Mi a bajuk az embereknek Joffrey herceggel a Trónok harcából?
Lehet hogy nem ugyanazt a Trónok harcát nézzük/ olvassuk, mert ahogy én észrevettem, szociopata, egoista, és az empátia teljes hiánya jellemzi :)
Joffrey tipikusan az az ember, akinek soha nem szabadna hatalmat adni a kezébe.
Ha a sorozatot nézed, akkor lehet, hogy a külső tulajdonságai, a kinézete tetszett meg, és emiatt látod kisebb súlyúnak az általa elkövetett bűnöket.
Hanyadik résznél jársz, másodiknál? Ott még aranyos volt, bár egy beképzelt kis kölyöknek hittem.
Egyike azon karaktereknek, akiket szívesen megvernék, csak a tévéképernyő az utamba áll. Tényleg nem szabadna hatalmat adni a kezébe, mert nagyon kihasználja. Hazudik, de kihasználja, hogy megteheti, -SPOILER- mert ő a király. Aki a legkisebb fenyegetést jelenti neki, megöli, és az együttérzés legkisebb jelét sem mutatja.
Ő még nem is az a típusú ellenség, mint egy Loki vagy Abaddon, hogy tetszik a hatalomvágya, lenyűgöz az ereje, de nem szeretem.
Lehet még nem jársz ott, ahol utálni kezdi az ember, de hidd el, meg fogod érteni, miért szidják.
Azzel még nem lenne baj, ha egoista. Vannak közkedvelt egoista karakterek is. Pl. Anne Rice regényeiből Lestat.
Azzal sem lenne baj, hogy gonosz. Az emberek a gonosz karaktereket is csípik, néha jobban, mint a jókat. Pl. Joker, Hannibal Lecter, stb.
Aztán még ott van az is, hogy síkhülye. És igen, vannak szerethetően hülye karakterek is.
De Joffnál mindhárom egyszerre teljesül, ráadásul teljhatalmú uralkodó, ami nem éppen a legjobb dolgokat eredményezi.
Agyonvereti Sansát többször, számszeríjjal belelövet a népbe, macskákat kínoz és máshogyan kegyetlenkedik. A saját testvérei (Myrcella és Tommen) is utálják, mint a sz*rt.
Egyedül Cersei mutat felé valamilyen szeretet féleséget, de rajta is látni (főleg a sorozatban ugye, mert Cersei ott még nem Pov a könyvekben), hogy gyakran az arcára fagy a mosoly, amikor Joff elkezd beszélni. (Lena Heady jól hozza.)
Szóval ez a "nem tökéletes" enyhe kifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!