Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ha filmrendező szeretnék...

Ha filmrendező szeretnék lenni, milyen NAGY klasszikus filmeket nézzek meg?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekelne, mert azért mint filmrendező, fontos tudni a nagy klasszikusokat. Szóval ha valakinek van valami listája vagy valami, akkor segítsen! Köszönöm :)

15/F

2014. aug. 5. 19:38
 1/4 anonim ***** válasza:
2014. aug. 5. 19:39
 2/4 anonim ***** válasza:

A Mechanikus narancsot mindenképpen, meg egyébként bármit, amit Stanley Kubrick rendezett; pl. a Ragyogás Jack Nicholson-nal elég alap filmnek számít, annak ellenére, hogy magyar szinkron nem is készült hozzá, mégis "illik" ismerni.

Aztán ott van A remény rabjai, a Halálsoron (ezeket Stephen King írta). Egyébként az is jó, ha nagyon sokat olvasol, mert egyrészt műveltebb leszel, másrészt ötleteket meríthetsz a jövendőbeli filmjeidhez.

Amit az első linkelt, az tök jó, szemezgess azokból. Ja, és sorozatokat is jó, ha nézel, ezekkel is jó ha képben

vagy, de ha lehet ne mexikói szappanoperákat nézz.

Nem tudom, mennyire gondolod komolyan, de remélem sikerül elérned az álmod. Én is szerettem volna/ szeretnék rendező/ forgatókönyvíró lenni, de nem hiszem, hogy összejöhet. Nézegess pályázatokat, ha van egy jó kamerád, akkor filmezz, és sok szerencsét, mert az bizony kell ehhez a pályához.

19/L :)

2014. aug. 5. 21:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom mind a ketto hozzaszolast. Nekiallok ezeknek a filmeknek, es az utolsonak uzenem, hogy semmi se lehetetlen! :)
2014. aug. 6. 16:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyet se akkor talán egyedi filmet fogsz csinálni nem ilyen utángyártott fosokat
2015. júl. 26. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!