Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Trónok Harca; kérdés. Válaszol...

Trónok Harca; kérdés. Válaszolnátok? (spoiler a 2. évadra / könyvre)

Figyelt kérdés

Robb Stark és Talisa Maegyr (könyvben: Jeyne Westerling) házasságáról van szó. A sorozatban a "Hét fényében" házasodtak össze, amit nem igazán értek.

Robb Stark elvileg északi, tehát a régi istenek követi.

Jeyne a nyugatföldi Westerling családból származik, tehát ő biztosan a Hét követője volt. Sorozatbeli analógiája, Talisa Maegyr, Volantis szabad városából való, ahol elsősorban a Fény Urának vallása dominál, azonban minden más vallás is engedélyezz, így a Hét is. Ezenkívül Talisa Westeros-béli tartózkodása alatt is felvehette a Hét vallását, így kijelenthetjük: ő a Hetet követi.

Van tehát egy régi, északi isteneket követi férfi, és a Hetet követő nő. Mivel a könyvben nincs ily' részletesen leírva a házasság, így akár George R.R. Martin hozzájárulásával és tanácsaival írták meg a jelenet forgatókönyvét, akár nélküle, én a sorozat hibájaként könyvelem el.

Szóval a kérdés: miért a Hét fényében házasodtak össze, mikor Robb Stark, Észak Királya hithű és igaz északi volt, aki biztosan nem hagyta volna el a régi isteneket?!

2015. márc. 28. 15:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem emlékszem már rá,hogy be volt-e mutatva Robb és Jeyne esküvője a könyvben,de ha igen és a Hét általi volt, akkor gondolom azért,mert pl.:

-a régi istenek hite egyre inkább visszaszorul

-a Westerlingek a Hetet követik

-a Starkok a régi istenek, de a Tullyk (Cat) szintén a Hetet

-többször említették,h a Stark gyerekek inkább Tullyk mintsem Starkok kinézetre (Arya kivételével) és valszeg a külsőn kívül más is ragadt rájuk Catből

-Rickard Starknak (Ned apja) a Reachből (nemtom magyarra h fordították) származó maestere volt, aki foylton azzal nyaggatta őt,h a gyerekeinek délről keressen feleséget és férjet, amit Rickard meg is tett (Brandon+Cat, Lyanna+Robert)

Tehát Északon is egyre jobban elkezdett terjedni a Hét isten tisztelete a déli házasságoknak köszönhetően. Én nem mondanám,h Robb "igazi" északi volt, túl sok volt benne a Tully.

2015. márc. 28. 16:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Ráadásul Robb az egyetlen Stark gyerek (ha Jont nem számítjuk), aki nem Deresben, hanem Zúgóban született. Tehát ilyen alapon ő még jobban Tully, mint azok, akik csak hasonlítanak Catre. :D

Szóval szimplán csak az anyja vallása nagyobb hatással volt rá.

De Sansa meg pl. végig a varsafáknál imádkozik. Tehát ő szerintem inkább a régi isteneket követi. És ő is volt az első, aki Deresben született. (Bár lehet ez nem számít, de aztán ki tudja.)

Arya meg inkább a Halált favorizálja. Szóval szerintem eléggé nyitottak az új dolgokra is. :)

2015. márc. 28. 17:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha emlékezetem nem csal Sansa is elég sokat emlegette a Hét istent, mint a déliek, és az erdőbe is csak főleg akkor járt, mielőtt Kisujj megszöktette és akkor se imádkozni.
2015. márc. 28. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!