Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Star Wars filmsorozat...

A Star Wars filmsorozat részeiben lévő fénykardokról lenne pár kérdésem?! Többi lent!

Figyelt kérdés
Mi határozza meg, hogy egy Jedi-nek milyen színű a fénykardja? Azt tudom, hogy a Sith-ek fénykardja legtöbb esetben vörös-piros, de a Jedik-nél mi határozza vagy, hogy kék vagy zöld-e? Tetszőlegesen választják meg a színüket? Windu mester fénykardja miért lila? Neki azért, mert Ő a Jedi tanács vezetője? Van valami különbség ha egy Jedi fénykardja kék, zöld vagy bármilyen más színű?

2014. aug. 27. 15:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szoval az elejen szolok,hogy csak a kerdesed olvastam szoval nemtudom,hogy kielegito valaszt kapatal-e mar de azert leirom mert szeretek a starwarsrol beszelni :) szoval : Darth Bane mikor behozta a sith torvenyeket mint pl. ,hogy a sitheknek piros kardjuk kell legyen (igen itt kezdodik) es legyoztek akkor betiltottak a jedirendben a pirosat amugy a lila szin a tanacsban kulonleges megkulonbozteto ami nnyit tesz,hogy nem a tanacs vezetoje mertaz yoda hanem azt,hogy ujjitotta a jedikodexet (ha erdekel,hogy mit ujjitott a kodexen olvasd el a zarojeles rest is de ha nem akkor ugord at !!szoval mace mester azt ujjitotta a kodexen,hogy feltalalt egy uj vivasteknikat ami allitolag a leg erosebb teknika de nem hasznaljak a jedik mert,hogy ezt hasznaljak ahhoz fel labbal at kell lapniuk a sotetoldalra de windu evel gyozte le sidioust !!)vissza a kerdesedhez :) az ,hogy kek vagy zold azt kivalaszthatjak tetszesuk szerint a jedik de altalaban jellemtol fugg mivel a kek kardot hasznalok a jobb vivomesterek mig a zoldkard hasznaloi nem harcolnak hanem inkabb elmelkednek es az erot hasznaljak a sarga kardot azok a jedik hasznaltak (a filmben nemhasznaljak mert mar ritka lett az evszazadok soran) akik egyszerre voltak jo kardforgatok es elmelkedok de a clone-warsban a jeditemplom orzoi meg mindig azt hasznaltak...a narancssarga is egy megkulonbozteto jelegu mivel azt hasznaltak a terteneszjedik de ettol nem lehetett tudni,hogy mire van specializalodva (kardforgatas vagy elmelkedes) ezen kivul meg van sokfajata szin amik ritkak a galaxisban ha szeretnel azokrol is olvasni meg a fokuszalo kristalyokrol amik nagyon erdekesek (engem lekotott) akkor itt egy link: [link] - a linkben egy olyan forumot talalsz amelyk eleg melyrol felboncolja a stawars-t ;)
2014. okt. 25. 22:14
 12/17 anonim ***** válasza:
én olyat is olvastam hogy Windunak azért lila a fénykardja mert a Samuel L.Jackson kedvenc színe a lila és olyat akart :)
2015. júl. 8. 00:48
 13/17 anonim ***** válasza:

Elmagyarázom a szinek jelentését

Kék: erös jedi

Zöld: bölcs jedi (a kettöt észrevehetjük a star wars the force unleashed 1 ben mikot kotát megvakít1juk kékröl zöldre vált)

Vörös: sith

Lila: köztársaság vezetöje (régen sok volt elvileg még sitheknél is

Sárga, fehér: gyakorló kard de ez még nem lett tisztázva

Narancs sárga: egyesek szerint a jeditemplom öreinek kardja volt amíg meg nem kevesedtek a jedik

