Top 10 filmed? Melyek azok, amiket biztosan látni kell?
Van egy ázsiai barátom, aki az európai/ amerikai filmeket egyáltalán nem ismeri (pl. Titanic, A bárányok hallgatnak, Rambó, stb.) csak a bollywood-ban készülteket. Szeretnék vele film-maratont "rendezni" a hétvégén (esni fog) és olyan filmeket megnézni vele, amelyeket az embernek látni kellene. Az erotikával túlfűtött, western és a horror műfajon kívül bármi lehet.
köszi!
Hát azért a bármi az elég bő kategória, de amiket én szeretek és ha lesz vmikor gyerekem,akk biztos megismertetem vele:
A tökéletes trükk
Kill Bill
A zongorista
A hullám
Keresztapa
Ponyvaregény
Harcosok klubja
A gépész
Forrest Gump
Fegyvernepper
A tégla
És lehetne még sorolni :D
Igaz, egy igazi filmsznob vagyok, rengeteg filmet nézek, mégsem tartom magam alkalmasnak egy ilyen lista megírására, épp ezért csak leírok párat, amit szerintem muszáj látnia, sorrend nélkül.
Kezdeném kis hazánk világszínvonalon is kiemelkedő alkotásaival, mert hogy nem sok ugyan, de ilyen is van.
A tanú(aki nem látta, az nem magyar), Kontroll, Taxidermia.
Ha már vígjáték, a Tanú ide is passzol, de külföldiek közül: Brian élete, Csupasz pisztoly.
A "biztosan látni kell" listába azért raknék egy pár horrort is. Lehet, hogy csak az igénytelen ázsiai horrorok miatt nem szereti a műfajt, pedig hihetetlen jó, fantáziadús alkotások léteznek: V/H/S 1-2(inkább a 2), Szerb film, Mártírok, illetve akkor ide még a Taxidermia passzol.
Egyéb külföldi filmek amiket tudok ajánlani: Matrix, A kocka(csak az első), Keresztapa, Harcosok klubja, Remény rabjai, 8 mérföld, Kill Bill(csak akkor van értelme ha mindkét részt egymás után megnézitek).
Ha ebből csak ötöt néztek meg, akkor: A tanú, Brian élete, V/H/S 2, Keresztapa, Remény rabjai.
Remélem, segítettem.
Még egy pár ötlet:
Ha a "a drog az rossz" témájú filmek szóba jöhetnek, akkor a Kosaras naplója, és közvetlenül utána megnézve a Las Vegas végállomás.
Még jó magyar filmek: Kontroll, Zimmer Feri.
Az én top 10-em:
Rekviem egy álomért
Amerikai szépség
Születésnap
Eredet
Esőember
Az osztály
A vadászat
Fekete hattyú
Carter edző
A tökéletes trükk
HA valamelyik felkeltette az érdeklődéseket, szólj, és írok róla néhány mondatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!