Filmelemzés? Mit jelent, hogy "visszatérő motívumok"?!
sok minden lehet, ami egy filmben többször felbukkan, pl. mint a Blöffben amikor utaznak és egy nagyon pörgős vágással mutatják, hogy legurít egy felest, becsekkol, felszáll a repülő, leszáll, kicsekkol.
vagy a columboban mikor mindig az ajtóból visszafordul, hogy "csak még egy kérdés".
vagy a Gyűlöletben amikor szóba kerül a tehén.
Vagy egyéb példák visszatérő motívumokra:
- Ha rendőri nyomozás van, akkor minden hasonló filmben ellátogatnak egy sztriptízbárba a zsaruk a nyomozásuk során.
- Vagy horrorfilmnél, amikor az lenne az ésszerű, hogy együtt maradjanak, akkor mindig szétválnak.
- Annak idején a 80-as 90-es évek sorozatainál (Xena, Herkules, Robin Hood, Szupercsapat, stb.) volt visszatérő motívum, hogy bár a szereplők kezében voltak halálos fegyverek (íj, nyíl, kard, géppityu, stb.) de soha nem öltek meg vele senkit. Ha mégis meghalt valaki, akkor pedig a főszereplő komoly erkölcsi és morális válságba került.
ja, bennem ez fel se merült, hogy olyan visszatérő motívum, ami más filmekben bukkan fel, valahogy én úgy értelmeztem, hogy egy filmen belül.
ezeket én filmes kliséknek nevezném inkább, pl. mikor a rosszfiú zsarut felfüggesztik és le kell adnia a fegyverét és a jelvényét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!