Szerintetek Kili es Fili a hobbit 3. Res :czeben meghalnak?
Heló!
Nos, azért egy "spoiler" szót odaírhattál volna. Sokan nem olvasták a könyvet, és talán nem tőled szerették volna a fentieket megtudni...
Szerintem nem fog ilyenen változtatni Jackson, ez azért elég nagy dolog lenne.
Nekem kifejezetten tetszenek az eredeti történettől eltérő szálak. De azért a szereplők születése / halála nagy változás lenne.
Az, hogy Szmaug a törpékkel is tárgyal, elég nagy változás volt, de tetszett a fordulat. Amiről rögtön két dolog ugrott be. Egyik, hogy a saját haverjaim is mindig máshogy mesélnek el történeteket. A másik pont a csatajelenetekhez, így a feltett kérdéshez kapcsolódik, miszerint Tolkien is írta a Babóban, hogy Bilbó máshogy mesélte el később, hogy a csatában mi történt, de ő (Tolkien, az író) objektívebben emlékszik rá, és ezért leírja részletesen.
Ezért a történet máshogy való közlése egy másik nézőpontból tökéletesen alátámasztja Tolkien mesélési stílusát. A film írója máshogy meséli a történetet, mint ő. És ez elfogadható. Sőt! Szórakoztató. Így az új szereplők, illetve Tolkien egyéb, kevésbé ismert műveiből átvett történetekkel kibővített film nem csak a Babót meséli el, hanem a Babó történetéhez kapcsolható, Tolkien világában zajlott eseményeket is.
Tehát szerintem nem lesz változás abban, hogy tíz törpe társa lesz, ki túléli majd a nagy utazást.
ad2
Bármennyire is egyet értek #1 írásával, azért remélem csak viccelt. Egy 76 éves történetnél kirakni, hogy spoiler - ugye ez csak tréfa! :) Legközelebb Romeo és Júlia halála előtt is spoilert kell írni??
Nem beszélve arról, hogy nem ez az első mozgó képsorozat, amiben ezt a történetet feldolgozták. 36évvel ezelőtt már csináltak róla egy nagyon jó rajzfilmet. [link] Aki nem látta, és nem fél, hogy le fogja lőni a történet végét, vagy már olvasta a könyvet, szerezze be. Én már 3szor láttam.
ma 15:04
Martin Freeman is hasonlót mondott. Csakhogy tényleg rengetegen azt sem tudták, hogy van ilyen történet, mégis megnézik a moziban. A "spoiler" meg csak egy szó, de nagyon soakt segíthet, hogy ha valaki úgy akar élvezni egy filmet, könyvet..., hogy nem tudja, hogy xy dolog fog történni, hanem át akarja élni az egészet, az ismeretlen csodálatos varázsával.
Én speciel semminél sem szeretem, ha lelőnek egy fontos dolgot - utoljára a Hatodik érzéknél voltam így, egy mondat tönkretette a nagy meglepetést.
Ez messzire visz, de van benne ráció. Ha a SPOILER ALERT-ről akarunk dumálni, inkább itt folytassuk:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__egyeb-kerdesek__52..
Ha az itteni válaszod fontosnak találod a témával kapcsolatban, oda is másold be. Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!