Még közelebbit találtam: 1989. márciusában és áprilisában (lehet, hogy már februárban is) ment vasárnaponként az MTV 2-n 18.25 körül az esti mesében.
2018. márc. 26. 21:54
12/20 anonim válasza:
Volt egy 13 részes sorozat:
A bűvös gömb - Angol rajzfilm
A cowboy meséje
A kalózok meséje
A lovasrendőr
A méh meséje
A rabló meséje
A rajzfüzet meséje
A régi óra meséje
A bánatos hercegnő meséje
A repülő szőnyeg meséje
A szárnyas oroszlánok meséje
Az időjárás meséje
Az ólomkatona meséje
Az ősember meséje
Lehet ez a mese volt az?
2018. ápr. 22. 19:56
13/20 anonim válasza:
A Rajmund NSZK rajzfilmsorozatban a következő címek voltak:
Rajmund és a tenger
Rajmund és a citromfagylalt
Rajmund és a svéd törpe
Rajmund és a kopott szőnyeg
Rajmund és a velencei levél
Rajmund és a homokóra
Mi lehet az eredeti címe a sorozatnak/részeknek?
2018. ápr. 22. 20:07
14/20 anonim válasza:
Biztos, hogy a Rajmund sorozat volt, mert volt egy ilyen rész aminek a címe: Rajmund és a bűvös tojás
2018. ápr. 22. 21:21
15/20 anonim válasza:
Én már próbáltam azt, hogy németre fordítva rákerestem az epizódcímekre, de semmi. Lehet, hogy az eredetiben nem is Rajmundnak hívták a főszereplőt? Vagy hazai (német) szinten is olyan szinten feledésbe merült a sorozat, hogy semmit nem találni róla a neten? Végső próbálkozásként esetleg a magyar tévét kellene megkérdezni.
2018. ápr. 23. 07:31
16/20 anonim válasza:
De jó, hogy más is emlékszik rá! Sajnos nekem is csak néhány emlékképem van: a kiboruló citromfagyi, amelyben apró élőlények laktak, a repülni képes szőnyeg. Arra emlékszem, hogy a végén minden varázstárgy eltűnt vagy tönkrement, illetve arra, hogy nem rendes animáció volt, hanem részben animált állóképek sorozata.
2019. okt. 13. 02:36
17/20 anonim válasza:
Legalább az eredeti német címét kellene megtudni valahogy. Hátha úgy fellelhető valahogy a sorozat. De hiába próbáltam németre fordítva rákeresni, semmi eredmény. Az is lehet, hogy a szereplőt eredetileg nem is Rajmundnak hívták. (Ilyesmire jó példa a Mátyás, a házimanó című rajzfilmsorozat, amire sokan magyar alkotásként emlékeznek, holott brit volt, eredeti címén Murun Buchstansangur.) Lehet, írni kellene a magyar televíziónak.
2019. okt. 13. 09:01
18/20 anonim válasza:
Off: Óriási, hogy még mindig folyik az ötletelés ennél a kérdésnél. :)) Így még él bennem a remény, hogy egyszer tényleg sikerül megtalálni ezt a mesét. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!