Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért van az, hogy az időutazó...

Miért van az, hogy az időutazós filmek többségében elkövetik ezt a hibát? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ha csak a szokványos időutazós filmeket nézzük: Ugye az az alap, hogy a főhős visszamegy az időben, megakadályoz/megvariál valamit, ami által visszatérve a jelenbe jobbá válik az élete. Holott ez már önmagában egy hatalmas paradoxon. Hiszen így a létrejött új idősíkon már oka sem lesz visszamenni, és megváltoztatni az adott dolgot. Hogy érthetőbb legyen: Én nagy Beatles rajongó vagyok, születtem 1982 május 25.-én. Tegyük fel, hogy mondjuk ez évben 2014-ben, augusztus 8-án (csak egy hasraütéses dátum) módot találok az időutazásra, és visszamegyek 1980 decemberébe megakadályozni John Lennon halálát. Sikerül is. Igen ám, de viszont így létrejön egy új idősík, annak az énemnek aki 1982 május 25.-én ebbe az alternatívába születik bele, 2014 augusztus 8.-ához érve semmi oka nem lesz visszamenni megakadályozni a sztár halálát, hiszen az meg sem történt.

Épp emiatt a Vissza a jövőbe trilógia, az Időzsaru és hasonló filmek hemzsegnek a logikai hibáktól, attól függetlenül, hogy kedvencei. Még a Terminátort is mondhatnám, de ott még plusz bukfencek is vannak ugyebár.

2014. máj. 18. 14:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, de ajánlanék egy művet: Steins;Gate

Ez egy huszonvalahány részes anime sorozat, elég egyedi hangulata van, úgyhogy lehet, hogy szokatlan lesz, főleg, ha nem néztél még animéket. Viszont kb ebben kezelik a legjobban az időutazás témát minden alkotás közül, amit eddig láttam, Maximum minimális bakik vannak benne, de a saját törvényeihez hű. Emellett a főszereplő karakterfejlődése példaértékű és egy nagyon jó szerelmi szál is van benne. Rám nagy hatással volt, de a kicsit szokatlan hangulat miatt nem garantálom, hogy mindenkinek bejövős lesz, de ha érdekel az időutazás téma, egy próbát szerintem megér :)

2016. nov. 6. 11:20
 12/13 A kérdező kommentje:
9: Nemrég néztem meg az "X-men: Az eljövendő múlt napjai"-t. Valóban hitelesen oldják meg a dolgot, ügyelve a paradoxonokra. És ugyebár a dolog hátránya, hogy szegény Rozsomáknak a film végén fogalma sincs a megváltozatott idővonal szerinti elmúlt negyven évről, és ez így is marad. :)
2016. nov. 6. 12:10
 13/13 A kérdező kommentje:
11: Valamikor bepróbálom, bár nem túlságosan vagyok oda az animékért. :)
2016. nov. 6. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!