Hogy tudott a Gravitáció ennyi Oscart kapni?
Kérdező, az űrben csak gravitáció van, súrlódás nincs. :)
Valójában az űrben is ugyanakkora a tömegvonzás a föld felé mint itt a felszínen.
A tárgyak valójában azért "lebegnek" mert orbitális pályán haladnak, azaz közel 22.000 km/órával keringenek a Föld körül ami ellensúlyozza a lefelé ható gravitációs erőt.
"Majd ha felnősz, megérted, miről szól a Gravitáció valójában."
Mi az a magvas gondolat, ami meghúzódik mögötte?
Én ennyit közel sem láttam "bele" ebbe a filmbe. Ha igazi drámát akarsz csinálni, akkor nem fordítasz 100 millió dollárt a látványvilágra, viszont például nem olyan forgatókönyvet írsz, ami kb. egy mondatba belefér, és nem olyan felületes szövegkönyvet, mint ami ebben a filmben volt.
Igazi dráma a Testvéred feleségét, a Nader és Simin, A vadászat vagy mondjuk A csodatevő. Nem ez a film. Én így látom a saját értékrendem alapján.
Kivételesen maximálisan egyet kell hogy értsek HulkHogennel, ez egy Hollywood-i limonádé dráma, nulla tartalommal és eszméletlen látvánnyal.
Az Oscar-ok amiket kapott, szinte csak technikai díjak, amit valljuk be, megérdemelt. Bár a zene számomra nem volt maradandó, rendezésnek meg nem nevezném azt, hogy egy számítógép előtt kattintgatva készítünk filmet.
Ha megnezitek a lemezen az extrakat, akkor rajottok, hogy milyen forradalmi ujitasokat hasznaltak a filmen. Mint amikor anno a Star Wars a makettekkel, vagy az Avatar a "motion capture"-al.
Es akkor kedves kerdezo, majd a gravitaciot is megerted, mert az extra elejen azzal kezdik, hogy ezt elmagyarazzak.
Egyetertek az elobbi kommenttel, aki ugy ult be hogy halivudi csihipuhi urhajos filmet nez, az csalodott mert ez inkabb egy elgondolkodtato muveszfilm mint tipikus popcornos akcio.
Amugy nem ertem miert kell kritikat olvasni. Egy vadidegen leirja, hogy szerinte mirol szol a film es lehet hogy fingja nincs a filmkeszitesrol es amugy is kit erdekel az o velemenye? Megnezem a filmet es majd en eldontom, hogy jo vagy sem.....
Tessek megnezni a lemezen az extrat, ott nyiltan/vilagosan a rendezo elmagyarazza, hogy mire gondolt, mit miert csinalt, mi volt a celja, melyik jelenet mit abrazol es akkor a sok talalgatas meg velemeny-szkander helyett rajossz, hogy mirol szol a film. Legalabbis a rendezonek mi volt vele a celja. Hogy neked nem az jon le belole, az nem tudom kinek a hibaja... valszeg senkie... es senkit nem is erdekel..
A rendezo megteheti hogy szazmilliokat kolt ra (vagyis meg tudja szerezni ra a szponzorokat) akkor azt csinal amit akar, es ha te tudsz jobbat, akkor nagyon szivesen megnezem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!