Számotokra melyek azok a durva és/vagy drámai filmek, amelyeket semmi pénzért meg nem néznél még egyszer?
Én az első és második világháborús filmeket így kollektíve nem vagyok hajlandó. Ryan közlegénnyel az élen.
90es évek amerikai cukorszirup vígjéátékok, Jóbarátok, sitcomok röhögőgéppel... Egyszerűen a világból kifutok tőlük, már én érzem magam kellemetlenül, hogy az én szórakoztatásomra csinálnak majmot szemény színészekből.
Barbie filmek, H2O, High School musical, Violetta, Disney filmek 90%a, Thomas a gőzmozdony, Én kicsi pónim, Hannah Montana stb. Ütni valóan retardált szenny, ami mentálisan leépíti a gyerekeket. Attól hogy valaki kicsi, még nem kéne hülyének nézni.
Durva, mint erőszakos?
Mert alábbi kettőt ajánlom figyelmedbe:
Szerb film,
Kannibál holokauszt,
Passio,
(Mellékesen: az első sztoriban igen primitív, de brutálisan erőszakos, a második már valamivel nézhetőbb erőszak terén, de a történet viszont eszméletlen hatásos és kiforrt, nagyszerű példázat az eredendő emberi kegyetlenségről és a média szemétségéről, hazugságáról. A Passio meg csak hús, vér, és Jézus)
Ami kegyetlen, erőszakos film, de nem nézném soha újra az a Halálos kitérő trilógia. Az mind gyenge sztoriban, borzalmas és bugyuta filmek, amikben csak a művér fröcsögése szül némi feszültséget... egyszerűen borzasztóan gyengék.
Igazából olyat, aminek a sztorija is jó, olyat csak többszöri megnézésre tudok ajánlani, ahogy a Requiem egy álomért is többször nézős film (a Kannibál holokausztról is ezt gondolom), mert jó.
Ha ilyenekről van szó:
A legtöbb Lars von Trier film (Dogville, Táncos a sötétben) Csak Isten bocsáthat meg, Antikrisztus kivételével. Azokat nem nézném újra és a sztori se körvonalazódott a fejemben, bár filmtechnikailag a Csak Isten... nagyon jó.
Oldboy, (a korábbi)
Isten városa,
Parfüm,
Millió dolláros bébi
Aki látta, az tudja, miért, aki nem, az nézze meg, de csak akkor, ha depressziós akar lenni.
Elozo hozzaszolasokbol meritve nekem is a Passio meg a Millio dollaros bebi.
Mas: Az elet nelkulem, Most jo, Szeress ha mersz, Halalsoron, Hideg fejjel, Haz a tonal, Szornyek keringoje, Amerikai szepseg, stb.
Magyar filmek kozul: Arvacska, Pal utcai fiuk, Kincskereso kiskodmon, Sorstalansag.
Es meg egy csomo, ami most nem jut eszembe, de hangulat kell hozza, hogy ujra megnezzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!