A Jurassic Park című film hiteles? Elvileg a Jura korról van szó, azért Jura"ssic Park. Akkor miért van benne T. Rex? A T. Rex csak a Kréta időszak végén jelent meg.
Nem igazán.
Ezeknek az állatoknak 50%al több oxigén kellett volna, valamint teljesen más vírusok vannak most mint akkor.
Pl. azóta kiderült, hogy a mai madarak és a raptorok rokonok-ott ezt cáfolták
A raptorok igazi neve Deinonychus, és azóta kiderült, hogy a karjaik tollas szárnyszerűek voltak
a Dilophosaurus valójában nagyobb volt
A Trex a tudomány jelenlegi állása szerint érzékeli a mozdulatlan zsákmányt is.
A DNS nagyon gyorsan lebomlik, a keletkező információ hiányok kitöltése a mai napig nem lehetséges
A mai klónozáshoz kellene egy anyaállat ami kihordja a tojást-ezt hogy oldod meg?
Tisztelt első válaszoló, azért itt van néhány dolog ami eléggé realisztikátlan.
Első a madarak nem a raptorok rokonai voltak, hanem a dinoszauruszok leszármazottjai (értsd:madármedencéjűek)
A Deinonychus nem a raptorok ,,fajneve" volt, vagy nem értem mire gondoltál.. Hanem egy külön faj, ugyan úgy, mint a Velociraptor vagy a Utahraptor.
Az pedig, hogy a Raptorok tollas szárnnyal rendelkeztek, megint egy tévhit. A média fújta fel annyira ezt a dolgot, a kisebb dinoszauruszok rendelkeztek madártollakkal.
Mondjuk: [link]
Jó, lehet, hogy lustaságnak tűnik, hogy ugyanazt a forrást használom, amit már 2007 óta általában be szoktak linkelni az ilyen témákban, de most hirtelen sok tudományos, témába vágó írást nem találtam. Olyan mélyen nem szoktam elmerülni mostanság a témában, hogy ismerjem, melyik hol van.
De ehhez kapcsolódik még:
Ez a frissülő, forrásait feltüntető lista általánosságban foglalkozik a tollas dinoszauruszokkal, de van itt is, ami a témába illik:
Illetve a leglustább hivatkozás, a Wikipédia:
(és a kapcsolódó szócikkek)
A kérdéshez visszatérve, azért Jura lett a park neve, mert az az időszak volt a dinoszauruszok virágkora. Hammond pedig egy dínóparadicsomot akart, egy jól csengő névvel.
Egyébként már próbálkoznak a dinoszauruszok "feltámasztásával". Jack Horner paleontológus akar a csirkével a trükközni.
Egyébként a film 93-as, tehát nyilván az emberek akkori legjobb tudása szerint készült, hiszen épp az említett Jack Horner segítetett be az állatok életrekeltéséhez.
Később pedig az egyik játék ötletesen kijavította a "hibákat" azzal, hogy a béka DNS miatt mások a parki dinoszauruszok. De az egyik filmben is mondják, hogy ezek "csak" vidámpark-szörnyek és nem valódi őshüllők. :D
Amúgy a könyvben a dilok sokkal nagyobbak. Nem tudom, miért lettek ilyen kis cukik. De nem is baj. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!