Kinek a kedvenc filme a Gettómilliomos?
Egy barátom alkalmazta rá a szerintem legtökéletesebb szót: Öklendetes.
Ennél átgondolatlanabb, ostobább, giccsesebb, és hiteltelenebb filmmel még nem nagyon találkoztam. Az egész szituációnak semmi értelme, a srác gyakorlatilag fogyatékos, az összes szereplő sztereotip, a kvíz műsor úgy ahogy van baromság, a szerelmi szál undorítóan szirupos. Egyszóval igazi Oscar film.
Szomorú ez, mert ugyanaz a Danny Boyle rendezte, aki 1996-ban a Trainspottingot. Hihetetlen, hogy meddig képesek süllyedni egyes emberek.
Ha értékelnem kellene a filmet, mint ahogy az első válaszoló is tette, akkor egy kis jóindulattal 2/10, de csak mert tetszett a zenéje, és volt benne néhány korrekt vágókép.
Mit számít, hogy mi leszek? Nem lehet véleményem egy filmről, ha nem vagyok filmkritikus?
Ahelyett, hogy engem támadnál, mert nem tetszett amit mondtam, inkább meséld el kérlek, hogy miért is jó ez a film.
A válaszodat előre is köszönöm! :)
Miután olvastam a hömbölgő semmitmondó kritikádat, feleslegesnek érzem kifejteni neked, már megetették mások és biztos utána olvastál, azért szavaztál rá 0.2-re.
Vajon feltűnt neked az a párhuzam, ami a kvízjátékban a kapitalista szellemben a jómódhoz vezető utat jelentette egy válasz képében, az a főszereplő valós életében kínszenvedésekből fakadó tapasztalatoknak köszönhető, ami egy erős szimbólum?
Csak hogy egy fontos dolgot említsek, amit a te kritikád úgy kezel, mintha nem is lenne a filmben.
Ez nem kritika volt, csupán néhány gondolat, egy eszméletlenül ízléstelen filmről. Ahhoz, hogy kritikát írjak róla, újra meg kellene néznem, viszont teljesen kizárt, hogy hagyom magam még egyszer két órán át kínozni.
Nem, nem tűnt fel semmiféle szimbólum a filmben.
Viszont feltűnt az, hogy egy olyan kvízjátékban, mint a Legyen Ön is milliomos, ahol az utolsó kérdésnek olyan színvonalúnak kellene lennie, amit mondjuk 100 emberből egynek kellene tudnia megválaszolni, Danny Boyle szerint, az Oscar bizottság szerint és szerinted, teljesen helyénvaló az, hogy "Ki a negyedik testőr?".
Arról meg persze értelme sincs beszélni, hogy a gyerek teljesen retardált, és fogalma sincs, de aztán szerencséje van és nyer.
Ez aztán az üzenet. Nem baj, ha egy tanulatlan, félfogyatékos senkiházi suttyó vagy, mivel idővel majd nyersz egy rakás pénzt, és minden szép és jó lesz.
Tévedtem, mégis igazad van, a szimbólumok fontosak és viszik a filmet.
utolsó: szerintem nem a film kínzás, hanem az, hogy lemondod a filmet semmi értelmes indok nélkül.
Retardált...ő mindent meg tett a tanulásért, és nem retardált...az a retardált aki nem látja az igazi szimbólumokat a filmbe
Hát igen, akit valami taszított a filmben, vagy nem volt szándéka befogadni, nem érti meg, hogy miért pont az volt az utolsó kérdés. Az az igazság, hogy, ez igenis egy nehéz kérdés volt. Ezt azok, akik figyeltek a filmre, értik is, hiszen ezt az információt a játékos srác mondja el saját magáról, és tudják, hogy fogalma sincs róla. Ezért 1/4esélye lesz, úgy, mintha másnak tennének fel egy nehéz kérdést.
Hogy a választ mégis mért fogja tudni? Erre ugyan az a válasz, ami válasz arra kérdésre, hogy amit a film elején, majd a film végén megismételt narratívan feltesznek, és a filmben (többször is) rávezetnek, ám szájbarágósan is megkapjuk a végén.
Az, hogy mindenki tudja a választ, csak a játékos nem arra jó, hogy nem kell tudni, mi lesz a történet vége, hanem amikor megjelöli a helyes választ, utána lehet egy szépet vágni és a maradékot a néző (még az is, akit nem érdekelt a film) kitalálja, mi történik. Pedig a filmben nincs egyértelműsítve, hogy helyes választ adott ott helyben.
Az ilyen apróságok teszik ezt nagy filmmé.
A gyerek retardált, ez nem vélemény, ez tény.
Nem hogy a legalapvetőbb kérdésekre nem képes válaszolni, a játék lényegét se érti. Tovább megy úgy egy ilyen játékban, hogy nem tudja a választ. Kockára teszi azt a vagyont, amit az istentelenül nagy szerencséjével nyert, azért, hogy képernyőn legyen még öt percig? De miért? Hogy a csaj meglássa!
Ekkora vagyonból műsoridőt vásárolhat magának, magánnyomozókat bérelhet, persze ez is felesleges, mert már úgyis ismeri az egész ország.
De nem, ő tovább megy, és kockára teszi azt a temérdek szerelemért. FÚJ!
Ez is csak kétféleképpen történhet meg:
1. Egy ostoba hatásvadász filmben
2. Vagy ha az illető játékos retardált
Ennél bődületesen ostobább, giccsesebb, hatásvadászabb és ízléstelenebb sz*rt még nem láttam. De jellemző, hogy mindenki imádja, fel se fogod, hogy mit látsz, de mert legjobb film Oscar, akkor tuti zseniális.
Az után, hogy az egész világot ugyanolyan degeneráltnak nézték mint a főszereplőt még szimbólumokról beszélünk?
Ami meg mindennek az alja, hogy jössz te és le retardáltozol. EZ IGEN HAVER! Jó munkát holnap a gépsorok mellett!
# Ez aztán az üzenet. Nem baj, ha egy tanulatlan,
# félfogyatékos senkiházi suttyó vagy, mivel idővel majd
# nyersz egy rakás pénzt, és minden szép és jó lesz.
Ez nem a jolószvegg baromság, hanem arról szól, hogy ha valaki egy történetet mond, olyan véget talál ki neki, amit akar. És ez szintén benne van a film elején és végén elhangzó kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!