Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Gandalf sejtette, hogy Szarumá...

Gandalf sejtette, hogy Szarumán rossz útra térhet (később)?

Figyelt kérdés
A Hobbit első részében, amikor Völgyzugolyban feltűnik Szarumán, Gandalf láthatóan csalódik és nagyon nem örül annak, hogy Szarumán is feltűnik. Mi volt az oka ennek? Akkoriban még úgy tudom nem volt köztük semmiféle ellentét, és mindketten a "jó oldalon" álltak. Valamint érdekelne a Gandalf és Galadriel közötti, mondhatni személyesebb kapcsolat is. :)

2013. dec. 27. 19:03
 1/8 waland ***** válasza:
100%
Hát ha szépen akarunk fogalmazni, akkor ez a "költői szabadság" példája a forgatókönyvíró részéről. Ha meg őszintén, akkor ez az ok, ami miatt nem fogom soha moziban megnézni a hobbitot. Ilyesmit soha nem írt Tolkien, még csak nem is sugallt. Mégis mi a fene köze lenne egy istarnak egy férjezett tünde királynőhöz. Amit pedig Sarumanról írsz, az így igaz, azzal kibővítve, hogy nem járt völgyzugolyban, és pont nem érdekelte egy csapat szakadt törp kísérlete a magányos hegy visszafoglalására.
2013. dec. 27. 21:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A két torony elején olvashatod, hogy Szarumán rossz útra térését már várták a kószák, a tündék és a többiek is.
2013. dec. 27. 22:49
 3/8 A kérdező kommentje:

Még nem olvastam a könyveket sajnos, még csak most következnek :)

Nem feltétlenül szerelmi szál lehet Gandalf és Galadriel között, nem is kifejezetten erre gondoltam, hanem hogy esetleg valami múltbeli dolog, ami miatt úgymond jobban ismerik egymást vagy ilyesmi.

2013. dec. 28. 12:19
 4/8 A kérdező kommentje:
A Hobbitot olvastam, de nem igazán botránkozom meg ilyeneken, hogy a filmben valami másképp van/ ki van hagyva/ vagy hozzá van szőve. Nem a könyvet viszik fel a vászonra, hanem a könyv alapján készítenek filmet. Ez nem kötelezi arra a rendezőt és a forgatókönyvírót, hogy csakis kizárólag az történjen és pontosan úgy, mint a könyvben. Úgy gondolom ez egyetlen filmnél sem történt még így, nem is tartom ezt bajnak. Ez csak az én véleményem, senkivel nem vitatkozom, aki azt mondja, hogy neki nem tetszik :)
2013. dec. 28. 12:22
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
Gandalf jòl ismerte a tündèket Galadrielt több ezer èvvel a gyürük hàborû elõttröl. Mikor mèg a tündèk Valinorban èltek Gandalf tünde alakot ōltve jàrt a tündèk között màr akkor megkedvelte Galadrielt ès nèpèt azaz a Noldàkat, kèsõbb Galadrielt megtanìtja gondolat pàrbeszèdre. Hogy Gandalf mikortòl sejti hogy Sarumàn gonosz?? jò règrōl, mikor mestert vàlasztanak az ainuk màr akkor eldõl kinek milyen lesz a termèszete mentalitàsa Gandalf Niennàtol ès Manwè tol Sauron Melkorr tol tanult ezèrt lett gonosz nagyravàgyò , Szarumàn meg ugyan ez csak kicsit visszafogotabban. Amugy a gyûrûk ura filmeknek semmi èrtelme ha nem olvasod el a Szilmarilokat, hidd el teljesen èrtelmet nyer a film, ha tudod a hàtteret mi mièrt van.
2013. dec. 28. 23:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát, 10 évesen láttam először a filmet, ráadásul a harmadik részt láttam először :D A könyveket pedig csak idén kaptam, ezért következnek majd csak most, de természetesen rengeteg a "miért? hogy? mint?" kérdés bennem, szóval jó lesz olvasni majd!

És köszönöm a válaszokat is! :)

2013. dec. 29. 10:51
 7/8 Storm Crow válasza:
100%
Nincs köztük személyes kapcsolat. Csupán jóbarátok, és Galadriel őt akarta megtenni a tanács fejének,illetve őt pártolta. Szarumánt gondolom azért nem kedvelte,és nem bízott benne teljesen mert ő az ellenség fegyvereit tanulmányozta illetve az Egy Gyűrűt, annak a készítését és erejét. A trilógiában pedig tudni lehet, hogy csupán a Gyűrű utáni vágy megrontotta.
2014. jan. 16. 15:28
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát, azért kicsit más jellegű a két Istar közötti kapcsolat. Bonyolultabb. Sarumánaban már partra szállásnál megfogan az irigység, mikor a Tűz gyűrűje szerényebbik társához kerül. Gandalf mindig felnézett rá, de e mellett egyenjogú társának, öreg barátjának tartotta a másik mágust. Ezt abból is le lehet vonni, amikor akkor is adott a Szürke, a Fehér szavára, amikor minden tény ellent mondott neki - a Gyűrű elveszett, már rég megette a tenger - stb. Nem ellenkezett vele, s hitt a szavában és bölcsességében. Ha nem Sarumánról lett volna szó, gyanakodott volna, és rájött volna az igazságra.

Később is, futni hagyja, mert talán ő az egyetlen lény középföldén, akit olyan jó barátjának tekint, mint Sarumán. Vagy talán hinni akarja, hogy még jó. Gyakorlatilag majdnem, megbocsájtotta neki a bűneit. Ha másról lett volna szó, akkor nem hagyta volna menni.

S ez még csak két dolog, ami bizonyítja, hogy jó barátok voltak. Sarumán is szívesen tudta volna oldalán, mármint Színesként a másikat, pedig nem lett volna szüksége rá. Sőt... egy tüske lett volna egyeduralma fényében.

Galadriellel való kapcsolata is van ilyen sokrétű. Bajtársak ők is, barátok mindemellett. S mélyen tisztelik egymást, bíznak egymásban. De sehogy sem szerelmesek.

Tudom, h későn írok, de az erre tévedők legalább okulnak,

2015. aug. 3. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!