Asszem ennyi

2016. aug. 4. 02:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagxok ahogy olvastam az 1. Oldalon a hozzászólásokat elcsodálkoztam hogy találhat valaki olyat ki hogy a sithek nem férnek hozzá a jedikristályokhoz meg hogy ők választják ki a szinét :D amint elmondtam ez nem így van és amit még nem mondtam hogy a jedi rend megtiltotta hogy használjanak ilyen színü fénykardokat és a sithek is (csak erröl kevesebbet irnak mert nem nagyon érdekli az embereket általába)
2016. aug. 12. 09:26
 15/17 anonim válasza:

A hivatalos kánon magyarázat a fénykardszínekre:

Kék: A fénykardjára támaszkodó személy

Zöld: Az Erőre támaszkodó személy

Lila: A Sötét oldalt is használó személy (Windu mester a Vappad vívóstílust használta, ami harc közben az érzelmekre, főként a haragra támaszkodik. Konkrétan a Sötét és a Világos oldal peremén táncolt, ezért volt lila fénykardja)

Vörös: Kivéreztetett kristály

Fehér: Megtisztított, régen vörös kristály

Sárga: A Köztársaság ideje alatt a Jedi templom őrei használtak ismeretlen eredetű sárga fénykardokat, végül a Skywalker kora végén Rey is sárga férnykardot épített, ez szimbolizálja hogy Ő a Jedik tudásának utolsó őrzője.

Narancs: Olyan kard amiben nem Kyber, hanem Kohlen kristály van.

2021. júl. 7. 01:30
 16/17 anonim válasza:

Az utolsó válasz megfelelően írja le a fénykardok színeinek jelentését, de az okait nem tudja a válaszoló (ha még aktuális a kérdés) ezért leírom az okokat. A fénykardok előállításában kyber kristály, és a készítő személyisége nagyon fontos szerepet kap, hiszen a fénykardban található kyber kristályba (ahogy mondják) átitatódik a készítő személyisége (benne az erővel való kapcsolata is), ezért van sok fajta színű fénykard a Star Wars univerzumban, de maradjunk az alap színeknél.

Készítőnél létrejött színek jelentése:

Kék szín: a kard készítésekor főleg a kardvívás volt a domináns tényező

Zöld szín: az erővel való kapcsolat nagyon erős

Vörös szín: a gyűlölet, düh, és harag miatt kivan véreztetve a kyber kristály, ezért vörös színű a kard. Néha előfordul, hogy kereszt alakú lesz a kard. Ez pontosan ezért van, mert annyira nagy nyomás/feszültség alatt -nagy gyűlölet miatt- van, hogy oldalt is kicsapódik a fénykard (ismerős lehet Kylo Ren kardja). Vörös színt semmire nem lehet átváltani, csak megsemmisíteni vagy megtisztítani lehet.

Fehér szín: ez csak a vörös színű fénykard megtisztítása után lehetséges. Tudtommal egyetlen ismerős használója Ashoka Tano volt. Inkvizítor megölése után a kardját speciális folyamat alatt megtudta tisztítani az erő segítségével, majd ezt a kardot (pontosan kettőt) használta a párbajok során.

Sárga szín: lásd az előző válaszoló válaszát

A keverék színek az előzőekben leírt színek kombinációjából jön létre, pontosan úgy, ahogy ki akarjuk keverni a színeket az alap színekből (kivéve fehér). Egyik legismertebb színt, a lilát fogom leírni (tudjuk egyéni kérés is volt a filmben, viszont rá is jellemző volt az alábbi viselkedés.).

Lila: vörös és kék szín kombinációjából jön létre. Ez azt jelenti, hogy szó szerint penge élen táncolt sötét és világos oldal között. Ismerte a sötét oldalt mélyebben, mint bárki más, viszont nem bolondult meg tőle, ésszel tudta kezelni azt. Közben a kardvívásban nagyon profi volt.

aug. 27. 21:04
 17/17 anonim válasza:
Elnézést kérek, az első mondatra kérdezőt akartam írni, nem válaszolót.
aug. 27. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!