Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hány évados (lesz) a trónok...

Reptoid kérdése:

Hány évados (lesz) a trónok harca?

Figyelt kérdés
2014. máj. 12. 14:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ezt senki sem tudja előre. Eddig 7 évadról beszélnek, de ez még simán elhúzódhat tovább is. Minden a történésektől és a nézettségtől (ami elég jól áll) függ.
2014. máj. 12. 14:13
 2/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm!

Igazából nemrég kezdtem el nézni, a harmadik évad elején járok. Onnan jutott eszembe, hogy - amennyire tudom - egy könyvsorozatból készül, gondoltam akkor azt követik. Mintha az a sorozat nem lenne túl hosszú, de nem nagyon néztem utána. Ha így van, akkor gondolom, a könyvet elhagyva folytatják.

2014. máj. 12. 14:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem, a könyveket nem tudják elhagyni, mert:

1. Martin azért nekik adta el a jogokat, mert az ő saját sztoriját akarta a képernyőn látni, nem valami átalakított, megvágott, "felturbózott" higf*st. (Habár így is egyszerűsített a könyvekhez képest.)

2. Akkor kb. szembeköpné Martin az olvasóit. Nem hiszem, hogy jól jönne ki, ha elspoilereznék a sorozattal a könyveket. Engem nem zavar mondjuk, de megértem, ha valaki nem azért várja már lassan 17 éve a könyveket sorjában (és veszi meg), mert valami barom bebiggyeszt egy képet valamilyen humoros blogra vagy fórumra.

2014. máj. 12. 14:30
 4/11 anonim ***** válasza:
*Egyébként kinek mi számít hosszúnak. Kb. a könyvek mindegyike megvan simán ezer oldal. A mostani 3. és 4. évad az 1200 oldalas Kardok viharából készül főleg (+bizonyos események kerülnek bele a Varjak lakomájából és a Sárkányok táncából is.)
2014. máj. 12. 14:34
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Úgy emlékeztem, hogy csak 3 kötetes a sorozat. Így értettem a rövidet, mert olyasmi rémlett az első évadról, hogy kb az első kötetet dolgozza fel. Innen gondoltam, hogy a többivel is ez lehet a helyzet, így soknak tűnt a 7 évad. De mostmár látom, hogy eleve van 5 kötet már.

Sok könyvet azután olvastam, hogy láttam belőle filmet vagy éppen fordítva, nem igazán zavart, hogy ismerem a történetet. Lehet, hogy belekezdek a könyvekbe is.

2014. máj. 12. 15:59
 6/11 anonim ***** válasza:

Azt nem bánod meg. Sokkal jobban fel vannak építve a karakterek is és maga a világ is.

Engem sem zavar, ha valamivel tisztában vagyok előre, de tudom, hogy mások olvasási élményét el tudná rontani. És szerintem Martin is, aki "olvasós", nagyon jól tudja ezt és nem akarná meglépni ezt. Szerintem.

2014. máj. 12. 16:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Már így is elég sok eltérés van a könyvekhez képest, főleg a mostani évadban. Nem értem miért csinálnak a 3. könyv utolsó kb. 100 oldalából egy teljes évadot, olyan történésekkel, amik nincsenek is benne a könyvekben. Jobb lett volna, ha nem sietnek annyira az elején és normálisan megcsinálják az első 3 évadot.

Plusz ami felettéb dühít engem a sorozattal kapcsolatban, az az ellentmondások. Pl. a 3.évad végén Stannis megkapja a levelet a Falról,h segítség kell és úgy ér véget az évad,h Stannis és Davos elkezdik összeszedni az embereket,h indulnak. Ehhez képest a 4. évadban vígan embereket égetnek Sárkánykőn és Bravoosba mennek... Vagy,h Loras Tyrell a királyi őrség tagja akar lenni Stannis legyőzése után, nem emlékszem már h az lett-e de ha igen akkor itt az újabb ellentmondás,h kb 2 résszel később már hozzáakarják adni feleségül Cerseit -.- stb.

2014. máj. 13. 13:35
 8/11 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nincsen sok eltérés, egyetlen lényeges dolgon sem változtattak.

A változtatások meg szerintem hozzáadnak a sztorihoz nem elvesznek belőle.

2014. máj. 17. 18:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Stannis pedig nem tud menni Braavos nélkül sehova, mivel a háborúhoz pénzre van szüksége.

Cerseihez Lorast Tywin akarja hozzáadni, Loras ugyan úgy az őrségbe akar menni, a nagyi meg egyiket sem akarja.

Nincs semmi ellentmondás.

2014. máj. 17. 18:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát pedig épp az,h Stannis eredetileg pénz nélkül indult,mert bízott benne h az északiak mellé állnak. És csak akk kért hitelt Bravoosból. Azzal meg h ilyeneket raknak bele sztem egyáltalán nem tesznek hozzá többet az eredeti sztorihoz, mert olyan dolgokat hagynak ki,mint pl. Ned visszaemlékezései, a próféciák, történetek arról h mi történt a világuk múltjában stb. Ezeket mind kihagyják a több erotikus jelenet kedvéért, vagy Stannis Braavosba menetelét, az Őrség lázadóit akik Craster erődjében trógereznek stb.
2014. máj. 17. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!