Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a véleményetek a Star...

Mi a véleményetek a Star Wars-epizódokról, mit vártok az új hetedik résztől?

Figyelt kérdés
Személy szerint, így a film múfaja miatt annyira nem tetszett ez az egész, aztán picit utólag elkezdtem nézni a részeket, és nagyon megfogtak! Talán a Star Wars miatt szerettem meg a sci-fi-t, azonban picit aggódok a tipikus hibától:évekkel később csinálnak egy részt, amely lerombolja az egész sorozat image-t.

2015. febr. 12. 21:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Amúgy a Marvel filmek is kakik.

...Egyébként azért főleg, mert szembeköpi azt, amit az eredeti trilógia felállított.

2015. febr. 13. 20:02
 12/13 anonim ***** válasza:

"De elegem van már az agyatlan előzménytrilógia fikázókból. Normális érveket alig bírnak felhozni"

Komolyan? Filmes szemszögből megnézve katasztrófálisak.

-a szerelmi szál a beteges és a giccses között levitál. mit talált Padmé vonzónak ebben az udorban? ha a jedi rend ennyire mélyrehatóan ismeri a dolgok rendjét, akkor miért nem tűnt nekik föl, egy szociopatára bízták a nőt? mi ez a gicces hancúrozás az óriás kullancsokkal? 13 évesek jobbat írnak a fanfiction.neten unalmukban hajnali háromkor.

-hayden christensen színészi játékát egy kecske is űberelhetné. nézz csúnyán. jó. most legyél hisztis kislány. meee. tökéletes.

- az összes többi aránylag tisztességes színész is nagyrészt a kezdetleges szídzsíájjal szemezik, és ettől totál halott az egész.

-a cselekmény gyakran vontatott, állandóan az van, hogy ülnek és pofáznak a bürokráciáról, ahelyett, hogy látnánk a bürokráciát akcióban (lásd régi trilógia)

-jarjar karaktere. mi ez waz, egy írszetter és egy varanygos béka szerelemgyereke? ki tervezte ezt? és hol van az agya? és miért ilyen irritáló? ezt a bárgyú vackot kapjuk értelmes humor helyett?

-MORÁLIS ÜZENET? Bármilyen tartalom a szecskavágáson és a szájtépésen kívül? hogy amikor az egész jövőbe látó-mindent érző rend vezetése azt mondja, hogy a gyerek gázos, akkor valszeg tényleg az? hogy az undorító beteges srácból undorító és beteges felnőtt és apa lesz? hogy az inkompetens, naív lovagrendet előbb-utóbb valaki megtámadja és levágja? mi volt itt a váratlan történés? mi ebből a tanulság?

-az egész történet pocsékul van ütemezve

-a karakterek nagy részéről semmilyen releváns vagy eddig nem kikövetkeztethető háttérsztorit nem tudtunk meg. mit csinál Amidala azon kívül, hogy politikus? mit csinál Obi-wan azon kívül, hogy politizál és kardozik? Ki az a Darth Maul? Ki az a Dooku gróf? Ki az a fémbotsáska tábornok? Mi a negatív karakterek motivációja? És egyáltalán, kivel kéne itt azonosulni? Mindenki vagy egy rakás szerenecsétlenség, vagy szürreálisan beteges.

2015. febr. 14. 00:39
 13/13 anonim ***** válasza:

#12-es:

Van amivel egyetértek, van amivel nem. Vegyük szép sorjában, kezdem azzal amit nem vitatok:

-a szerelmi szál katasztrofális (de fontos, hisz tudjuk miért állt át anakin a sötét oldalra)

-jar-jar karaktere irritáló (ennek ellenére fontos szerepe van a filmben

És most jöjjenek az ellenvéleményeim:

-Hayden Christensen. Szerintem nem játszott kifejezetten szarul, én azt mondanám, hogy olyan gyenge közepes volt. A 3. részben viszont kifejezetten jól alakít

-"az összes többi aránylag tisztességes színész is nagyrészt a kezdetleges szídzsíájjal szemezik, és ettől totál halott az egész" Valóban sok volt a CGI, de a fontosabb színészek hozták a kötelezőt szerintem (McGregor, Samuel L. Jackson, Ian McDiarmid, illetve a fontosabb mellékszereplők is, akiknek egynél több mondatuk is volt...)

-Ha jobban figyeltél volna, akkor láttad volna ahogy bemutatják a bürokráciát, és nemcsak beszélnek róla. Javaslom, nézd újra az 1. részt, de ha akarod el is mondhatom, hogy hogyan nyilvánult meg a bürokrácia

-én nem érzem vontatottnak a cselekményt

-"az egész történet pocsékul van ütemezve" ezt fejtsd ki bővebben kérlek, mert nem igazán tudom mire gondoltál

És a végére hagytam a pontot amin hangosan felröhögtem:

"a karakterek nagy részéről semmilyen releváns vagy eddig nem kikövetkeztethető háttérsztorit nem tudtunk meg. mit csinál Amidala azon kívül, hogy politikus? mit csinál Obi-wan azon kívül, hogy politizál és kardozik? Ki az a Darth Maul? Ki az a Dooku gróf? Ki az a fémbotsáska tábornok? Mi a negatív karakterek motivációja? És egyáltalán, kivel kéne itt azonosulni? Mindenki vagy egy rakás szerencsétlenség, vagy szürreálisan beteges."

Most őszintén, ennél miért kellene többet tudni Padméról, és Obi-Wanról? Padmé egy politikus, aki Naboo királynője, később szenátora volt, + a jellemét megismered a filmből. Ráadásul Padmé még egy háttérsztorit is elmesél magáról a 2. részben, de úgy tűnik nem figyeltél. Ez miért nem elég? Obi-Wanról is lehetne ennyit mondani. Azt megmondod nekem, hogy Obi-Wan mikor politizált?

Aztán, hogy "ki az a Darth Maul, ki az a Dooku, és ki az a fémbotsáska tábornok (azaz Grievous)" Ezekre a kérdésekre mi szükség? A filmekben bőven elegendő infó hangzik el róluk, az már a te bajod, hogy leszartad az előzményfilmeket mert valaki azt mondta róluk hogy rosszak, csak mert divat fikázni őket.

-"Mi a negatív karakterek motivációja?" Sidious-t az motiválja, hogy elpusztítsa a Jedi Rendet, és megszerezze a galaxis feletti uralmat. Ezenkívül a többieknek is megvan a személyes motivációja, de ezek nem mérvadóak, hiszen Sidious őket is átverte, ahogyan a legtöbb szereplőt is.

-Kivel kéne itt azonosulni? Van egy pár szereplő akivel lehet, név szerint: Qui-Gon, Obi-Wan, Yoda, Padmé. Én személy szerint Obi-Wannal tudok azonosulni.

2015. febr. 16. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!