Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Trónok harca: film vagy könyv?

Trónok harca: film vagy könyv?

Figyelt kérdés
Melyiknek essek neki előbb? Azt mondják a sorozat nagyon jó, attól tartok, ha elolvasom a könyvet, a sorozat már nem fog akkorát ütni.

2015. máj. 28. 15:20
 1/2 anonim ***** válasza:
Csináld ahogy neked tetszik. Én olvastam és láttam is a Harry Potter-t. Teljesen más élményt nyújt az amit elképzelsz miközben olvasol és az amit látsz ha a sorozatot nézed. Mellesleg vannak olyan jelenetek a könyvekben amit nem lehet filmre vinni, volt jó néhány ilyen a Harry Potter-ben is amit vártam hogy majd a filmen milyen izgalmas lesz aztán jól kihagyták belőle. Szerintem elég nagyot üt a sorozat akkor is ha elolvasod a könyvet előtte. Amúgy a sorozat valóban remek. A könyvet nem olvastam.
2015. máj. 28. 15:29
 2/2 anonim ***** válasza:

Én megnéztem az 1. évadot és a 2.közben kezdtem el olvasni a könyvet.

Nagyon tetszett a sorozat, nem tudtam várni a további évadokra, ezért elkezdtem a könyveket. Az 1.évad az 1.könyvet dolgozta fel, így azt hittem, hogy tudni fogom mik fognak történni. Ez nagy részben igaz is lett, de rájöttem,hogy a sorozatból rengeteg dolgot kihagytak.

Elolvastam az eddigi 5 könyvet, majd néztem tovább a sorozatot és voltak olyan jelenetek, amiket szinte meg se bírtam nézni vagy kis túlzással, de sírni tudtam volna rajta, annyira elrontották a könyvhöz képest.

Szal szerintem ha a sorozattal kezded és utána térsz a könyvekre, akkor sok olyan dolog lesz, ami már nem lesz meglepetés, de még több olyan, ami a sorozatban benne sem volt.

Ha a könyvekkel kezded és utána térsz a sorozatra, akkor pedig azt fogod érezni,hogy elég gyenge lett ez az adaptáció.

Én legalábbis így éreztem és érzem.

Ha a könyvsorozat egy jéghegy, akkor az HBO sorozat csak annak a kicsi csúcsa. A könyvben sokkal részletesebb, sokkal több történet van benne, és van benne több álom, látomás, visszaemlékezés, legendák, régi történetek, amiket a sorozatból teljesen kihagytak.

Plusz a sorozat hamarabb véget fog érni, mint a könyvek, de mára már nagyon eltér a könyvektől. Minél több évad készül, annál több az eltérés. A jelenlegi 5.évad már teljesen össze-vissza van, szinte az összes könyvbeli POV karakter (akiknek a szemszögéből látjuk a dolgokat) története más lett, mint a könyvben.

Ha akarod olvasni a könyveket, akkor azt javaslom,hogy ha van rá lehetőséged, akkor mindenképp angolul olvasd.

És A Song of Ice and Fire/Tűz és Jég dala címen találsz rá, aminek a részei:

1. A Game of Thrones/Trónok harca

2. A Clash of Kings/Királyok csatája

3. A Storm of Swords/Kardok vihara

4. A Feast for Crows/Varjak lakomája

5. A Dance with Dragons/Sárkányok tánca

De ha pdf-ben jó,akkor át is tudom küldeni :D

2015. máj. 28. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!