Ki volt az aki Totál Szívásnak nevezte el a Breaking Bad-et?
Mi késztet egy embert ilyen borzalmas dolgokra? Miért nem kapott börtönbüntetést? Remélem kirúgták, vagy valami...
Kiérdemelne egy nagy verést, vagy megerőszakolhatná egy kigyúrt nigga. Kivéve ha nő, még örülne is neki a beteg állat.
Sokan panaszkodnak a sorozat magyar címére. Gyorsan lefordítotam pár variációban. Ez jobban tetszene nektek?
1. Fékező Ágy
2. Törő Rossz
3. Brékelő Bád
4. Az Ágyéktörő
5. Friss Rosszak
Utolsó: nagyon vicces vagy, de pár rossz viccnek szánt címed már ott elbukik, hogy az angol break (törni) és brake (fékezni) szavak, bár kiejtésben megegyeznek, mint láthatod, írásban eltérnek. A cím jelentéséről amúgy itt:
A kifejezés jelentése eszerint olyasmi, mint az "elszabadul a pokol", tehát ellentmondani a törvényeknek, szélsőséges őrültségeket csinálni.
Azt tudom, hogy a készítők a sorozatot eredetileg fekete humorú komédiának szánták (ez meg is látszik az első 1-2 részen), csak aztán gondolták meg magukat, hogy teljesen komolyra készítik. Bár nem tudom, evvel összefüggésben lehet-e a címadás.
Amúgy szerintem a "Rosszra törve" vagy a "Bűnre lépve" lett volna a megfelelő fordítás. De a legjobb lett volna úgy hagyni, ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!