Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Dragon Ball Z-ben Vegita...

A Dragon Ball Z-ben Vegita két szinkronhangja közül kinek melyik tetszett jobban?

Figyelt kérdés
F. Nagy Zoltán volt az első hangja az 5. résztől a 66. részig utána, viszont onnan egészen a Z végéig Bozsó Péter hangját kapta meg. Bár nekem tetszik mind a kettő hangja és szerintem illik is hozzá mind a két szinkron nekem mégis valahogy az első jön/jött be jobban. Arra vagyok kíváncsi, hogy kinek melyik szinkronnal tetszett jobban?

2014. okt. 6. 18:06
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Igen jó szinkronhangok voltak a DBZ-ben, de visszatérve továbbra is az előző hangja tetszett jobban, valahogy az karakteresebbnek tűnt, meg akkor Vegita kicsit szerencsésebbnek tűnt, persze lehet azért, mert pont ellenség volt még akkor. Köszönöm az eddigi válaszokat!
2016. márc. 18. 08:28
 12/12 Sindelar ***** válasza:
100%

Egyértelműen F. Nagy Zoltán szinkronhangja. Ehhez az is hozzátartozik, hogy Vegitának a korai karaktere is sokkal érdekesebb volt, és érdekesebben is volt megrajzolva, mint Vegita későbbi karaktere. A rozsdabarna hajú, alacsony, vékonydongájú Vegita sokkal nagyobb poén volt, még groteszkebbé téve ezt a bizarr karaktert. Mint egy gonosz kis manó, végig kaján vigyorral az arcán, ahogy parancsolgat az óriási, hegyomlásszerű Nappának, minden egyes mondatával gúnyosan kioktatva őt, ahogy vígan, cinikusan, gunyorosan, jóízűen ecseteli a saját rosszmájúságát, az a cinikus kegyetlenség egészen meghökkentően hatott, ehhez pedig tökéletesen passzolt az F. Nagy Zoltán által produkált kaján orrhang. Meg kellett volna hagyni ezt a karakterét Vegitának, ami az ellentéte lett volna Son Goku naiv, jóságos, jóindulatú karakterének.

Ehelyett teljesen kiherélték Vegita karakterét, és egy frusztrált, idegbeteg, zárkózott karaktert csináltak belőle. A korai Vegita elképesztően magabiztos volt, folyamatosan, rosszmájúan vigyorogva, a későbbi Vegita pedig féltékenykedve Son Goku erőfölényére vele szemben, szinte mindig összefont karral, önmagába temetkezve, egykedvűen, morcosan durcizott. A személyisége is teljesen egydimenzióssá vált, semmi más nem érdekelte, csak hogy megelőzze Son Gokut, az egész tudata ebbe az egy rögeszmébe zárkózott, feladva a korábbi, csillagharcos életvitelét. Az általa állandóan hangoztatott büszkeségét is feladta, amikor Babidinek behódolt, csak hogy a rögeszméje után loholjon, és beelőzze Son Gokut. Ez a frusztrált karakter már csak egy árnyéka a korábbi, lehengerlően és cinikusan magabiztos Vegitának.

2021. máj. 9. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!