Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek Kisujj mit akar a...

Szerintetek Kisujj mit akar a Tűz és jég dalában; főleg Sansa-tól?

Figyelt kérdés

Nem értem mi a célja. Nem akarja a trónt (szerintem), de hatalmat akar láthatólag. Leginkább Sansa-tól mit akar, neki a trónt, és így magának is?

A viszonyuk engem Hanibál és Clarice „románcára” emlékeztet, megalkotja a saját női párját, mint Lecter.

Köszi a válaszokat.

2014. máj. 8. 13:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Sansa Észak várományosa. Robb után hercegnő, mint örökös Észak királynője. Mivel Sansában egyúttal Tully vér is folyik, ezért ugyanúgy a Három folyó vidéke is mellé állna, ahogyan Robb mellé.

A Völgy pedig rokoni kötődések által mindig is Stark-barát volt.

Azaz Sansáért egyszerre Észak, Három folyó és a Völgy mozdulna meg. Az pedig ugyanaz a szövetség lenne majdnem, mint anno Robert lázadása idején. Lényegében az a fiatal lány a királyné után az egyik legnagyobb befolyással bíró ő Westeroson.

Petyr terve nem teljesen tiszta, hiszen Sansának sem árulja el. De az biztos, hogy hatalmat akar. Ha nem magát a Vastrónt, de akár egy másikat. Bár ennél nem hiszem, hogy megállna. Sansának az ifjú Sólymot, Harrold Hardyngot szánja, aki egy Arryn leszármszott (aki Robin Arryn után a Völgy örököse).

A kérdés már csak az, Sansa mikor áll a sarkára és mond ellent végre annak, hogy kb. mint egy eszközt használják. Mindenesetre a karaktere remélhetőleg ebbe az irányba fejlődik.

Egyébként Petyr szavával élve "Csak Catet." Azaz nem hiszem, hogy valódi érzelmei vannak Sansa iránt. Csak bolondítja, ahogyan megtette Lysával is.

2014. máj. 8. 13:48
 2/14 A kérdező kommentje:

Petyr nekem kicsit olyan mint aki nagyon szépen eltervezte az egész játszmát és utána meglökte az első dominót. Hiszen Cersei-re mondta, h "...lehet, hogy kénytelen leszek korábban eltávolítani őt a játékból, mint terveztem."

Sansa-val kapcsolatban, Deres megszerzésén túl nem érzem mit akarhat Baelish.

"csak Cat-et" után sejthető, hogy senki nem rúg labdába, de Sansa mégis Cat-re emlékezteti. Felmerül, hogy bosszú azért, mert nem övé lett Cat.

köszönöm szépen a válaszodat. :)

2014. máj. 8. 14:06
 3/14 anonim ***** válasza:

Lehet tényleg csak a bosszúja áll a háttérben, a hatalomvágya pedig csak álca, hogy ezzel fedezze magát.

Talán azt is szépen megtervezte előre, amikor Lysa rajtakapta őket a csókkal. Ugye anno Lysa jól átverte, amikor bebújt mellé az ágyba és azt hitte róla, hogy Cat. Szerintem direkt tolt ki ezért vele pont így. :D

Igazávol amennyi esze van, csak sejti, hogy egy olyan kis ház, mint a Baelish, egy ideig biztos nem léphet trónra, mert nem ismernék el. Vagy nem tudom. Ugye Sansát is elvette volna, de a Lannisterek visszautasították a rangja miatt.

2014. máj. 8. 14:23
 4/14 anonim ***** válasza:
*Igazából
2014. máj. 8. 14:24
 5/14 A kérdező kommentje:

Mivel igazából nem teljesen tudjuk mi mozgatja, ezért szerintem érdekes karakter.A többiek azért nagyjából lekövethetőek indíték szempontjából. Ezáltal esélyes, hogy többet lehet a karakterébe látni mint ami. Bár G.R.R Martin nagy eséllyel itt is nagy eséllyel megvezet.

A "hó-Deres építése" c. jelenet nálam is felmerült, hogy megtervezett volt, részéről. A sorozat-béli rész biztos mást színezetet fog adni a jelenetnek, hiszen ott jobban szájba rágják.

2014. máj. 8. 22:52
 6/14 anonim ***** válasza:

Kisujj elég kapzsi, és ahogy Varys is mondta,hha minden elég akkor a hamuból Kisujj fog felállni győztesként.

