Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Létezik-e efféle bosszúfilm?

Létezik-e efféle bosszúfilm?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolnék, ahol először azt láthatjuk, hogy valaki brutális módon, kegyetlenül végez valakivel vagy valakikkel (az okokról talán nem is tudunk semmit), majd pedig utána utólag mutatják be nekünk, hogy miért is tette, amit tett. Akár flashbackes szerkezetű, akár olyan, ahol a film jórésze egy visszatekintés.

2014. febr. 18. 07:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Pld Az Apokalipszis Lovasa ! Sötét és kemény, a legjobb, amit ebben a témában láttam!
2014. febr. 18. 07:38
 2/10 anonim ***** válasza:
2014. febr. 18. 07:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Hmm. De ennek az elején még semmi konkrétumot nem tudunk? Mert ez fő lényeg lenne.
2014. febr. 18. 07:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Nézd meg! Az elején semmit se tudunk, egy férfi öldököl kegyetlenül, és lassan jönnek elő az előzmények, az okok
2014. febr. 18. 08:02
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
ja és ott van még a "visszafordithatatlan" - ott minden visszafele :)
2014. febr. 18. 08:04
 6/10 A kérdező kommentje:
A "Visszafordíthatatlan"-t láttam, de nem egészen passzol, mert ott, mint kiderül, nem a megfelelő személyt verik agyon a poroltóval. Bár ez első nézésre nem jött le nekem, kritikákból és fórumokból tudtam meg.
2014. febr. 18. 08:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Köpök a sírodra.
2014. febr. 18. 08:20
 8/10 A kérdező kommentje:
7: Nem jó. Ott előbb megerőszakolják a csajt, és utána jön a bosszúhadjárat. Pont hogy az ellenkezőjét keresem.
2014. febr. 18. 08:34
 9/10 anonim válasza:
Nem egészen pontosan erről szól, de a Memento című film jut erről eszembe, ott sem tudod az elején hogy mi van, mi történt igazából és csak a végére áll össze a kép. Bosszúról is szó van. A kedvencem egyébként, a legjobb film amit valaha láttam, nagyon ajánlom.
2014. febr. 20. 15:43
 10/10 A kérdező kommentje:

A héten néztem meg a Mártírok c. filmet: [link]

Részlegesen passzol az általam elvárt kritériumokba. Először ugye azt látjuk, hogy valaki legyilkol egy családot, és utólag tudjuk meg, hogy azok mit csináltak az illetővel évekkel korábban. De viszont ezt úgy tudjuk meg, hogy ugyanazokat a dolgokat (és még rosszabbakat is) egy másik illetővel is megcsinálnak más emberek, akik viszont meg sem bűnhődnek érte. (Ugyanakkor a film készítőjét szívesen beutalnám elmeorvosi vizsgálatra, a részletekbe inkább nem megyek bele.)

Számomra a legjobb egy olyan film lenne, ahol a film első felében látjuk a főszereplő mészárlásait az okokról mit sem tudva, majd a második fele egy merő visszatekintés lenne. És esetleg a film vége után az előzményeket látva az embernek kedve támadna újranézni az első felét. :)

2014. ápr. 13. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!