karakter (akiknek a szemszögéből látjuk a dolgokat) története más lett, mint a könyvben.
Ha akarod olvasni a könyveket, akkor azt javaslom,hogy ha van rá lehetőséged, akkor mindenképp angolul olvasd.
És A Song of Ice and Fire/Tűz és Jég dala címen találsz rá, aminek a részei:
1. A Game of Thrones/Trónok harca
2. A Clash of Kings/Királyok csatája
3. A Storm of Swords/Kardok vihara
4. A Feast for Crows/Varjak lakomája
5. A Dance with Dragons/Sárkányok tánca
De ha pdf-ben jó,akkor át is tudom küldeni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!