Szal sztem úgy van ahogy mondta Sansának. Elakarja tenni Robert Arrynt láb alól, utána Sansát hozzáadni a Völgy örököséhez, felfedni,h ő Sansa és magának követeli Észak, aztán mivel Sansa anyja Tully, Kisujj pedig Harrenhal ura, így a Három folyó vidékét is hozzácsapnák a területükhöz, és így jócskán több, mint Westeros fele Kisujj irányítása alatt állna Sansán keresztül.

2014. máj. 9. 09:46
 7/14 anonim ***** válasza:
Am sztem csak azért akar mindent magának, mert anno nem kaphatta meg se Catet se Lysát, mert hozzájuk képes alantas származású volt, ezért megakarja mutatni,h a legkisebből is lehet a legnagyobb.
2014. máj. 9. 09:48
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem Sansában a Kicsi Catet látja, ugyanakkor az ő "tanítványát" is. Mert Cat szépségével és Kisujj eszével az övé lehet minden...

Kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki ebből :))

2014. máj. 10. 22:24
 9/14 a0511 ***** válasza:
100%

Számomra egyre inkább kezd úgy tűnni, hogy a "trónok harca" valójában nem más, mint egy titkos, belső háború Kisujj és a Varys között. Bár egyikük célja sem teljesen tiszta, az eddigiek alapján ők ketten ugyanazon érem két oldala.

SPOLIER: Aki olvasta az ötödik kötetet (Sárkányok Tánca), az biztosan emlékszik a legutolsó fejezetre. Amit Varys akkor elárul a haldokló Kevan Lannisternek, az nem sokban különbözik attól amit Ned Starknak mondott nem sokkal a halála előtt. Nem állítom, hogy színtiszta igazat beszélt, de gondoljunk csak bele: miért hazudott volna (különösen Kevannak, akire gyakorlatilag a biztos halál várt, így senkinek sem adhatta volna tovább).

Ezek szerint Varys mindent a "jó ügy/béke" érdekében tesz (a cél szentesíti az eszközt). Mindemellett inkább a Targaryenekhez húz (ő és Illyrio szervezte meg Dany és Khal Drogo házasságát, támogatta Viseryst és nem utolsósorban menekítette ki az állítólagos Aegon harceget az oroszlán karmai közül).

[Nem gondolom, hogy Aegon valóban az, akinek állítják.]

Ezzel szemben Kisujj hol a Lannisterek keze alá dolgozik, hol a Tyrellekkel konspirál, de kétlem, hogy egyik oldal mellett is elkötelezte volna magát. Szemmel láthatóan egyedül a saját malmára igyekszik hajtani a vizet (bármit őröljön is benne). Lehetséges, hogy valamilyen elégtételt akar venni a Stark-házon, amiért Brandon megalázta, Ned pedig elvette az asszonyt akit szeretett. ? Nem tudni, de az biztos, hogy mások élete kevéssé érdekli.

2014. máj. 12. 14:43
 10/14 A kérdező kommentje:

Varys és Petyr szópárbajai nagyon erősek, és eléggé ismerik is egymást, és pont Varys mondta, hogy Baelish az egyik legveszélyesebb ember Westeros-ban.

A # 9/9 válaszadó válaszán elgondolkodva, hogy a két ffi egymás ellenpólusai az jutott eszembe, hogy mind mikor a Isten és a Sátán sakkjátszmát játszik.

Petyr-ről nekem az jutott eszembe, hogy ha na van esze, akkor tényleg nem magának akarja a trónt, hanem másnak és azt a személyt ő fogja irányítani, és ahogy nézzük Sansa erre egy jó jelölt lenne, de ugye nem tudjuk mit fog majd lépni. Tyywin szerintem szintén hasonló módon tehetett, nem ő volt a király, hiszen az elég rizikós szakma, de mégis mindig az volt amit ő akart, így de facto ő uralkodott. Sansa-tól vajon megszabadulna-e ha mégsem úgy alakulnának a dolgok ahogy ő tervezi. Értem, úgy hogy esélyes, hogy inkább ő fog keresztbe tenni „apukának.”

Tudom nem az eredeti kérdésemhez kapcsolódik, de többször eszembe jut az a kép amit Bran és Dany is már látott: A trónterem tető nélkül és mindent hó fed, szerintem ennek a leges legvégén lesz relevanciája. El tudom képzelni, hogy akár az a záró kép.

2014. máj. 13. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!