Sherlock, vélemény?
Megpróbálok részletest, remélem a BBC sorozzatról beszélsz.
Az írókat imádom, különösen tetszik, hogy nem egy elmebeteg dolgozik rajta, hanem több. Moffat egy másik kedves sorozatomba is írogat, ahol Gatiss (Mycroft) szerepelt. Tetszik, ahogy belevisznek vicce, modern elemeket, de egyébként sok régebbi esetet dolgoznak fel.
A helyszínek fantasztikusak. Múlt heti Londoni utamon majd' az összeset sikerült végigjárni, akarva-akaratlanul. Nem Sherlock-körútra mentem, hanem a nevezetességeket néztük meg. Egyedül ahhoz a házhoz nem jutottunk el, ahol forgatták az egészet -a Baker Streeten voltam. Persze a kis utcákban nem rohangáltam, de a lényeges helyszíneket láttam a saját szememmel :)
A színészekért is ötöst kapnak, Cumberbatch pont az a Sherlock-típus, magas, erős arccsontok, kellően goromba kinézet, de ugyanakkor tökéletesen el tudta játszani a szociopatát -a telefonszámoddal. Martin pedig az a tipikus kis szerencsétlen emberke. Gatiss kicsit érdekes volt Mycroft szerepében, de végül kellemes csalódás ért. Mary-t nem így képzeltem, de Amanda a legjobb választás, tekintve, hogy Martin felesége. Imádtam, hogy Benedict szülei játszották a Holmes család idősebb tagjait. A többi színész is teljesen jó választás, nem sorolok fel mindenkit. Ami zavar, az Lestrade szinkronhangja, de szerencsére nem úgy nézem, csak kapcsolgattam a tévében :D
Én nagyon szeretem a sorozatot, bár vannak vele fenntartásaim. A rendezők közül Moffatról elég negatív a véleményem, Gatiss-ról kevésbé, bár nehéz eldönteni, hogy a sorozatban melyik elem kinek az ötlete volt. A helyszínek szerintem elég jól el vannak találva, nagyon tetszik, hogy minél több dolgot próbálnak az eredeti műből a mostaniba átvinni úgy, hogy rendesen beleilleszthető legyen a 21. századba. A színészek szintén zseniálisak, mind a főbb, mind a mellékszerepekben. A kamerabeállítások is sokszor lenyűgöznek, és a két főszerepló kapcsolata valamint Sherlock és Mycroft kapcsolata nagyon szépen bontakozik ki.
Az első két évad szerintem zseniális volt (bár ott is volt egy-két dolog, ami szúrta a szememet pl a Scandal in Belgraviaban), de itt a harmadik évadra kezdtek a dolgok kicsit számomra megzavarodni. Az első részleteiben jó volt, de történetmesélési szempontból nekem borzalmas. A második nagyon tetszett, az azóta is a kedvenc részem a sorozatból. A harmadik rész meg egyrészt nem lett eléggé felépítve az első kettő által, ezért néhány dolog elég üres volt benne, ezen kívül itt kezdtek olyan elemek bejönni, amik miatt a Doctor Who-t is egyre kevésbé szeretem (ugyebár azt is Moffat írja), amik eltávolítják a valóságtól, hangzatos félmondatok ismételget unásig, ez a hazudozás dolog, és annak az érzete, hogy csak lenyűgözni akar és nem konkrét tartalommal megtölteni.
De továbbra is nagyon érdekel a folytatás, és várom, hogy mi lesz a szereplők sorsa a továbbiakban.
Igen, a BBC Sherlockról beszéltem, szerintem is a helyszínek, a különböző kamera effectek nagyon jók.
A színészekről annyit, hogy Benedict Cumberbatch szerintem a legmegfelelőbb személy akit Sherlocknak eltudok képzelni, John is tökéletes személyt kapott, de szerintem Moriarty szerepére valami komolyabb színészt kellet volna választani, Andrew Scott is jó, de nem az az igazi Moriarty.
szerintem eléggé túlhájpolt sori, Cumberbatch nagyon jó választás volt a főszerepre, de a többi színész elég gyenge. a forgatókönyv is sok esetben túl van erőltetve.
szerintem ez egy átlagos detektíves sorozat, amit egy jó casting, és egy tehetséges színészi teljesítmény húz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!