Mulholland Drive: leírni valaki, hogy a lófülibe kéne ezt most értelmezni?
Most néztem meg a filmet harmadjára. Én azt vettem le, hogy maga a cselekmény az, amit ad a film, a szereplők pontos kiléte nem fontos - és fel is cserélődik olykor-olykor. Pont mint az álmokban, néha ránézel valamire és ugyanaz, aztán megint ránézel valamire és mást látsz álmodban. A cselekmény viszont többé-kevésbé konzisztens marad.
Úgy mondanám, hogy van egy felső kvázi "értelmetlen" réteg - ez rossz szó, mert van értelme, csak az álom köntösébe bújtatva.
Aztán az értelmes része az, hogy a két csaj megismerkedett színészként, leszbikus párkapcsolat-szerűséget létesítettek, valamelyik felbérelt egy sorozatgyilkost, hogy ölje meg a másikat, majd talán öngyilkos lett a lelkiismeretétől, a másik, hogy meghalt-e nos az is jó kérdés. Féltékeny lett talán a rendezőre és azért.
Hogy ki kicsoda azt nem feltétlen tudjuk, mert a kék cuccos után felcserélődik.
Az jutott még eszembe, hogy talán azért szerepel ennyiszer az "ő lesz a lány" ill. a veszekedés arról, hogy "ki lesz a lány", mert mély nyomot hagyhatott a szőke csajban, hogy nem ő lett kiválasztva a szerepre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!