Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » 80-as évek mese?

Bone1977 kérdése:

80-as évek mese?

Figyelt kérdés

Volt a 80-as években egy mese sorozat(Talán pár része volt csak - legalább is én annyit láttam...)

Mindegyik rész egy külön, önálló sztoriról szólt.

Az egyikben egy tojás volt aminek volt ablaka, és lakott a tojásban egy egészen kis méretű ember is, és a mese főhőse tudott is vele beszélgetni.

A következőben a főhősnek a fagylaltjában(ami citromos - tölcséres cucc volt) egy jegesmedve(!) lakott - a többire sajnos nem emlékszem.

Illetve volt egy olyan is, amikor ez a bizonyos főhős fürdött, és egy parányi hajó úszkált a fürdővizében - talán legénységgel együtt.

Előre is köszönöm az intelligens hozzászólásokat...!

2015. jan. 28. 17:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Még közelebbit találtam: 1989. márciusában és áprilisában (lehet, hogy már februárban is) ment vasárnaponként az MTV 2-n 18.25 körül az esti mesében.
2018. márc. 26. 21:54
 12/20 anonim ***** válasza:
75%

Volt egy 13 részes sorozat:

A bűvös gömb - Angol rajzfilm

A cowboy meséje

A kalózok meséje

A lovasrendőr

A méh meséje

A rabló meséje

A rajzfüzet meséje

A régi óra meséje

A bánatos hercegnő meséje

A repülő szőnyeg meséje

A szárnyas oroszlánok meséje

Az időjárás meséje

Az ólomkatona meséje

Az ősember meséje

Lehet ez a mese volt az?

2018. ápr. 22. 19:56
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A Rajmund NSZK rajzfilmsorozatban a következő címek voltak:

Rajmund és a tenger

Rajmund és a citromfagylalt

Rajmund és a svéd törpe

Rajmund és a kopott szőnyeg

Rajmund és a velencei levél

Rajmund és a homokóra

Mi lehet az eredeti címe a sorozatnak/részeknek?

2018. ápr. 22. 20:07
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy a Rajmund sorozat volt, mert volt egy ilyen rész aminek a címe: Rajmund és a bűvös tojás
2018. ápr. 22. 21:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én már próbáltam azt, hogy németre fordítva rákerestem az epizódcímekre, de semmi. Lehet, hogy az eredetiben nem is Rajmundnak hívták a főszereplőt? Vagy hazai (német) szinten is olyan szinten feledésbe merült a sorozat, hogy semmit nem találni róla a neten? Végső próbálkozásként esetleg a magyar tévét kellene megkérdezni.
2018. ápr. 23. 07:31
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
De jó, hogy más is emlékszik rá! Sajnos nekem is csak néhány emlékképem van: a kiboruló citromfagyi, amelyben apró élőlények laktak, a repülni képes szőnyeg. Arra emlékszem, hogy a végén minden varázstárgy eltűnt vagy tönkrement, illetve arra, hogy nem rendes animáció volt, hanem részben animált állóképek sorozata.
2019. okt. 13. 02:36
 17/20 anonim ***** válasza:
Legalább az eredeti német címét kellene megtudni valahogy. Hátha úgy fellelhető valahogy a sorozat. De hiába próbáltam németre fordítva rákeresni, semmi eredmény. Az is lehet, hogy a szereplőt eredetileg nem is Rajmundnak hívták. (Ilyesmire jó példa a Mátyás, a házimanó című rajzfilmsorozat, amire sokan magyar alkotásként emlékeznek, holott brit volt, eredeti címén Murun Buchstansangur.) Lehet, írni kellene a magyar televíziónak.
2019. okt. 13. 09:01
 18/20 anonim ***** válasza:
Off: Óriási, hogy még mindig folyik az ötletelés ennél a kérdésnél. :)) Így még él bennem a remény, hogy egyszer tényleg sikerül megtalálni ezt a mesét. :)
2019. dec. 6. 22:30
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a megoldást én sem tudom, csak követni akarom ezt a kérdést, mert én is kérdeztem ezzel kapcsolatban ( https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__tevek-tevemusorok.. annyira furdalja az oldalamat, hogy mi volt ez.

Örülök, hogy itt legalább több infót is olvashattam olyan részekről, amikre nem emlékeztem már.

Bár a mese hangulata nekem inkább szomorú és csalódást okozó volt gyerekként, valahol mély nyomot hagyott bennem.

2019. dec. 16. 21:29
 20/20 anonim válasza:
A mese címe - ha jól emlékszem "Rajmund meséi" volt.. 😊
nov. 7. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!