Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mitől művészi egy művészfilm?

MuSky kérdése:

Mitől művészi egy művészfilm?

Figyelt kérdés

miért van az ,hogy azokat a filmeket tartják a legtöbben művészinek amikben rengeteg a kitartott kép, sok a rezignált távolba meredés és kevés a csavar vagy fordulat viszont lassú és vontatott a cselekmény. ja és olyan szimbólumokat tartalmaz amiket az átlag néző különösebb háttértudás vagy utánajárás nélkül nem igazán képes dekódolni.

szerintetek mitől lesz "művészi" egy művészfilm ?

tudnátok ajánlani olyanokat amik tényleg azok és nem csak annak tűnnek? olyasmiket keresek amik tényleg egyediek, szólnak valamiről, vagy csak egyszerűen szürreálisak vagy absztraktak.

2015. jan. 20. 23:59
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Általában arra mondják, hogy művész film, amit 80 évesek készítenek 80 éveseknek, és 80 éves színészek játszanak benne. Nem tudom művészfilmnek számítanak-e, de ajánlom neked a Donnie Darko-t, a Harcosok klubját és az Amerikai szépséget. Ezeknek tényleg van mondanivalójuk, de kissé elvontak.
2015. jan. 21. 00:29
 2/5 anonim ***** válasza:

#1 ezek mindenek csak nem művészfilmek

Habár kérdésedre választ most nem igazán tudnék megfogalmazni, ajánlanám "A kiállhatatlan" című norvég művészfilmet.

2015. jan. 21. 08:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Én sem tudnék egyértelmű választ adni. Én úgy gondolom, hogy a művészfilmek amolyan képi világba oltott költemények. Valami mögöttes tartalmat kívánnak megragadni, esetleg szavakkal nem kifejezhető dolgokat. Mondom ezt laikusként, mivel nemigen nézek művészfilmeket.

Szerintem Tarr Béla, Tarkovszkij vagy Bunuel munkáival kéne próbálkoznod.

2015. jan. 21. 13:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Én szerintem neked tetszene a Filmbarát (Man in the chair) csak sajna sehol nem találom én sem, illetve a Patagonia c. film (utóbbiból van hasonló című, arra gondolok, amikor argentín és walesi szereplők játszanak és időnként walesi szöveg is van, ezt megtalálod a neten). De például a zuhanás (the fall, lee pace-szel a főszerepben) is. Azért gondolom, hogy ezek tetszenének, mert ezek NEM művészfilmek, de dolgoznak néha egy-egy érdekesebb operatőri munkával vagy elvont dologgal. A Filmbarát magáról a filmrendezésről szól, érdekes operatőri megoldásokkal. A zuhanás egy kórházban játszódik, ahol egy beteg férfi meséket mesél egy kislánynak, a műtét ábrázolása mindenféle metaforákkal történik. A Patagoniában érdekes, amikor a majdnem vak nő szemével van filmezve a kép. Ezek nem igazán művészfilmek, izgalmasabb drámák, látványosak, nem 80 éveseknek való, nem unalmasak, de a rendezőjük nem is arra ment, hogy minél több felrobbanó kocsi legyen benne, és mert valami újat tenni a filmbe. (a zuhanást egy orosz vagy ukrán művészfilmből dolgozták fel.)
2015. jan. 29. 01:04
 5/5 anonim ***** válasza:
vagy a szerelem határai c. film: Matthew Rhys, Cillian Murphy, sienna Miller, Kiera Knightly... dylan thomas költő életéről szól, tele van versekkel.
2015. jan. 29. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!