Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért nem figyelnek vajon a...

Miért nem figyelnek vajon a történelmi, vagy történelmi jellegű filmekben, sorozatokban oda a korhűségre?

Figyelt kérdés

Régen a Xéna című sorozatban szúrt szemet mindig a nők borotvált-gyantázott hónalja. Valahogy nem hiszem hogy már akkoriban minden nő szőrtelenített.

Vagy most pl a Szulejmánban festve van a nők haja. Még mondjuk Hürremnek ha festett is a haja az a szín természetes, de Hatice szultána hajszíne közel sem természetes.

Vagy elképzelhető hogy azokban a korokban is szőrtelenítettek, illetve hajat festettek a nők?

2014. szept. 29. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem láttam a sorozatokat.

De a 12. században is divat volt a szőrtelenítés. Később rájöttek, hogy egészségtelen, és abbahagyták.

A hajukat pedig már az ókorban is festették a nők.

2014. szept. 29. 11:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Odafigyelnek, csak nem az alsó-kategóriás sorozatokban. Viszont ha minden téren teljesen korhűek lennének, akkor senki sem nézné, mert elvezhetetlenné válna.
2014. szept. 29. 11:31
 3/5 anonim ***** válasza:
A Trónok harcában is jobban néznek ki a szajhák szőrtelenítve, mint szőrös lábbal, de így is hitelesen át tudja adni a régebbi kort.
2014. szept. 29. 11:50
 4/5 anonim ***** válasza:
A filmekben szereplő nőknek a mai férfiak figyelmét kell felkeltenie és a mai ízlés szerint kell kinéznie, ezért csak olyan dolgokat módosítanak, ami ezt nem befolyásolja. Az átlag középkori nő minden bizonnyal kevéssé volt vonzó, mert mai szemmel nézve igen ápolatlan volt. Egyébként már az ókorban is festettek hajat, volt szemfesték és rúzs is. Azonkívül az átlagembernek fogalma sincs arról, hogyan néztek ki akkoriban az emberek a valóságban, tehát nem ismerik fel, ha valami nem egyezik.
2014. szept. 29. 12:09
 5/5 A kérdező kommentje:

:p Akkor nem vagyok átlag ember: :D

Maga a smink sosem szúrt szemet, arról tudom hogy már az ókorban is sminkeltek, de a szőrtelenítés meg a természet ellenes hajszín az mindig szemet szúrt.

Mert ugyan azt tudom hogy a szőkét, barnát és a feketét élénkítettét különféle természetes színező anyagokkal, de valahogy a burgudi vörös hajfestéket kizártnak tartom. Persze lehet hogy tévedek

2014. szept. 29. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!