Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Bear Grylls valóban olyan...

Bear Grylls valóban olyan nagy túlélőszakértő, mint amilyennek beállítják, vagy egy túlhypeolt csaló?

Figyelt kérdés
Nekem sose tűnt hitelesnek, mikor néztem... pl. volt, hogy a vízesésen mászott lefelé, és mondta, hogy csak ez az egyetlen, életveszélyes út vezet lefelé, miközben a kamera egyenletesen követte... kérdem én, a kamerások hol mentek le? :D Láttam egy olyan adást, ahol valami skóciai pocsolyába ugrott bele és számomra teljesen érthetetlen, miért... mi az igazság ezzel a fickóval kapcsolatban? Volt egy Les Stroud nevű csávó, akinek szintén volt ilyen műsora, na az hitelesnek tűnt. Kézikamerával indult el, jórészt maga rögzítette a dolgokat.
2015. jan. 19. 19:11
 1/7 anonim válasza:

Igazából ezt mindenki maga dönti el, de én láttam több olyan képet, ahol pizzát kajál a dzsungle közepén adás előtt...stb

Mentségére legyen, hogy megeszik minden gusztustalanságot és tényleg elképesztő helyekre tud fel/lemászni és az időjárással is megküzd. De ezeket csak az adás alatt csinálja. Lehet, hogy az egyik vágás között kiköpi a bogarakat és mondjuk csak egy darabig mászik és utána valahogyan kötélen leeresztik.

2015. jan. 20. 19:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Is-is. A Túlélés törvényei korai részeinek kapcsán pl. kis "botrányt" okozott, amikor kiderült, hogy forgatási szünetben néha egy hotelben szállt meg, és hogy egyszer igazából a stáb épített meg neki egy tutajt, amit aztán szétszedtek, és ő a kamera előtt megint összerakta. De olyan is volt, hogy eleve szelíd, kibérelt lovakat szelídített meg, vagy hogy egy medvének öltözött ember támadt rá. Ezeket a részeket később kiszerkesztették a műsorból. A YouTube-ra is valaki feltett egy videót az egyik helyszínről, ahová Bear ellátogatott: a műsorban úgy adták elő, mintha Bear egy hasadékot ugrana át a semmi közepén, közben pedig simán kikerülhette volna, és nem messze ott volt egy autóút.

Az ő és Les Stroud műsora(i) között az a fő különbség, hogy Les valóban egyedül meg ki a vadonba, és neki tényleg túl kell élnie. Bear-t egy egész forgatócsoport kíséri és szinte bármikor kimenthetik. Ő nem is annyira a túlélésre hajt, mint a túlélési praktikák látványos bemutatására. Direkt kerül veszélyes helyzetekbe, direkt csinált extrém dolgokat, direkt eszik meg mindenféle vadállatot, pedig bármikor kérhetne valami rendes kaját. Ő az extrém túlélési helyzeteket demonstrálja szórakoztatóan, hogy ha valaki netán tényleg olyan helyzetbe kerülne, akkor tudja, hogy mit kell tennie.

2015. jan. 20. 19:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért hozzá kell tenni, hogy Bear és a stábja is jócskán kerül olyan helyzetbe, amiből nem lehet csak úgy kisétálni. Ha hegyet másznak, innen-onnan leugranak, vagy kötélen kúsznak át egy szakadék fölött, ott tényleg megcsinálják mindezt, általában a kamerás is.
2015. jan. 20. 20:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Tehát Bear kvázi egy kaszkadőr, egy túlélő-showman. Sejtettem. Számomra innentől kezdve ő totál hiteltelen (sosem tartottam amúgy hitelesnek), míg Les Stroud nagyon szimpatikus volt az elejétől fogva. Az a csávó szerény, és látszik rajta, hogy komolyan veszi és valós helyzeteknek teszi ki magát. Bear Grylls nekem igazából olyan, mint aki csak bohóckodni megy ki. Elhiszem, hogy direkt olyan helyzetekbe hozza magát, amikhez kell a szakértelem, de számomra akkor se hiteles, ha tudom, hogy egyszerűen egy dzsungel-reality-t nézek, nem egy valódi túlélőtúrát.
2015. jan. 20. 23:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért hozzá kell tenni, hogy Grylls három évig volt a brit SAS különleges erők kötelékének tagja.
2015. jan. 21. 20:17
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy nem ért a túléléshez, csak azt, hogy amit csinál, az nem valódi túlélőshow. Az az én meghatározásomban az, amit Les Stroud csinál. Kimegy, van nála egy kamera, és csak a képességeiben bízhat. Jó, lehet, hogy van az egyik rejtett zsebében egy titkos jeladó, amin keresztül bármikor odahívhatja a helikoptert, hogy kimentse, de látszik, hogy amit ő csinál, az nincs megjátszva. Bear Grylls-nél meg állandóan arra megy ki a játék, hogy bemutassa, hogy most muszáj meginnia a pisijét. Ő olyan, mintha valami perverz élvezetet merítene abból, hogy ilyen gusztustalanságokat csinál. Nagyon túljátssza. Amikor nézem, és látom, hogy a kamera egyenes vonalban követi, akkor nem tudom elhinni egyszerűen, hogy valódi vészhelyzetben van.
2015. jan. 22. 00:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha már a 2. válaszoló szóba hozta:

http://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is

2015. jan. 22. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!