Miért nem figyelnek vajon a történelmi, vagy történelmi jellegű filmekben, sorozatokban oda a korhűségre?
Régen a Xéna című sorozatban szúrt szemet mindig a nők borotvált-gyantázott hónalja. Valahogy nem hiszem hogy már akkoriban minden nő szőrtelenített.
Vagy most pl a Szulejmánban festve van a nők haja. Még mondjuk Hürremnek ha festett is a haja az a szín természetes, de Hatice szultána hajszíne közel sem természetes.
Vagy elképzelhető hogy azokban a korokban is szőrtelenítettek, illetve hajat festettek a nők?
Nem láttam a sorozatokat.
De a 12. században is divat volt a szőrtelenítés. Később rájöttek, hogy egészségtelen, és abbahagyták.
A hajukat pedig már az ókorban is festették a nők.
:p Akkor nem vagyok átlag ember: :D
Maga a smink sosem szúrt szemet, arról tudom hogy már az ókorban is sminkeltek, de a szőrtelenítés meg a természet ellenes hajszín az mindig szemet szúrt.
Mert ugyan azt tudom hogy a szőkét, barnát és a feketét élénkítettét különféle természetes színező anyagokkal, de valahogy a burgudi vörös hajfestéket kizártnak tartom. Persze lehet hogy tévedek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!