A Sherlock sorozat 2. Évadában amikor Irene Adler házába vannak akkor miért mondta Sherlock hogy vatikáni ékszerlopás? Mit akart ez jelenteni?
Eredetileg "Vatican cameos"-t mond, és a harmadik évad második részében kapunk rá egy rövidke magyarázatot, amikor újra elhangzik és valaki (azért írom így, hogy ne legyen spoiler) rákérdez, hogy mit jelent, akkor John elmondja. Vagyis nagyjából...
Ott olyasmit mond rá, hogy harci felállások, és valaki meg fog halni.
Nem tudom, hogy a valóságban létezik-e ilyen kifejezés, vagy történt-e ilyen eset, mert volt, ahol azt írták, hogy ez csak a Sherlockban van és a kereső nekem sem adott ki róla sokat, de lehet másik keresővel is me kellett volna próbálkozni. A kérdésedben szereplő epizódra úgy tudnám megválaszolni, hogy ha mondjuk történt valamikor vatikáni ékszerlopás, vagy a fordítástól függetlenül, ha van valami olyan gyakorlat a katonáknál, amit így neveznek, akkor az valami olyasmi lehet, mint amit láthattunk. Egyébként nekem rémlik is erről valami még régebbről, mintha olvastam volna, hogy ilyesmit jelent. A lényeg, hogy Sherlock John-t akarta figyelmeztetni arra, hogy mi következik és vigyázzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!