Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért olyan trágya a Star...

Miért olyan trágya a Star Wars I-II-III. rész?

Figyelt kérdés
Amit én látok, hogy pocsék forgatókönyvet írtak egyébként is pocsék színészeknek, tisztelet a pár kívételnek, mint L. Neeson vagy C. Lee. Tele van a három film földi dolgokkal, mint Dex étterme, ami egy tipikus amerikai útmenti diner. De még a pincérnő robot is úgy beszél, mint azokban. Az operatőri munka is gyenge, próbál művészkedni, de inkább szánalmasan amatőrök a beállításai. Túl sok a CGI. Borzalom az egész. Miért kellett ezt?

2014. aug. 7. 22:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
A 3. rész egész kiváló!
2014. aug. 7. 22:37
 2/14 A kérdező kommentje:
Szerintem csapnivalóan pocsék az is. Hirtelen egy jut eszembe a szánalmasan szájbarágós jelenetek közül, amikor Padme szül. Egyik gyerek, így szól "Leia". Másik gyerek "Luke". Hogy a hülye néző tudja ám, hogy azok születtek most meg, akik majd lesznek a következő részben. A Barátok köztben rágnak ennyire bele mindent a néző szájába. Nem érzed, hogy ez szánalmas? Na meg az opera jelenet. Minek kell egy messzi-messzi galaxisba opera? Nem lehetett volna glukzikxnak hívni, opera helyett? És miért néz ki úgy, mint egy földi opera, az épület, a páholyok, minden? Egy messzi-messzi galaxisban ne legyenek földi dolgokra emlékeztető momentumok. Az eredeti trilógiában sem volt, és pont ezért szerettük, mert kiszakított minket a földi dolgainkból. Nem gondolod?
2014. aug. 7. 22:49
 3/14 anonim ***** válasza:
60%
Nekem mindegyik nagyon tetszik 10/10
2014. aug. 7. 23:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ugye tudod, hogy a Földön léteznek ugyanúgy köpenyek, vascsövek, vaskorlátok, stb., mint ahogy az eredeti trilógiában is. Ennyire nem lehet elszakadni mindentől.

Persze nem azt mondom, hogy az előzmény trilógi annyira nagyon jó lenne, de az ötlet közel sem rossz, csupán a megvalósítás. Egyébként a Sith-ek Bosszúja (III.) nekem is tetszett, amellett, hogy elismerem Hayden Christensen választása Anakin szerepére nagyon rossz ötlet volt, de nagyon több gondom nem volt vele és szerintem a CGI sem volt csapnivaló.

2014. aug. 7. 23:36
 5/14 A kérdező kommentje:

Most komolyan a köpenyeket és a vascsöveket hozod fel példaként? Miért tudtak valami teljesen egyedit alkotni az eredeti trirógiában? Ott is voltak helyszínek, de a Mos Eisley kantinja láttan nem az ugrott be, hogy "Húú, ilyen kocsma a Földön is van!".

A banális, Barátok közt szintű párbeszédek tényleg nem zavarnak? Példa:

Obi-Wan: - Akkor voltál ilyen feszült, amikor a gundarkfészekbe estünk.

Anakin: - Te estél abba a rémálomba, és én mentettelek ki, nem emlékszel?

Meg még száz, ehhez hasonló erőltetett marhaságot tudnék idézni. A színészekről nem is beszélve. Ráadásul olyan színészek, akik egyébként ennél sokkal jobbat tudnak. Natalie Portman állandó vigyorgása, borzalom. Ewan McGregor kifejezéstelen arca, csak néz bele a világba bambán sok jelenetben. Komolyan, figyeljetek már oda. Nézzétek meg egyszer úgy, hogy összpontosítsatok csak a színészekre. Még a statiszták is borzalmasak. Mikor Jar Jar beleköpi a kaját Sebulba levesébe, és az kifröccsen, az ott ülö karakterszínész úgy túljátsza a szerepet, hogy a hajam égnek áll. De Warwick Davis Waldként az I. részben ugrál ott, mint valami cirkuszi bohóc. Pernilla August... te jó ég, róla jobb, ha szót sem említünk. Ez a túljátszott féltő anya. Mint a Szeszélyes évszakok egyik jelenete.

Gyalázat ez az egész.

