80-as évek mese?
Volt a 80-as években egy mese sorozat(Talán pár része volt csak - legalább is én annyit láttam...)
Mindegyik rész egy külön, önálló sztoriról szólt.
Az egyikben egy tojás volt aminek volt ablaka, és lakott a tojásban egy egészen kis méretű ember is, és a mese főhőse tudott is vele beszélgetni.
A következőben a főhősnek a fagylaltjában(ami citromos - tölcséres cucc volt) egy jegesmedve(!) lakott - a többire sajnos nem emlékszem.
Illetve volt egy olyan is, amikor ez a bizonyos főhős fürdött, és egy parányi hajó úszkált a fürdővizében - talán legénységgel együtt.
Előre is köszönöm az intelligens hozzászólásokat...!
Szia!
Ne haragudj, hogy nem tudok érdemi választ adni, de annyira örülök, hogy van valaki, aki végre emlékszik erre a sorozatra. :)) Eddig bárkinek emlegettem - keresve a címét-, még senki nem hallott róla soha.
Az általad felsoroltak közül a citromfagyis részre emlékszem konkrétan - a végén a fagyasztóládában kiömlött a fagyisdoboz (az én emlékeimben kis dobozos jégkrém volt, nem tölcséres) és többet nem láthatta a jegesmedvét. És rémlik a hajós is.
Emlékszem még egy szőnyeges részre, ahol valami régi szőnyeget talál/vesz(?), és a mintájában fedez fel kis kínai(?) emberkéket, akik a szőnyeg megelevenedett növénymintái között élnek, mint egy kertben, és ott tevékenykednek. Majd a végén az anyukája kimossa a sőnyeget, és attól fogva többé nem látja a lakóit, csak egy teljesen átlagos, /fertőtlenített/ szőnyeg lesz.
Bocs az áradozásért, de régóta próbálok én is rábukkanni, és nagyon örülnék, ha valaki meg tudná mondani, mi volt a címe. :)
Szia,
sajnos nem láttam "mindegyik" részét - ezért a szőnyegeset sem ismerem.
A fürdőkádasnak valami olyasmi lett a vége, hogy (értelem szerűen:) ) kihúzták a dugót, a víz lefolyt, és a főhős egy kis pici horgonyt talált a lefolyóban.
Sajna én sem emlékszem még az időszakra sem, de örülök neki, hogy végre más is látta akkor - ezt a nagyszerű, kissé valótlan MESÉT...!
Nekem is nyári délelőtt rémlik... '87 és '90 közé tippelném, de elég megfoghatatlan. Sajna leginkább a fent említett részletek maradtak meg.
Viszont nagyon örülnék, ha végül kiderülne, mi is volt ez. :)
Nem tudom, figyelitek-e még a kérdést, de hátha:
Azt mondták, hogy ez egy NSZK mese volt, és a fiút Rajmundnak hívták. A címe is ez volt az epizódoknak, hogy Rajmund és a...
Erre ugyan én nem emlékszem, de hihetőnek tűnik - az illető ugyanezekre a motívumokra emlékezett a sorozatból - hátha valaki elő tudja varázsolni ennek alapján. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!