Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mikor lesz Hürrem valide?

Mikor lesz Hürrem valide?

Figyelt kérdés
Én úgy olvastam eddig,hogy a Valide halála után Hürrem lesz a valide. Viszont most úgy tűnik, hogy Maidevran lesz. Hürrem nem is lesz? vagy mikor??

2015. febr. 25. 22:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Mahidevran nem lesz. Hürrem lesz a szultán anyja után a valide.
2015. febr. 26. 13:47
 2/16 anonim ***** válasza:
49%

Először mahidevran lesz a hagyomány miatt (ő a legidősebb trónörökös anyja), de pénzügyi zavarba kerül, zsidóktól kér kölcsönt, amit mikor vissza kéne fizetni akkor kidobja a zsidót. Az meg pont összefut gülfemmel és elmondja, hogy mi van. Erre Gülfem közli Mahidevránnal, hogy elmond mindent a szultánnak, de útközben rátmad egy háremhölgy és megpróbálja megfojtani, de Szümbül megzavarja. (utóbb kiderül, hogy az egészet Hürrem szervezte, mutatják, ahogy Szümbül a saroknál áll elbújva míg fojtogatja a nő Gülfemet, meg aranyat is adott neki.)

Ezt az egészet, kölcsön, botrány, Gülfem elleni támadás megtudja a szultán és elveszi a háremet Mahidevrántól, aki sír, majd a folyosón találkozik Hürremmel és közli vele, hogy nem baj, majd Ibrahim úgyis segít neki és a pártját fogja, de Hürrem közli vele, hogy Ibrahimnak elég most a maga baja és ne számítson rá (ugye robbant a megcsalási ügy).

Eztán a szultán Hürremnek adja a háremet és ő lesz a világ szultánája, Hürrem Haseki Sultan.

https://www.youtube.com/watch?v=NtqbeqxWsXs&feature=youtu.be..

Ezzel a monológgal van vége a 2. évadnak, mikor validé lesz:

Alexandra vagyok az orosz, rabszolga Ruténiából, eladtak az Ottomán Palotába, a Dnyeper partjáról a Fekete tengerbe lökve. Rabszolgaként, ki elvesztette szeretteit, apját, anyját, testvéreit. Ki meghalhatott volna bármely pillanatban a hatalmas hullámok között, ki a mennybe akart menni családja után. Ki megtanulta a a világ fájdalmát és kegyetlenségét 17 évesen, ki ezer évet öregedet egyetlen nap alatt, ki nem akart élni, szegény Alexandra!

Alexandra vagyok, az orosz. Nem beszéltem szenvedésemről, nem osztottam meg senkivel. Mélyen magamba fojtottam szenvedésemet, a tengerbe vetettem azt, a hullámokba. Miközben elégett életem, nevetéssel válaszoltam. Csak a családomért hullattam könnyeket. És mikor szolgából szultána lettem a végzetemmel találtam szembe magam. És most a palotában vagyok, ahol megválotzott az életem. Szulejmán szultán palotájában! A palota amit először földig romboltam volna most az otthonom, a fészkem. Honnan tudhattam volna, hogy a szívem, amiben csak a bosszú élt újra a szerelemért fog dobogni?

Hürrem vagyok! Szulejmán szultán rabszolgája, ágyasa, szultánája! Öt gyermeke anyja, felesége, Hürrem. Pézsma, ámbra, kedves, fényes hold, bizalmas, gyönyörű szultána, Hürrem. Hürrem vagyok, áldott anyja Mehmetnek, Mihrimának, Bejazidnak és Dzsingihárnak. A haseki szultána Hürrem. Gyermekeim ígéretet tettem nektek és magamnak. Megesküdtem, hogy akik előtte térdeltek, egy napon előttem fognak térdelni, megcsókolni ruhám szegélyét. Eljött ez a nap. Ellenésgeim vége egyre közeledik. Mostantól félniük kell engem, mert megmérgezem minden lélegzetvételüket. Tüzet gyújtok és elégetem őket.

Mi egy hárem? A világot fogom uralni!

2015. febr. 26. 23:41
 3/16 anonim ***** válasza:
55%
Ja és ez a 63. rész. Mi fél részeket kapunk és most a 60. rész első fele ment le szerdán. Szóval még jó pár hét.
2015. febr. 26. 23:45
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Első válaszadónak üzenem,hogy már MOST valide Maidevran.

Egyébként köszönöm a hasznos infókat. Ezek szerint kirobban a megcsalás? Mikor? És élve megússzák?

Engem is bosszant,hogy csak fél részeket kapunk.

Köszi

2015. febr. 27. 08:20
 5/16 anonim ***** válasza:
50%

Nos Gülsaht leszúratja Ibrahim, így nem jut el a találkozóra Hürremmel. De Hürremnek már eleve gyanús, hogy mit tudhat, mert azt az Agát is azután távolították el, mikor valamit el mondott volna Ibrahimról.

Később egy szövetes asszony jön majd a palotába és megsúgja Hürremnek, hogy valaki látni akarja és nagyon örül majd neki. Aztán Hürrem látja a a csuklyás alakot, aki mikor megfordul, akkor látjuk, hogy Gülsah sebhelyes még félig szétvert fejjel. Elmondja neki, hogy félti az életét, mert meg akarták ölni és védje meg, akkor elmond neki mindent, meg megis mutatja Hürremnek a sebhelyet, ahol leszúrták. (Ami tök vicces, mert ronda sebhely, de az már be van hegedve, a feje meg még tök ronda a veréstől...úgy képzelné az ember, hogy az előbbi kicsit tovább jön rendbe) Na de a lényeg az, hogy elmondja hogy Ibrahim megcsalja Haticet, és hogy Nigarral és gyerekük lesz. Hürrem kizártnak tartja, de Gülsah elmondja pontosan, amit hallott, meg Hürrem is összerakja, hogy akkor ezért távolították el Nigart a palotából. Megígéri Gülsahnak, hogy megvédi, de a palotába még nem viheti vissza, majd idővel, de addig is biztonságba helyezi máshol.

