Mi a véleményetek a Star Wars-epizódokról, mit vártok az új hetedik résztől?
Amúgy a Marvel filmek is kakik.
...Egyébként azért főleg, mert szembeköpi azt, amit az eredeti trilógia felállított.
"De elegem van már az agyatlan előzménytrilógia fikázókból. Normális érveket alig bírnak felhozni"
Komolyan? Filmes szemszögből megnézve katasztrófálisak.
-a szerelmi szál a beteges és a giccses között levitál. mit talált Padmé vonzónak ebben az udorban? ha a jedi rend ennyire mélyrehatóan ismeri a dolgok rendjét, akkor miért nem tűnt nekik föl, egy szociopatára bízták a nőt? mi ez a gicces hancúrozás az óriás kullancsokkal? 13 évesek jobbat írnak a fanfiction.neten unalmukban hajnali háromkor.
-hayden christensen színészi játékát egy kecske is űberelhetné. nézz csúnyán. jó. most legyél hisztis kislány. meee. tökéletes.
- az összes többi aránylag tisztességes színész is nagyrészt a kezdetleges szídzsíájjal szemezik, és ettől totál halott az egész.
-a cselekmény gyakran vontatott, állandóan az van, hogy ülnek és pofáznak a bürokráciáról, ahelyett, hogy látnánk a bürokráciát akcióban (lásd régi trilógia)
-jarjar karaktere. mi ez waz, egy írszetter és egy varanygos béka szerelemgyereke? ki tervezte ezt? és hol van az agya? és miért ilyen irritáló? ezt a bárgyú vackot kapjuk értelmes humor helyett?
-MORÁLIS ÜZENET? Bármilyen tartalom a szecskavágáson és a szájtépésen kívül? hogy amikor az egész jövőbe látó-mindent érző rend vezetése azt mondja, hogy a gyerek gázos, akkor valszeg tényleg az? hogy az undorító beteges srácból undorító és beteges felnőtt és apa lesz? hogy az inkompetens, naív lovagrendet előbb-utóbb valaki megtámadja és levágja? mi volt itt a váratlan történés? mi ebből a tanulság?
-az egész történet pocsékul van ütemezve
-a karakterek nagy részéről semmilyen releváns vagy eddig nem kikövetkeztethető háttérsztorit nem tudtunk meg. mit csinál Amidala azon kívül, hogy politikus? mit csinál Obi-wan azon kívül, hogy politizál és kardozik? Ki az a Darth Maul? Ki az a Dooku gróf? Ki az a fémbotsáska tábornok? Mi a negatív karakterek motivációja? És egyáltalán, kivel kéne itt azonosulni? Mindenki vagy egy rakás szerenecsétlenség, vagy szürreálisan beteges.
#12-es:
Van amivel egyetértek, van amivel nem. Vegyük szép sorjában, kezdem azzal amit nem vitatok:
-a szerelmi szál katasztrofális (de fontos, hisz tudjuk miért állt át anakin a sötét oldalra)
-jar-jar karaktere irritáló (ennek ellenére fontos szerepe van a filmben
És most jöjjenek az ellenvéleményeim:
-Hayden Christensen. Szerintem nem játszott kifejezetten szarul, én azt mondanám, hogy olyan gyenge közepes volt. A 3. részben viszont kifejezetten jól alakít
-"az összes többi aránylag tisztességes színész is nagyrészt a kezdetleges szídzsíájjal szemezik, és ettől totál halott az egész" Valóban sok volt a CGI, de a fontosabb színészek hozták a kötelezőt szerintem (McGregor, Samuel L. Jackson, Ian McDiarmid, illetve a fontosabb mellékszereplők is, akiknek egynél több mondatuk is volt...)
-Ha jobban figyeltél volna, akkor láttad volna ahogy bemutatják a bürokráciát, és nemcsak beszélnek róla. Javaslom, nézd újra az 1. részt, de ha akarod el is mondhatom, hogy hogyan nyilvánult meg a bürokrácia
-én nem érzem vontatottnak a cselekményt
-"az egész történet pocsékul van ütemezve" ezt fejtsd ki bővebben kérlek, mert nem igazán tudom mire gondoltál
És a végére hagytam a pontot amin hangosan felröhögtem:
"a karakterek nagy részéről semmilyen releváns vagy eddig nem kikövetkeztethető háttérsztorit nem tudtunk meg. mit csinál Amidala azon kívül, hogy politikus? mit csinál Obi-wan azon kívül, hogy politizál és kardozik? Ki az a Darth Maul? Ki az a Dooku gróf? Ki az a fémbotsáska tábornok? Mi a negatív karakterek motivációja? És egyáltalán, kivel kéne itt azonosulni? Mindenki vagy egy rakás szerencsétlenség, vagy szürreálisan beteges."
Most őszintén, ennél miért kellene többet tudni Padméról, és Obi-Wanról? Padmé egy politikus, aki Naboo királynője, később szenátora volt, + a jellemét megismered a filmből. Ráadásul Padmé még egy háttérsztorit is elmesél magáról a 2. részben, de úgy tűnik nem figyeltél. Ez miért nem elég? Obi-Wanról is lehetne ennyit mondani. Azt megmondod nekem, hogy Obi-Wan mikor politizált?
Aztán, hogy "ki az a Darth Maul, ki az a Dooku, és ki az a fémbotsáska tábornok (azaz Grievous)" Ezekre a kérdésekre mi szükség? A filmekben bőven elegendő infó hangzik el róluk, az már a te bajod, hogy leszartad az előzményfilmeket mert valaki azt mondta róluk hogy rosszak, csak mert divat fikázni őket.
-"Mi a negatív karakterek motivációja?" Sidious-t az motiválja, hogy elpusztítsa a Jedi Rendet, és megszerezze a galaxis feletti uralmat. Ezenkívül a többieknek is megvan a személyes motivációja, de ezek nem mérvadóak, hiszen Sidious őket is átverte, ahogyan a legtöbb szereplőt is.
-Kivel kéne itt azonosulni? Van egy pár szereplő akivel lehet, név szerint: Qui-Gon, Obi-Wan, Yoda, Padmé. Én személy szerint Obi-Wannal tudok azonosulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!