Ha a Trónok harcát eddig sorozatba néztem, akkor ha
elkezdeném a 4. kötetet olvasni könyvbe akkor értenék
belőle mindent?
Könyvben sok minden nem úgy zajlik ahogy a sorozatban. Ezért érdemes az elejétől olvasni az egészet. (na jó az 3-dik könyvtől érdemes olvasni, mert onnantól kezd más lenni mint ami a sorozatban volt.
2014. okt. 29. 00:30
2/19 A kérdező kommentje:
szóval hiába láttam a 3. 4. évadot akkor is érdemes a 3. kötettől olvasni?onnan már be tudok kapcsolódni?
Nem egészen, de a 3. jó kezdésnek. De ajánlott tényleg az elejétől. Attól függetlenül, hogy kb. ugyanaz történik, még rengeteg újdonságot tartogat, amit a sorozatban még nem lőttek el. Pl. Jon szülei.
2014. okt. 29. 00:49
4/19 A kérdező kommentje:
azt értem csak nem akarok 3500 oldalt elolvasni aminek már tudom a történetét ,elég 1500 is
Az első kötetben sok átírás van (de ott szinte csak a múltba való utalásoknál) amik érdekesek, és nagyon fontosak, a második kötetben már a jelenidőben is átírtak nagyon sok mindent, szóval, max. az első kötetet hagyhatod ki, ha spórolni akarsz, az összes többinél már értelmetlen lesz.
2014. okt. 29. 09:14
Ha nem akarod, ne olvasd. Viszont nem olyan kínszenvedés az a 3500 oldal, mint amilyennek gondolod: egyrészt George Martin bácsi élvezetesen ír, másrészt meg rengeteg olyan érdekes, izgalmas részlet, történés, párbeszéd, karakter van a könyvben, ami a sorozatból kimaradt. Ezeket ismerve érhetőbb a sorozat is.
Ha már muszáj a közepén kezdened a történetet, akkor én is azt ajánlom, hogy a 3. kötetnél kezd, mert már attól kezdve kezd jelentősen eltérni a sorozat a könyvektől.
2014. okt. 29. 09:30
Ha láttad a sorozatot akkor elég a harmadik kötettől olvasni. Én elkövettem azt a hibát, hogy előbb a sorozatot néztem meg, és utána kezdtem el olvasni. Az első 2 könyv szenvedés volt, de nem azért mert a könyv rossz lenne. Jó könyv, csak éppen majdnem minden úgy zajlott ahogy a sorozatban volt, így unalmas volt, hogy pontosan tudtam mi fog történni. De a 3 -dik könyvtől jelentős változások voltak a könyvben ami a sorozatban nem volt.
2014. okt. 29. 09:39
Ahhha, mondjuk Essos teljesen át lett írva, Riverrun szintén, Észak jelentős részben...
2014. okt. 29. 10:21
9/19 A kérdező kommentje:
itt csak az a para hogy mindenki mást ajánl,van aki azt mondja hogy az egészet olvassam ,van aki azt mondja hogy a 2.-től kezdjem és van aki azt mondja hogy elég a 3.-tól ha nem akarom ugyanazt mégegyszer olvasni,akkor az lenne a kérdésem hogy melyik az a kötet ahonnan olyan jelentős változás van hogy ha csak a 3.-nál kezdem akkor nem biztos hogy érteném?
Egyszerre három kötetnél. Itt nem történeti változás, sokkal inkább időbeli változások vannak.
Sansa, Brienne már túl vannak lassan a Varjak lakomáján.
Dany és Bran már a Sárkányok táncában toporognak.
Tyrion és Jaime most ért a Kardok vihara végére.
Jon, Sam és Davos még a Kardok viharát sem fejezték be.
2014. okt. 29. 13:30
Kapcsolódó kérdések: