Tényleg megsétettem a szerzői jogokat youtube-on?
Elég hosszú ideig tartott míg hobbiból csináltam egy trailer videót egy mostani filmhez. 2 perces, tényleg semmi több, mint egy trailer, amivel természetesen nem keresnék pénzt, sőt, csak reklámozná az adott filmet.
A videóm világszerte letiltották, mert szerzői jogokat sért, amiben teljesen igazuk van, hiszen nem az enyém a film. De van egy lehetőség "megtámadni" ezt és bepipálni azt a lehetőséget, hogy én méltányosan használtam fel a film egyes jeleneteit. (Máskor is csináltam már fan-made trailer-t, és semmi baj nem volt vele + a youtube tele van ilyenekkel.)
https://www.youtube.com/yt/copyright/hu/fair-use.html#yt-cop..
(Nyilván nagyon szívesen látnám fent a munkám youtube-on megint, de ha ebből bármi ügy lenne, akkor nem éri meg.)
Szerintetek be merjem pipálni, vagy maradjak ki az egészből és töröljem le?
Kiadója válogatja. Ha hang és képanyagot másolsz ki az adott filmből, mivel nincsen hivatalosan jogod a felhasználáshoz, ez illegális tevékenységnek minősül. Ha olyan a kiadó, beperelhet és bírságot is szabhatnak ki rád. De ez igen erősen függ a kiadótól, meg persze az se mindegy melyik filmből raktad össze milyen anyagokat felhasználva.
Ha tudsz angolul megfogalmazni egy (vagy több) rendes ellenérvet, akkor lehet visszarakják.
Mindkettőtöknek ment a zöld kéz.
#2 Hogyan állítsam gyorsabbra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!