Melyik lehet ez a poszt-apokaliptikus film?
Sziasztok,
A filmet a 90-es évek közepén láttam, szerintem a Magyar TV-n adták, 2 részletben (szombat-vasárnap délután, ha jól emlékszem), szinkronosan
Egy poszt-apokaliptikus film:
-Valamilyen katasztrófa után az emberek a föld alatt élnek, modern környezetben (videofal, házirobot stb.)
-Családok élnek együtt, más családoktól elkülönítve, csak a videofalon keresztül tudnak egymással kapcsolatot tartani
-Az átlagember nem sokat tud a "katasztrófa előtti" világról, illetve a felszínről
-Egy fiú és egy lány találkozni akarnak személyesen is, ezért kiszöknek, végül kijutnak a felszínre. Itt látnak életükben először állatot, egy kutyát találnak. Nagyot csodálkoznak, amikor meglátják a kék eget ("Olyan, mint egy hatalmas képernyő")
-A felszín kicsit Mad-Max szerű világ, sivatag meg lepusztult város is van benne talán
-A földalatti világ "rendőrsége" üldözi őket (tevével?), meg válogatás nélkül gyilkolják a felszínen élőket lángszóróval.
Van ötletetek, melyik film lehet ez? Sehol sem találom, már átnéztem az egész Netet, IMDB-t, de csak hasonló filmeket találtam (Logan Futása, THX 1138, 12 majom, Szikraváros stb.), ezt sehol sem.
Ok, megvan, Fuga dal paradiso, Flight from paradise, Escape from paradise címeken futott külföldön, magyarul Menekülés a paradicsomból.
A lángszórós gyilkolászós részt is találtam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!