Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az Ötödik pecsét befejezését...

Az Ötödik pecsét befejezését hogyan kell értelmezni?

Figyelt kérdés

Látjuk, hogy épületek robbannak fel. Az az épület is felrobbant, ahonnan Gyurica úr kisétált? A nyilasok bázisa? Ez a csattanó a végén? Hogy lebombázták őket végül?

Nekem úgy tűnik, hogy ez egy picit deus ex machina-s befejezés. Ennyi erővel mi van, ha az ő lakását is lebombázták, ahol a kisgyerekeket bújtatta?

2014. dec. 30. 00:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy melyik épületeket bombázták le, az csak egy körítés a befejezéshez. Itt szerintem a legfontosabb dolog az, hogy pont azt az embert tudták megtörni, akiről a legkevésbé gondolta volna az ember, hogy képletesen Tomóceusz lesz belőle és nem Gyugyu. Szerintem, a film üzenete az, hogy teljesen mindegy, hogy mit gondolsz magadról, mennyire tartod magad tökösnek, sosem tudhatod, hogy mit hoz ki belőled egy ilyen rendkívüli helyzet. Szerencsétlen Gyurica úr is rádöbbent erre, és láthatóan megsemmisült morálisan.
2014. dec. 30. 01:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Hm, hát ez fura, hogy ennyire másképp látjuk. Én pedig pont úgy értelmeztem, hogy Gyurica úr azáltal emelkedett még magasabb erkölcsi szintre, hogy hajlandó volt feladni az elvét, feláldozni a "tisztaságát", a bűntelenségét, azért, hogy még több emberen segíthessen ezáltal. Ő nem Katatiki lett, mert itt Katatiki az Latinovits volt. Ő a bűnös Gyugyu lett. Azáltal maradt meg a méltósága, hogy életben maradt. Mit ért annak a kocsmárosnak az önfeláldozása? Talán jobb lett tőle a világ, hogy megtagadta a pofont? Mi haszna lett volna, ha Gyurica úr meghal az elvei miatt és senki nem segít a gyerekeken? Feláldoznia magát önzőbb lett volna, mint amit így tett.
2014. dec. 30. 13:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Kérdező, én veled értek egyet. Szerintem is hősies tett volt Gyurica részéről, hogy feladta az elveit, és megpofozta a haldoklót. Neki ez nagyon nehéz lehetett, de a gyerekek ott voltak neki, nem halhatott meg. Mindenesetre ha lehetőséged van, a könyvet is olvasd el. A fényképész karaktere még sokkal visszataszítóbb.
2015. júl. 6. 13:23
 4/5 A kérdező kommentje:
Én amúgy úgy gondolkodtam, hogy a haldokló helyében én is azt akartam volna, hogy inkább megpofozzon az illető (nekem már úgyis mindegy) és mehessen el, segíthessen embereken.
2015. júl. 9. 13:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, ez is igaz, ahogy Latinovits mondta, az a 'homonculus' már úgysem tudott magáról, neki kb. mindegy volt. Amúgy szerintem a póz direkt Jézus keresztrefeszítésére emlékeztetett, ezért sem tudták a többiek megpofozni.
2015. júl. 9. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!