Gandalf sejtette, hogy Szarumán rossz útra térhet (később)?
Még nem olvastam a könyveket sajnos, még csak most következnek :)
Nem feltétlenül szerelmi szál lehet Gandalf és Galadriel között, nem is kifejezetten erre gondoltam, hanem hogy esetleg valami múltbeli dolog, ami miatt úgymond jobban ismerik egymást vagy ilyesmi.
Hát, 10 évesen láttam először a filmet, ráadásul a harmadik részt láttam először :D A könyveket pedig csak idén kaptam, ezért következnek majd csak most, de természetesen rengeteg a "miért? hogy? mint?" kérdés bennem, szóval jó lesz olvasni majd!
És köszönöm a válaszokat is! :)
Hát, azért kicsit más jellegű a két Istar közötti kapcsolat. Bonyolultabb. Sarumánaban már partra szállásnál megfogan az irigység, mikor a Tűz gyűrűje szerényebbik társához kerül. Gandalf mindig felnézett rá, de e mellett egyenjogú társának, öreg barátjának tartotta a másik mágust. Ezt abból is le lehet vonni, amikor akkor is adott a Szürke, a Fehér szavára, amikor minden tény ellent mondott neki - a Gyűrű elveszett, már rég megette a tenger - stb. Nem ellenkezett vele, s hitt a szavában és bölcsességében. Ha nem Sarumánról lett volna szó, gyanakodott volna, és rájött volna az igazságra.
Később is, futni hagyja, mert talán ő az egyetlen lény középföldén, akit olyan jó barátjának tekint, mint Sarumán. Vagy talán hinni akarja, hogy még jó. Gyakorlatilag majdnem, megbocsájtotta neki a bűneit. Ha másról lett volna szó, akkor nem hagyta volna menni.
S ez még csak két dolog, ami bizonyítja, hogy jó barátok voltak. Sarumán is szívesen tudta volna oldalán, mármint Színesként a másikat, pedig nem lett volna szüksége rá. Sőt... egy tüske lett volna egyeduralma fényében.
Galadriellel való kapcsolata is van ilyen sokrétű. Bajtársak ők is, barátok mindemellett. S mélyen tisztelik egymást, bíznak egymásban. De sehogy sem szerelmesek.
Tudom, h későn írok, de az erre tévedők legalább okulnak,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!