Klasszikus zeneszerzők életét feldolgozó filmeket keresek. Kiről készült film pl Beethoven, Haydn, Bach, Vivaldi, Handl, Salieri, Weber, Schubert, stb közül?
Heló!
Az Amadeus kapcsán. Nos, Mozart szerepét számos zongoristának - többek között magyarnak is - felajánlották, azonban a legtöbben visszautasították. Hogy miért? Nos, mert a film hatalmas része kitaláció, ferdítés, a valóságtól elrugaszkodott tartalom. Valóban zseniális film, de ha a másik film esetében zavart a fantazmagória, és a valóság megcsúfolása - itt meg láthatóan nem -, akkor gondoltam megemlítem - még ha ott volt olyan is, ami az Amadeusnál nem.
Íme a filmek:
Bach harca a szabadságért
Händel utolsó esélye
Nálunk lakik Beethoven
Ragyogj!
Lisztománia
Jó szórakozást!
Igazad van, elnézést, úgy értettem, hogy a Beethoven film önmagának mondott ellent sok helyen.
Köszönöm a válaszod!
Heló!
Nehogy elnézést kérj, nincs miért. Csak gondoltam megemlítem, hogy mi a helyzet az Amadeussal, hátha tudok újat mondani - filmekkel foglalkozok, szakmai ártalom :D.
zeneszerzőkről többet én sem tudok, talán még annyi, hogy ott a Farinelli, a kasztrált, nem tudom az mennyire valóság hű, de jó film.
viszont modernebb zenészek életéről csomó filmet tudok a Piafon és a Rayen kívül, amiket érdemes megnézni!
Buddy Holly története
A rock'n roll ördöge
Bird - Charlie Parker élete
A nyughatatlan
I'm not there - Bob Dylan életei (ez elég elvont)
Control
8 mérföld
Notorious B.I.G. - A N.A.G.Y. rapper (a magyar címe rémes)
és amik azt hiszem kitalált zenészes filmek, de épp oly jók:
Mo'Better Blues
A világ második legjobb gitárosa (ez is nagyon jó film!)
Bálványrock - Velvet goldmine
A lankadatlan - A Dewey Cox-sztori (ez vígjáték, de nagyon jó)
Berlin Calling
Blues Brothers
Az óceánjáró zongorista legendája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!