Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Csak én vagyok úgy vele, hogy...

Csak én vagyok úgy vele, hogy ez a Hobbit úgy s. ar, ahogy van?

Figyelt kérdés

Az első 3 része nagyon tetszik,de ez a két Hobbit film dög unalom volt elsőre is.

Nem jó benne a történetvezetés,idegesítő hogy mind a két rész arról szól hogy belekeverednek valamibe,aztán mindig megússzák.Az első résznek csak az eleje tetszett amikor,még a Megyében voltak.De pl. mikor Gandalf mondta hogy a mit tudom én ki lecsapta a fejét,oszt úgy találták ki a golfot az szerintem nagyon gagyi volt.Meg amikor azok az óriások megtámadták egymást,azt se értem hogy mire volt jó.Ott élnek már ki tudja hány éve oszt amikor azok arra mennek nekiugranak egymásnak.Vagy a második részben nem tudom mi értelme volt bele rakni azt a medveembert.Nem is az a baj hogy belerakták,hanem hogy úgy rakták bele mint ha egy fontos szereplője lenne majd,de aztán kiderült hogy mégsem.Erről jut eszembe hogy Gandalf is össze-vissza teleportál mind a két rész alatt.

Meg amikor a pókok elkapják őket,ott is lehetett érezni hogy csak azért rakták bele hogy a filmet hosszabbítsák.

Ráadásul a pókok először marnak,csak aztán szövik be a zsákmányt.Legolasra meg kb. rá se lehet ismerni.Meg végig kiszámítható az egész,amikor mutatták azt a nyílvetőt,már akkor lehetett tudni hogy majd oda megy a sárkány.Szerintem ez a Hobbit film csak annak köszönheti a sikerét mert Gyűrűk ura,de ha nem az lenne akkor a kutya nem nézné.

2014. ápr. 18. 07:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem egyezik a véleményünk, ez már így fog maradni. :) Értem amúgy a problémád, nem tetszik a tonnányi módosítás... Ugyanakkor meg nem értem, mert a LOTR lehet, hogy adott eseményeket máshogy jelenít meg, de mi a különbség, ugyanúgy ellentmond az eredeti műnek. Itt valóban talán elvetették kissé a sulykot, egy csomó dologtól falra másztam, melyek nem illettek az egész sztoriba, a szerelmi száltól főleg...

Mi az, hogy fingjuk sincs a valódi történetről? Meglehet, de ezek olyan módosítások, amelyek a történet "lényén" vagy gerincén jóformán semmit nem változtatnak. Ha a LOTR-filmek előtt olvastad a könyvet pláne nem értem, hogy ott miért vagy elnézőbb. :)

Radagast-tal és a törpök kinézetével egyetértek, de ezek megint semmilyen hatással nincsenek a végkifejletre...

A kinézet kérdés viszont egyénfüggő, a wargok szerintem sokkal jobban sikerültek, mint anno.

2014. ápr. 22. 13:20
 12/12 yurima válasza:
Nekem kimondottan tetszett a film pedig az összes könyvet olvastam. Először le kell tisztázni azt, hogy a Hobbit film "beleszött" történet kiegészítő eseményei a többi könyvből lett merítve pl a fehér tanács Gandalf és thorin találkozása. A könyvben Gandalf tényleg elővi a golfos póén csak hogy tudd. A medve ember Beorn lehet, hogy a második részben nem de a harmadikban fontos szerephez jutt meglásd... persze aha nem térnek el annyira a könyvtől ( a pókok is benne vannak bár az utáni események joval másabbak mint a filmben) De persze nem mondom vannak eltérések pl Azog... ő úgye bár már abban a csatában meghalt mikor Thorin nagyapja - Vaslábú Dáin kaszabolta le az ominozús orkot. Hogy miért is igy lett a filmben szerintem, hogy legyen Thorinak egy igazán nagy elefele Bolg-on kivül. Tauriel azért kerülhetett bele, hogy az amúgy is férfi központú könyben kerüljön valami nőies legolas esette meg azért mert a király fia és még is ott él lehetőséget nyitva arra, hogy a későbbi Törp-tünde barátság kialakuljon pl 2 rész Glóin medálja. PJ ahhoz képest amit ebből a könyvből és annak kiegészítő információval tett egész nézhető filmet alkotott. Mert csak bele kell gondolni, ha a könyv szerint megy akkor nem lett volna olyan élvezetes és látványos mint amit most láttunk vagy majd láttni fogunk. De lehet, hogy nem olyan mint a GyU de ugye bár nem amiből filmet készített az egy "mese" könyv
2014. máj. 9. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!