Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hogy is van ez? (Star Wars)

Hogy is van ez? (Star Wars)

Figyelt kérdés
Darth Vadert, az uralkodó tanítványát, a Sith-et lefegyelmezte Tarkin nagymoff az Új reményben (amikor szólt neki, hogy engedje el a csávót, és Vader elengedte). Értem én, hogy Tarkin a Halálcsillag főparancsnoka, és a Peremvidék kormányzója, de Vader engedelmeskedik neki? Vader helyében kicsit megszorongattam volna őt is, csak hogy tudja, hol a helye... Elvégre Sith vagyok, ne parancsolgasson nekem egy nagymoff, akkor se, ha a mesterem egyik bizalmasa. Ráadásul Sidius azért küldte Vadert a Halálcsillagra, hogy szabályozza Tarkint, nehogy a Coruscant (remélem jól írtam) felé fordítsa a Szuperlézert. Ebből is az jön le, hogy Vader Tarkin fölött áll... Mégis le lett szabályozva Tarkin által.. Nem értem..

2015. ápr. 1. 16:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem Tarkin-nak eszébe sem volt Coruscant fele fordítani a Halálcsillagot, a központ elpusztulása senkinek sem érdeke és ezt Sidioud is tudhatta. Nem tudom ezt az infót hol hallottad de szerintem nem igaz ez.

Ez azért nem így megy hogy azt fojtogatok akit akarok. Tarkin különben is jogosan szólalt fel,hogy a marakodás nem visz előbbre és rangjában kb egy szinten volt Vader-rel,nemúgy mint a másik csávó. Sith birodalom ide vagy oda azért nem a sithek parancsolnak ott egyedül. Sidious is bizalmadai segítségével hozott döntéseket.

2015. ápr. 1. 17:37
 2/8 A kérdező kommentje:

[link]

"Miután megépült a Halálcsillag, Tarkin első tette, mint a Halálcsillag parancsnoka az volt, hogy elpusztította azt a Despayre nevű börtönbolygót, amely körül az állomás keringett. Vérszemet kapva attól, hogy milyen jól működött a dolog, házassága révén rokonává vált Motti admirálissal hosszú távú stratégiát kezdtek kitervelni. A harcállomás bolygózúzó fegyvere még Palpatine sötét művészeténél is hatalmasabbnak tűnt. Tarkin nem tudott mást tenni, mint elképzelni, mekkora adu lenne a kezében, ha a Halálcsillag szuperlézerét a Coruscant bolygóra irányítaná. Hogy elejét vegye az ilyenfajta árulásnak, Palpatine elküldte Vadert a harcállomásra."

Innen vettem, és szerintem ez elég hihető :)

Értem én, hogy nem folytogathat akárkit, de akkor is, minimum lehordtam volna, hogy egy Sith-tel akkor se beszéljen így, tekintélyem legyen már.. Az is nyilvánvaló, hogy nem csak a Sitheké a hatalom, és hogy Sidiusnak is vannak tanácsadói, de azért a tanítvány a második hatalom, nem?

2015. ápr. 1. 19:11
 3/8 forestpas3 ***** válasza:
100%

Tarkin és Vader között van egy szövetség amiből mind ketten profit tudnak húzni

egyébként Tarkin egyik legfontosabb lábnyalója (ne vegyétek sértésnek) Sidiusnak és fontos hadvezére is

ha Vader megölné Tarkint akkor Palpatin császár nagyon mérges lenne rá

2015. ápr. 2. 09:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy,ha jól tudom pont Motti admirálist fojtogatta meg Vader :)

Különben Tarkin fontos politikai személy is volt míg Vader nemigen ártotta magát bele az ilyen ügyekbe hiába volt az Uralkodó tanítványa(de inkább főnök-beosztott viszony volt közöttük mint mester-tanítvány). Vader dolga csak a rendfenttartás és a végrehajtás volt.

Viszont Tarkin halála után Vader nagyobb hatalmat kapott és a második halálcsillag parancsnoka(a neve most nem jut eszembe)már becsicskult neki rendesen.

2015. ápr. 2. 11:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Tehát Tarkin halála előtt Vader igazából a birodalom legerősebb katonája és parancsnoka volt, aki a Birodalom katonáinak a "vezére" volt, míg Tarkin a politikai ügyeket vitte? Tehát az egyik a hadi, másik a politikai (nyílván eléggé lesarkítva) ügyeket vitte? Ha így van, akkor értem már... Vader és Tarkin kiegészítette egymást, és vezette (nyílván Palpatine figyelte őket, és nem csináltak semmit a beleegyezése nélkül) a birodalmat. Így volt?
2015. ápr. 2. 13:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát nagyjából így volt ahogy írtad. Persze Sidious beleegyezése nélkül senki nem csinálhatott semmit :)
2015. ápr. 2. 18:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megy a zöld pacsi :)
2015. ápr. 2. 21:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ennek az az oka, hogy Tarkin azon kevesek közé tartozott, akikre Vader hallgatott. (A Sötét nagyúrban kötöttek szövetséget.)Bár Vader volt Palpi után a Birodalom második embere, Palpihoz hasonlóan neki is voltak bizalmas szövetségesei, akiknek a szavára odafigyelt.

Meg aztán Tarkin nem megrendszabályozta Vadert, csak kiállt az egyik beosztottja mellett.

2015. okt. 5. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!