Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Filmelemzés? Mit jelent, hogy...

Filmelemzés? Mit jelent, hogy "visszatérő motívumok"?!

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez buta kérdésnek tűnik mivel mondhatni, hogy a neve magáért beszél, de én pontosan szeretném megtudni. Legjobb lenne, ha példákat is tudnátok rá hozni!

2013. dec. 20. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:

sok minden lehet, ami egy filmben többször felbukkan, pl. mint a Blöffben amikor utaznak és egy nagyon pörgős vágással mutatják, hogy legurít egy felest, becsekkol, felszáll a repülő, leszáll, kicsekkol.

vagy a columboban mikor mindig az ajtóból visszafordul, hogy "csak még egy kérdés".

vagy a Gyűlöletben amikor szóba kerül a tehén.

2013. dec. 20. 20:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. dec. 21. 08:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Vagy egyéb példák visszatérő motívumokra:

- Ha rendőri nyomozás van, akkor minden hasonló filmben ellátogatnak egy sztriptízbárba a zsaruk a nyomozásuk során.

- Vagy horrorfilmnél, amikor az lenne az ésszerű, hogy együtt maradjanak, akkor mindig szétválnak.

- Annak idején a 80-as 90-es évek sorozatainál (Xena, Herkules, Robin Hood, Szupercsapat, stb.) volt visszatérő motívum, hogy bár a szereplők kezében voltak halálos fegyverek (íj, nyíl, kard, géppityu, stb.) de soha nem öltek meg vele senkit. Ha mégis meghalt valaki, akkor pedig a főszereplő komoly erkölcsi és morális válságba került.

2013. dec. 21. 15:34
 4/4 anonim ***** válasza:

ja, bennem ez fel se merült, hogy olyan visszatérő motívum, ami más filmekben bukkan fel, valahogy én úgy értelmeztem, hogy egy filmen belül.

ezeket én filmes kliséknek nevezném inkább, pl. mikor a rosszfiú zsarut felfüggesztik és le kell adnia a fegyverét és a jelvényét.

2013. dec. 21. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!