Szerintetek az akció vagy horrorfilmek lehetnek rossz hatással az emberi elme/agy működésére?
Figyelt kérdés
Kutatások igazolják, miszerint az említett kategóriákba tartozó filmek nézése erőszakossá teheti a befogadóközönséget, indulatokat generálhat. Ti hogy gondoljátok?2014. máj. 18. 12:38
1/3 anonim válasza:
Szerintem ez egy hülyeség. Normális felnőtt ember el tudja válaszani a fimeket a való élettől. Aki erőszakos/agresszív, az filmek nélkül is az. Csak nagyon egyszerű ráfogni...
2/3 A kérdező kommentje:
Mondjuk szerintem is. Ugyanez a véleményem a könyvek hatásáról is. Csak arra van rossz hatással, akiben feldolgozatlan tudattartalmak maradtak.
2014. máj. 18. 13:30
3/3 anonim válasza:
Akinek gyenge az elméje, lehet rá hatással. De egy ép elméjű ember, aki normálisan gondolkodik, arra nincs hatással. Max szörnyülködést válthat ki, erőszakot nem.
Én nagy horror rajongó vagyok, de ezek nem váltanak ki olyan hatást, amitől agresszív tudnék lenni. Sem borzongást.
Ha nagyon durva és gusztustalan, akkor inkább meghökkenést vált ki belőlem. Ez emberfüggő. Kinek mekkora az ingerküszöbe. Akciófilmeknél is ez a helyzet.
Mentálisan sérült ember ne nézzen olyat ami meghaladja az ingerküszöbét. (Bár lehet hogy az illető nem is tudja magáról, hogy egy film befolyással lehet rá, amennyiben van valami agyi elváltozása, károsodása, amivel nincs tisztában.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!