Mi lett az éhezők viadalának (a kiválasztottnak) a vége?
Bocsi a kisregényért XD Nem tudtam nem kifejteni, legszívesebben az egész könyvet bemásoltam volna, hogy olvass inkább:
Szóval spoilert akarsz? A helyedben inkább végigolvasnám, de te tudod :P
Megható vége lett szerintem. Az utolsó egy oldalon bemutatja az író, hogy néhány év múlva Katniss és Peeta együtt élnek, 2 gyerekük van, és béke az országban :) Ez a végkifejlet.
Előtte azért jó néhány csavar van :D kezdve azzal, hogy a felkelés eluralkodik mindenfele, elfoglalják a Kapitólium hű körzeteket, majd magát a fővárost is :) Közben tucatnyi halál, Katniss minden másnap kórházban, aztán a fronton XD Minden karakter fejlődik, változik, a szerelmi háromszögben Katniss ide-oda pattog... A harmadik könyv talán a legizgalmasabb, bár tény, hogy néhol az író túlzásba esett a csapdáival. Amikor az egész utca szétnyílik a menekülők alatt, az ember csak ledobja kalapját és ugrál rajta, hogy "öld már meg szerencsétlent, ne kínozd tovább". Katniss meg Peeta minden létező módon lesérül lelkileg-testileg, komolyan sajnáltam őket pedig nem szeretm a szerelmi sztorikat :D És még a legutolsó mondatában is
Szóval röviden ennyi, oldasd el tényleg, ez így semmit nem ér az eredetihez képest :)
"A gyermekeim nem tudják, hogy valójában egy temetőben játszanak.
Peeta szerint nem lesz gond. Itt vagyunk egymásnak. És itt van a könyv. Majd úgy
értetjük meg velük a történteket, hogy erőt és bátorságot meríthessenek belőle. De egy
nap magyarázatot kell majd adnom nekik a rémálmaimról. Hogy miért gyötörnek. És
miért nem fognak teljesen elmúlni, soha.
Elmondom majd nekik, hogyan élem túl. Elmondom nekik, hogy azokon a
reggeleken, amikor rosszul ébredek, nem tudom örömömet lelni semmiben, mert attól
rettegek, hogy a következő pillanatban megfosztanak tőle – bármi legyen is az
örömöm forrása. Ilyenkor gondolatban listát készítek minden jó cselekedetről,
amelynek valaha tanúja voltam. Olyan ez, mint egy játék. Egyhangú. Húsz év után
talán már egy kicsit unalmas is.
De vannak ennél sokkal rosszabb játékok."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!