Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Nagy klasszikusok?

Malacka971 kérdése:

Nagy klasszikusok?

Figyelt kérdés
Tudnátok mondani olyan klasszikus filmeket, amelyek szinte már az alapműveltség fontos elemi?

2014. júl. 27. 17:16
 1/10 anonim válasza:
Milyen kategóriában? horror/akció/ vagy mire gondolsz?
2014. júl. 27. 17:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Minden kategóriára gondolok. Én személy szerint nagy klasszikusnak mondanám a Házibuli, Hair, Grease, Star Wars című filmeket. Ezekre és az ezekhez hasonló népszerűségnek örvendő filmekre gondolok. :)
2014. júl. 27. 19:36
 3/10 homo ludensz ***** válasza:
Az alapműveltség Jókai,Mikszáth,Gárdonyi,Arany,Petőfi és sorolhatnám. Ezek az alapműveltség fontos elemei nekünk magyaroknak. Azután szórakozás gyanánt jöhet a Hair és a többiek. Akkor ha olyanok társaságában meghallasz egy idézetet akik értik ezt a nyelvet akkor nem úgy fog bámulni mint vakond a hajóhintára.
2014. júl. 27. 19:50
 4/10 A kérdező kommentje:
Pontosan tudom, mit jelent az alapműveltség, ezért fogalmaztam úgy, hogy "szinte". Köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 27. 19:59
 5/10 anonim válasza:

Szerintem az is alapműveltség, hogy tisztában legyünk a külfödi és nemzetközi sikerü filmekkel is és nem csak a magyarral.

Továbbá alapműveltség az olvasni tudás és az is, hogy tudjuk értelmezni. De egyébként jobb minden embernek beszólni. Ennek az oldalnak az a lényege, hogy feltegyünk olyan kérdéseket amit csak itt tudunk. Szerintem normális válaszért jött nem kioktatásért.

Lista:

Gyűrük Ura

Herbie

Titanic

Micsoda nő

Sex és New York

Moulin Rouge

Barátság Extrákkal

Függetlenség Napja

Jurrassic Park

történelmi filmek pl. 300, Trója

Stalone-Arnold-Jackie Chan -Chuck Noriss-Bud Spencer & Terence Hill- filmek

Keresztapa

Fűrész, Texasi láncfűrészes, A kör (horror kategóriában)

Amerikai Pite

Csajok a csúcson

Rendőrakadémia

Indiana Jones

Tomb Raider

Lara Croft

50 első randi

Dirty Dancing

Éhezők viadala

Batman

Pókember

Elektra

És még van rengeteg más de most ennyi jutott eszembe hirtelen

2014. júl. 27. 21:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent! :)
2014. júl. 27. 22:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Igenis vannak filmek, amik az alapműveltségnek részei, mivel a filmkészítés is egy művészeti ág, napjainkban talán a legközkedveltebb, legkifejezőbb és a legfontosabb. A kérdés viszont teljesen jól volt föltéve, de zseniális ahogy ideböfögöd az ostobaságodat a kioktató stílusodban kedves második.

Harmadik: Alap műveltségnek venni olyan filmeket mint az Elektra, Tomb Raider és gyakorlatilag az összes amit írtál hatalmas fail. Ezek nem alapok. Ezek szemetek. Nyilván tisztelet a néhány kivételnek. De Te legalább segíteni akartál.

Összeírom, hogy szerintem mik azok, amik 1990-ig a legmeghatározóbb és legnagyobb nevű, de nem feltétlenül a legjobb filmek, a teljesség igénye nélkül időrendi sorrendben. Az 1900-as évek körüli filmekből nem írok, egyrészt, mert nem vagyok annyira tájékozott, hogy objektívan tudjak írni róluk, másrészt, mert csak azok számára érdekesek, akit tényleg érdekel a filmtörténet.

A Generális (1926)

Metropolis (1927)

Nagyvárosi fények (1931)

Modern idők (1936)

Óz, a csodák csodája (1939)

Elfújta a szél (1939)

Aranypolgár (1941)

Casablanca (1942)

Az élet csodaszép (1946)

Biciklitolvajok (1948)

Alkony sugárút (1950)

A vágy villamosa (1951)

Ének az esőben (1952)

Hátsó ablak (1954)

A hét szamuráj (1954)

Tizenkét dühös ember (1957)

A hetedik pecsét (1957)

Szédülés (1958)

Van, aki forrón szereti (1959)

Ben Hur (1959)

Psycho (1960)

Arábiai Lawrence (1962)

A Per (1962)

8 és 1/2 (1963)

A jó, a rossz és a csúf (1966)

2001: Űrodüsszeia (1968)

Volt egyszer egy vadnyugat (1968)

Butch Cassidy és a Sundance kölyök (1969)

A Clockwork Orange (1971)

A keresztapa (1972)

Az ördögűző (1973)

A keresztapa 2. (1974)

A cápa (1975)

Száll a kakukk fészkére (1975)

Taxisofőr (1976)

Annie Hall (1977)

Star Wars (Ide az egész trilógia)

Apokalipszis most (1979)

A dühöngő bika (1980)

Volt egyszer egy Amerika (1984)

Amadeus (1984)

Brazil (1985)

Drágán add az életed! (1988)

Krisztus utolsó megkísértése (1988)

Esőember (1988)

Nagymenők (1990)

Szóval még egyszer, ezek nem a legjobb filmek, csupán a legnagyobb nevű filmek. Azért csak eddig írtam, mert a többit majd az idő eldönti.

2014. júl. 27. 23:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Az 5-ös hozzászóló szép kerek listát adott és igyekszem kiegészíteni oly módon hogy nem húzom le a szinvonalat:

Nevem senki

Számkivetett

Forrest Gump

Men in Black

Halálos fegyver

Rambo

Rocky

Távkapcs

A profi

A remény rabjai

Halálsoron

Hazafi (Mel Gibson) - mert van Stevan Segal verzió is...

Amerikai história X

Sorstalanság

Indul a bakterház

Volt egyszer egy vadnyugat

Die Hard (Bruce Willis).. minden része mehet

Hatodik érzék

A hét mesterlövész

és van egy bónusz amit 1szer megnéztem mert úgy gondoltam nem hagyhatom ki ha már ennyire szeretem a filmeket és végülis rájöttem h 222percet vett el az életemből de attól még kötelező :D ez pedig az "Elfújta a szél"

Jó szórakozást!

2014. júl. 27. 23:20
 9/10 homo ludensz ***** válasza:
Átnéztem a filmek listáját és az évek során sokat láttam is belőlük és valóban élményt adóak és gondolatébresztőek. Hogy mér böfögtem bele? Nos a helyzetemből adódóan nekem a könyvek adták az alapot s arra jött a mozi majd később a tv. a videokazetták majd a DVD. Azt amit kölyökkorodban nem olvastál el azt később már nem is fogod. A film csodálatos élmény viszont a történetet egy ember szemével látod és az az operatőr. Ez akkor is igaz ha a rendező rendezi és egy világhírű stáb szabja-vágja össze a látnivalódat. A böfögést azoknak szántam akik ismerik a mozigépész látószögét mikor kitekint a közönségre.
2014. júl. 28. 08:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2014. szept. 23. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!