Miert szeretitek a Doctor Who (ki vagy Doki) c. sorozatot?
Azért mert rendkívül sokrétű. Bármely korosztály számára nagyon nagy élményt tud biztosítani. A fiatalabbak az időutazás témája miatt, az érdekes űrlények, vicces jelenetek miatt, az idősebbek pedig átlátják a sorozat rendkívüli intelligenciáját, a nagyon jól felépített drámai jelenetek, és az összetett történet miatt szerethetik a sorozatot. Ezenkívül izgalmas, vicces, és alaptémától függetlenül teljesen komolyan vehető.
Az én kedvencem a 11. doktor, de a 10.-et is majdnem annyira szeretem. Tennant karaktere még jobban is van felépítve, de Matt Smith - szerintem - jobban alakítja a Doktort, számomra szerethetőbbé tette a figurát. De ez teljesen egyedi vélemény, gondolom más meg egyéb okok miatt rajong a sorozatért.
A Klasszikus korszakát azért mert... Kultusz. A három és fél méteres, színes sálak, robotkutyák, zellerszárak. Ezek mind a Doktor ikonikus eszközeivé váltak, mert akkoriban nemes egyszerűséggel egy bogaras öregember volt, aki csak kalandozott, kihasználva hajója által kínált lehetőségeket... Az egész családnak készült a sorozat...
Az új epizódjait pedig azért, mert -bár egymaga nem tudott a klasszikushoz hasonló színes és sokrétű világot teremteni- sikeresen elkerülte az égbekiáltó kliséket, ha mégis azt tette, mesterien használta ki, nem is beszélve a három spin-off sorozatról, melyet a 2005-2006-os évad rángatott magával, s ezen spin-off-ok rajongói nem is a Whovian-ok tengeréből emelkedtek ki...
Éééés akkor jött Matt Smith és a hatodik-hetedik évada, aminek alig volt rohadt köze a DW univerzumhoz, egy istenverte, mézes-mázas tündérmese lett az egész, mintsem sci-fi, vagy netalántán gótikus horror.
Aki ezt is szerette, az nézte, aki nem szerette, az azért nézte, mert várt egy új Doktort...
Isten segítse Capaldi-t...
A legtöbben azért szeretik, még ha nem is tudnak róla, mert ez a sorozat a haladásról, a megújulásról szól, mindig is itt volt, sose tűnt réginek, vagy snassznak. Mindig követte a trendeket, aktuális karaktereket, zenét, és beszédstílust. Haladt velünk, felnőtt, velünk együtt... És belekezdhet akármilyen mélyrepülésbe, akármilyen rossz is lehet, a változatossága az, amiért érdemes nézni...
Szinte előttem elmondtak,mindent!
Nekem,nics kimondottan az hogy melyik doki a jobb,Nekem mind jó,ha megnézitek,mind azért külömböző karakter,hogy egyedi legyen és az emberek ne unjanak bele,az egy szereplőbe! Minden sorozatba hoznak be,vesznek ki karaktereket ettől érdekesebb!
Mind szerethető valamiért!
a filmekről,pedig 2 ami,személy szerint nagyon imádtam: a Síró angyalszobrok,a végén durva,amit mond hogy ne bizzatok a szobrokba!
és a másik: amikor a elején a szőke csajszival van és a évad végén amikor szakadnak egymástól,az nagyon megható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!