Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Van olyan anime/manga/könyv/fi...

Van olyan anime/manga/könyv/film, aminek hasonló története van?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ismer valaki olyan animét, mangát, könyvet vagy filmet, ami arról szól, hogy vannak emberek, akik meghalnak, és a halál fajtájától függően különleges képességekre tesznek szert. Írni szeretnék egy könyvet, és kíváncsi vagyok, hogy mennyire egyedi az ötletem. Attól félek, hogy nem nagyon, de érdekelne, hogy mégis mennyire gyakori az ilyen téma. Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! Bocsi, hogy sokat írtam. :)

2015. máj. 15. 16:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Nos hasonló elem max. a Zombie Loan c. animében van. Itt a haláluk pillanatában az emberek leszerződhetnek egy bizonyos céggel, ami biztosítja nekik, hogy élőhalottként öntudatlan-zabagép zombikra vadásszanak, és a kellő mennyiség leölése után újra életre kelhessenek.

Szerintem a te alapfelállásod elég egyedi, és fel is keltette a figyelmem. Ha egyszer megírtad, majd küld el. ;)

2015. máj. 15. 19:29
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem ismerek ilyen animét/mangát/filmet/könyvet, de ez szinte ez az egyben olyan, mint az én ötletem... xD (Nem publikáltam sehova, tehát nem másoltad vagy hasonló)
2015. máj. 15. 19:29
 3/10 A kérdező kommentje:

Első: Köszönöm a válaszod! Ha nem zavar, hogy Japánban játszódik, japán nevekkel, akkor szívesen elküldöm majd neked! :) Az animét pedig megnézem majd szerintem! :)

Második: Neked is köszönöm! Tetszik az ízlésed! :D Írtál valamilyen művet belőle vagy csak ötlet volt? :)

2015. máj. 15. 20:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Jóízlésű válaszoló vagyok :D

Nekem rengeteg történetötletem van, azok közül az 50% megmarad gondolatmenetnek, a többit meg elkezdtem megírni (vagy megrajzolni). Megsúgom, eddig egyetlen egyet sem fejeztem be, mindig újat kezdek:D

A kérdésedre válaszolva: Igen leírtam, emlékszem még anno bioszon, de ha tudnám hol van az a papír... :D

2015. máj. 15. 20:33
 5/10 A kérdező kommentje:
:D És meddig jutottál? :) Mit hoztál ki belőle?
2015. máj. 15. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Mondom csak egy biosz erejéig tartott, úgyhogy ha esetleg többet is írtam volna egy oldalnál, nem igazán hoztam ki belőle semmit. Tudod, prológus, felkomferálás.

A főszereplő egy fiú lett volna, akit valami furcsa módon ölnek meg, amire nincs példa, ezért a képessége még különlegesebb.

Valami olyasmi volt, hogy valamikor régen (talán középkor?) mindenféle habosbabos ruhával egy rakás nemes vacsorázik, aztán feláll az egyik résztvevő, és valami olyat mond, hogy nem csak szórakozásból rendezte ezt az eseményt, fontos dologról kell beszélni, hogy tarthatatlan az a rengeteg rejtélyes haláleset, amit állítólagos szörnyek okoznak.

Már nem tudom, hogy akkor hogy gondoltam ezekre a szörnyekre, de most azt tenném hozzá, hogy ezek a szörnyek mondjuk ilyen meghalt emberek, akik beleőrültek a furcsa képességeikbe.

2015. máj. 15. 22:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Japán médiában esetleg:

Final Fantasy XV

Tudom, hogy még nem jött ki, de ha jól tudom akkor az lesz a története, hogy a főhős "meghalt", és ha valaki átélt egy ilyen élményt és életben maradt akkor képes látni a "fényt" vagy valami ilyesmi, és innen van az ereje is.

Ha jól tudom jövőre jelenik meg.

Animében:

Fate/Zero és Unlimited Blade Works

Itt hősi lelkeket idézhetnek meg, akiknek a "világ" ad új erőt.

Manga:

Ajin

Deadman Wonderland

Esetleg vannak még vámpíros könyvek és filmek, amik hasonlíthatnak.

2015. máj. 16. 00:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2015. máj. 16. 00:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg, hogy hányan csinálták meg előtted ugyanazt agy legalábbis egy hasonló sztorit (persze arra fel kell készülni, hogy a hasonlóságok miatt kaphatsz megjegyzéseket), hanem hogy mit hozol ki belőle. Példának az alap Rómeó és Júlia felállás is rengeteg helyen előkerül, aztán van, amit mindenki imád, van, amiről nem is hall az ember, annyira semmilyen lett.

Kitartás, ha eleget dolgozol rajta, simán lehet eredeti a történet, ha az ötlet esetleg nem is tűnik annak. :)

2015. máj. 21. 12:35
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát remélem. :D Köszönöm! :)
2015. máj. 21. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!