Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Trónok harca nem lett neked...

Trónok harca nem lett neked egy idő után unalmas?

Figyelt kérdés

#sorozat #Trónok harca #Tűz és jég dala #trónok harca könyv #trónok harca sorozat #tűz és jég dala könyv #tűz és jég dala sorozat
2015. ápr. 19. 09:21
 1/7 anonim válasza:
29%
de, es a walking dead is.
2015. ápr. 19. 09:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem nem unalmas lett hanem túl erőltetett néhol. Pl Bran vergődése meg hülyeségei,Daenerys karaktere is túl lett erőltetve már sztem.
2015. ápr. 19. 09:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Unalmas nem, inkább csak túlhypeolt, alapvetően egy remek sorozat, de talán nem kellene úgy beállítani mint a 2010-es évek TV-jének alfáját és ómegáját, mert annyira azért nem kiemelkedő mestermű.

A látszólagos unalmassága meg abból adódik, hogy mindössze évi 10 rész készül, így érthető módon elég lassan cammog a cselekmény is, és az egész sorozatot le lehet darálni 3-4 nap alatt, ha nekiülsz, de nekiülsz-e tudva, hogy még akár 3-4 évet is várnod kell a végére?

Ráadásul a könyveket is beérték és az ötödik szezontól kezdve már Martin sem dolgozik együtt a stábbal, tehát a "szörny elszabadult", így ugyanis könnyen lehet, hogy a sorozat egy teljesen más lezárást fog kapni, mint a könyvsorozat.

Egy biztos minden évadnyitó újabb nézőcsúcsot ér el, így az HBO is addig fogja taposni a sorozatot, amíg hozza ezeket a jó számokat, elvégre már szinte ugyanannyi nézője van, mint egykor a Sopranosnak volt, amit ma egy legendás sorozatnak tartanak.

2015. ápr. 19. 10:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Eddig nem. De mondjuk én nem azért nézem, mert most ez a divat, hanem mert tényleg érdekel.
2015. ápr. 19. 11:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Én sem divatból kezdtem el nézni, hallottam róla, megnéztem az első részét. Tetszett az első évad, minden rész után úgy álltam fel, hogy "Azt a ...". Mivel suli mellett lefekvés előtt néztem meg 1-1 részt, egész nap azon gondolkoztam, hogy mi fog a következő részben történni? Mi lesz Neddel? A jelenlegi királlyal? Havas Johnnal? A Targaryen lánnyal? Majd jött a második évad... Egyre unalmasabbnak találtam, most ott tartok, hogy inkább mégsem nézem. Jónak indult, ez lett a vége pedig csak a második évad, hetedik részénel tartok.
2015. ápr. 19. 12:20
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

"pedig csak a második évad, hetedik részénel tartok." Akkor nézzed csak szorgosan, tartogat az még meglepetéseket ;)

Számomra ezekre vezethető vissza a sorozat úgymond unalmassága:

- Míg az első évad nagyon hűen követi a könyveket, a többi évad folyamatosan eltávolodik az eredeti cselekménytől. Biztos hallottad te is, hogy az 5. évad már Dzsordzsmartin bácsi közreműködése nélkül készül, ami akár még jól is elsülhet. Viszont emiatt a hangsúlyok is óhatatlanul átrendeződnek. Pl. sok karakter komplexitása elvész, motivációja megváltozik, vagy egyszerűen túl sokat, túl szájbarágósan magyaráz.

- A 3. kötet a legpörgősebb, legütősebb, legsokkolóbb. A 4. és 5. kötetben inkább az utazásra, vándorlásra, politikára fókuszál, amit olvasni nagyon jó, de képernyőn kevésbé veszi ki jól magát. Akár mennyit is szerelnek rajta a sorozat készítő, akkor ez akkor is meglátszik rajta. (Ezért nem feltétlenül probléma szerintem, hogy az 5. évad drasztikusan eltér néhol a könyvektől.)

- Egészen egyszerűen hozzá lehet szokni. Az egész sorozat hangulatához, dinamikájához és a készítők logikájához.

2015. ápr. 20. 11:28
 7/7 anonim ***** válasza:

"Akkor nézzed csak szorgosan, tartogat az még meglepetéseket ;) "

Szerintem ez marhaság. Nem lehet minden, mindenki számára izgalmas, és mindenki képes saját maga felmérni, hogy az adott produktum számára mennyire tetszik (vagy tetszhet, a továbbiakban), így viszont felesleges csak azért végig szenvednie bármit, bárkinek is, mert esetleg elképzelhető, hogy lesz egy-két érdekesebb momentum is benne. Én magam is rengeteg sorozatot elkezdtem nézni, és sokat is kaszáltam pár évad után, mert a jó kezdéseket követően, számomra minden évaddal egyre unalmasabbá, vagy dühítőbbé váltak. Ha ezeket végig kellett volna ülnöm, valószínűleg már megőszültem volna, mint Theon.

A Trónok Harcával az a helyzet, hogy ha nem olvastam volna el előre a könyveket, már réges-rég kaszáltam volna a sorozatot. A regény-ciklus a kedvenc univerzumaim közé tartozik, de mind amellett, hogy rossz nézni a GoT évadról-évadra egyre nagyobb szöveghűtlenségét, és nem kevés bosszúságot okoz, hogy akár el-spoilerezheti a még meg nem írt könyvek fordulópontjait; plusz az HBO "polgárpukkasztós politikájával" sem nagyon értek egyet (gondolok itt, pl. arra, hogy perceken keresztül kell bámulnom pucér, meleg férfiak fenekét, vagy csak azért lógatunk fel két megnyúzott tetemet, hogy a közönség megbotránkozzon), ezek ellenére még mindig kíváncsi vagyok a történésekre (hogy mit képesek esetleg "hozzáadni" az univerzumhoz), és így képes is leültetni a monitor elé. Úgyhogy én valószínűleg a sorozatzáróig követni fogom, bár, hogy a legvégén meg-e bánom majd mindezt, arról van egy sejtésem...

2015. ápr. 20. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!