Aztán Hürrem hírt kap arról, hogy Nigar és Ibrahim egyik este találkoztak. Egyszer még elmegy Nigarhoz, hogy hátha beszél vele és elmondja neki az igazságot, ad neki mégegy esélyt, mert ugye azért Nigart szereti, szomorú is, hogy elment a palotából ő is, meg Gül is, pedig bennük bízhatott, de az hárít és semmit sem mond, ezért úgy dönt, hogy akkor véghez viszi, amit kitervelt.

Bemegy a validéhoz, és elmondja neki, hogy mindig irigyelte, meg felnézett rá meg blablabla, és ő csak a fiát akarta szeretni, meg a családjukat, de semmibe nézték őt és el akarták tüntetni, pedig tudták, hogy csak a szultán szerelme az élete értelme. Ehhez képest a keblükön melengették Ibrahimot, aki szintén csak egy behozott külföldi szolga, mint ő, mégis másként néztek rá, erre megcsalta Haticét és most gyere is lesz Nigartól, de nem baj, mert Hatice megfogja tudni és mindneki más is meg fogja tudni milyen is valójában Ibrahim. Valide meg forgatja rá a szemét meg nagyon felizgatja magát, hogy nem tud szólni, hogy ne mondja el. Végül mikor Hürrem távozik tőle, nem sokra rá meg is hal.

Hürremék meglátogatják Haticét és a szolgálólánya egy levelet hagy Hatice ékszeres ládájában, amiben le van írva, hogy Ibrahim megcsalja, viszonya van valakivel és megadja a címet, hogy hol találja. Ettől Hatice teljesen lesokkolódik és a nővérétől kér tanácsot (a valide temetésére jött) az meg azt mondja neki, hogy hát menjen a címre és akkor nem kell majd kétkednie.

Közben (még előtte) Nigart Ibrahim el akarta helyezni de útközben ellopták és visszavitték a házába Gülsah felügyelete alá Hürrem parancsára. Megszöknie nem sikerül, meg mikor Ibrahim keresi, hogy hova tűnt, akkor Gülsah a padló alatt rejtőzik el vele és kést fog a torkához, hogy ne szólhasson, így nem találják meg őket és elmennek. Később míg Gülsah alszik, Nigar leüti, elveszi tőle a kulcsot és megpróbál elrohanni, de amit kirohan az ajtón pont Haticebe botlik, aki eljött a címre. Mivel elég feldúltan rohant így rendezetlen a ruhája és Hatice azonnal látja, hogy terhes.

2015. febr. 27. 14:08
 6/16 anonim ***** válasza:

Ja és persze Nigar is tagad, meg Hatice is úgy van vele, hogy képtelenség, de Nigar azt mondja, hogy a Matrakos gyereke az, de Hatice nem hiszi el, mert ő úgy tudja, hog azért váltak el, mert nem lett gyerekük, meg aztán az is eszébe jut, hogy megtalálta Nigar sálját az ágyuknál egyszer és rájön, hogy igaz.

Aztán még próbálkoznak, hogy a Matrakos is azt mondja, hogy az övé a gyerek, akkor Hatice kiakad hogy csak Hürrem mesterkedik és Hürrem közli vele, hogy a Matrakosnak kötelessége ezt mondani és védeni Ibrahimot ne legyen már naiv. Ibrahimmal meg közli Hürrem, hogy nagyot harapott és nagyot zuhan, ismerje be, hogy mindennek vége, mert Hatice válni akar majd, de Ibrahim azt mondja, hogy semmi sem választhatja el őket. Amit benézett. Végül bevallja, hogy az övé a gyerek, de azért szereti Haticét, aki meg igen is válni akar tőle és azt mondja hogy ezt nem lehet megbocsátani. A matrakos figyelmezteti Ibrahimot, hogy próbálja megakadályozni a válást, mert ő mégis a szultán húga és ez kihat majd Ibrahim rangjára is, de ő meg nagy lazán közli, hogy ő azért jutott ilyen magasra, mert kiérdemelte.

Szóval azért van baja Ibrahimnak rendesen és ezért tojja le Mahidevránt.

Amúgy tök jó, mert egyik utolsó intézkedése még a Mahidevránnak, hogy kicsinosított ágyast küld a szultánnak, amit Hürrem szümbültől megtud, és a folyosón összeszólalkozik Mahidevránnal, hogy ugyan mit akar ezzel elérni, mert a szultán csak őt szereti és soha senki nem áll közéjük, még a hercegnőnek se sikerült. Mahidevrán meg közli, hogy ő boldoggá teszi a szultánt, mert ez a dolga és ahogy ő érte Gülfemet, Hürremért meg őt felejtette el, úgy elfogja felejteni Hürremet is valakiért. Aztán látják, hogy az ágyas jön a kíséretével a folyosón. A szultán visszaküldte. Hürrem nagy diadallal néz Mahidevránra, az meg hát maga alatt lesz. :)

2015. febr. 27. 14:16
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, már alig várom, hogy lássam.

Honnan tudsz ilyet sokat?

szia

2015. febr. 28. 15:02
 8/16 anonim ***** válasza:
Én előrenéztem törökül.
2015. márc. 1. 17:51
 9/16 A kérdező kommentje:
Jó annak, aki tud törökül.szia
2015. márc. 3. 20:03
 10/16 anonim ***** válasza:
Hát a szlovákoknál igy gondolom a magyaroknál is 126 részben.
2015. ápr. 1. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!