2014. aug. 8. 08:08
 6/14 A kérdező kommentje:

Amúgy meg nem csoda, a II. rész forgatókönyv írója szinte csak tévéfilmeket és sorozatokat írt és ír azóta is. Ja nem, volt egy kivétel, a "szenzációs" Skorpiókirály című.

Majd figyeljétek meg, Abrams és Kasdan mit hoz ki a VII-ből. Nem véletlenül választotta újra Kasdant Abrams. Látta, hogy mit műveltek az I-II-III-al, nem akarta, hogy ez megismétlődjön. Azt látva, hogy Abrams mit "művelt" a Star Trekkel, nagyon bizakodó vagyok, mert ott egy avítt és egyre nevetségesebb brandet tudott olyan szintre hozni, mint a legutóbbi két Star Trek film.

2014. aug. 8. 08:17
 7/14 anonim ***** válasza:
Hát nem igazán láttam J.J. Abrams Sötétségben című filmjének a felét a lens flare-ek miatt, remélem abból visszavesz a Star Wars VII részében.
2014. aug. 8. 11:53
 8/14 anonim ***** válasza:

A klasszikus trilógia egyik nagy előnye az volt, hogy egy háborús időszakot jelenít meg, azaz megengedheték maguknak azt a luxust, hogy izgalmas, vadregényes helyszíneken játszódjon a történet. Az új trilógiának egy köztársaságot kell ábrázolnia, hőseit hétköznapi környezetbe helyezni, ami mégis más kell legyen, mint amiben élünk. Szerintem is izzadtságszagú, ahogy próbálták megalkotni ezt a világot. Aztán a régi filmekben van egy csomó ki nem fejtett dolog, ami titokzatos, misztikus. Pl. a jedi rend mibenléte és szerepe, ami nemigen derül ott ki, hogy Darth Vader vajon hogy vált azzá, aki (mind testi, mind lelki értelemben). Rajongóként örülök, hogy elkészültek a filmek, ugyanakkor amekkora mítosza lett a Star Warsnak, nem hiszem, hogy fel lehetett hozzá nőni. Ennél talán jobban is lehetett volna csinálni persze. :)

Egyébként a legnagyobb hiba maga George Lucas, aki már nem ugyanaz a lelkes, ambíciózus fiatal rendező. Az új trilógia megalkotásakor valószínűleg nem volt, aki kontrollálja, mint ahogy állítólag annak idején Harrison Ford több dologról is lebeszélte, mert annyira gázos volt.

2014. aug. 8. 12:10
 9/14 anonim válasza:

Lehet hogy szar, de muszáj volt Skywalker életét megfilmesíteni amiben sok az akció és néhányszor unalmas jelenet.

De amúgy ha könyvben olvasnád el, nagyon is megállná a helyét és talán jobb is mint a 6.rész az 1-3 rész között valamelyik.

Szerintem amúgy nagyon jól sikerült ez a trilógia is, viszont a régi jobb lett de csak mert abban leginkább az erőről van szó és a tanulásról meg hogy a birodalom van előnyben.

Amúgy én szerintem lenne a legjobb ha a Star Wars: Darth Plagueis könyvet megfilmesítenék, a legjobban sikerült (story) Star Wars regény lett, jövőhéten már olvasom is :D

2014. aug. 9. 01:51
 10/14 anonim ***** válasza:

"Egyébként a legnagyobb hiba maga George Lucas, aki már nem ugyanaz a lelkes, ambíciózus fiatal rendező. Az új trilógia megalkotásakor valószínűleg nem volt, aki kontrollálja, mint ahogy állítólag annak idején Harrison Ford több dologról is lebeszélte, mert annyira gázos volt."

Ez a legelfogadottabb elmélet. Az eredeti trilógia idején mindig volt, aki visszafogta, aki módosított az elképzelésein, vagy egyenest az arcába mondta, hogy "Lucas, ez így szar, át kéne gondolni."

Nem volt akkora befolyása a filmekre.

Az előzmények idejére egyrészt egészen megváltozott, más kilátása van a filmek "világára" (gondoljunk csak vissza arra a réges-régi idézetére, miszerint a filmeket utólag módosítani elítélendő dolog), másrészt túl nagy hatalma lett. Senki sem tudta korrigálni, leszólni a hülyébb ötleteit vagy átírni helyette a forgatókönyvet.

2014. aug. 9. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!