Szerintetek egy esti mozimaratonhoz mik lennánek a legjobb filmek?
"Látom a szívedre vetted a dolgot, nem akartalak megbántani. Ne haragudj!"
"Senkit nem érdekel, hogy mit-hova tartasz, attól még ostoba vagy."
Az igen!
Köszi, igazad van. Csak úgy idehányom azt a nevet, bizony. Nem írtam hozzá elemzést, miért is ajánlom, ostoba vagyok. Miután csak úgy idehányta valaki, hogy '"Adam Sandler maraton" Te jóságos ég!' és én megvédem a véleményem azután rögtön megállapítást nyer, hogy ostoba vagyok. Egyszerűen hogy nem vettem észre mérhetetlen butaságomat? De te, bölcsek bölcse, emberek Istene rávilágítottál hiányosságaimra. Menten folyóba vetem magam szégyenemben!
Hogy mertem ilyet írni? Mit gondoltam? Jézusom. Légyszi ostorral csapkodd a fenekem emiatt.
Szíp napot sznob barátom.
Örülök, hogy belátod, hogy tévedtél! Ezt keveseknek megy.
A sznobizmusról meg annyit, hogy igen kevés filmművészetben jártas, vagy az átlagnál jártasabb emberrel beszélhettél, ha szerinted én vagyok a sznob.
Utolsó: 25 éves vagyok. Viszonylag sokan néznek Dán filmeket, vagy legalább hallomásból tudják, hogy a mai Dán filmművészet igen magas színvonalú. Természetesen Miskolc külvárosából teljesen jogos a te hozzászólásod, kedves proli barátom.
A közelében sem jársz Miskolccal öreg :D Nézzed akkor a Dán Barátok Köztöt valójában senkit nem érdekel szerintem. Csak tudod olyan takony módon szóltál be a másiknak szóval gondoltam fejbe rúglak amúgy virtuálisan.
Egyébként korábbi Adam Sandler filmek igen viccesek. Apafej, Ötven első randi ésatöbbi. Nézzétek nyugodtan, élvezni fogjátok.
Vagy nézzetek dán komédiát, biztos vicces az is. xD
Oké, akkor felvilágosítalak, mert fogalomzavarban szenvedsz.
Sznob jelentése:
"A sznob angol eredetű szó, melyet hagyományosan William Makepeace Thackeray-nek tulajdonítanak, aki a Book of Snobs (A sznobok könyve) című írásában használta először a negatív kifejezést. Eredetileg a „sine nobilitate” azaz „nemességgel nem rendelkező” kifejezés volt a „sznob” szó alapja. Tehát átvitt értelemben az olyan embereket illetnek e szóval, akik ugyan nem „nemesek” vagy tagjai valamely elit körnek, de mégis rájuk jellemző attitűd felvételével olyannak akarnak tűnni, mintha oda tartoznának."
Nem vagy te filmszakértő, csak annak akarsz tűnni. Javaslom az utolsó mondat átgondolását. Van "filmszakértő" ismerősöm, ő nem sznob. Ő ért hozzá. Te csak fontoskodsz és úgy akarsz kinézni, mintha értenél hozzá. EMIATT vagy sznob.
Az a kiemelkedő ízléssel rendelkező ismerősöm kritikai nemessége (átvitt értelemben véve) abban nyilvánul meg, hogy hiába van nekem populáris ízlésem, SOHA nem aláz meg. Lehet, hogy te engem butának tartasz, de én téged csak simán sz.r embernek.
84%-os: Teljesen nyilvánvaló, hogy nem vagyunk egy szinten.
Veled be is fejeztem a "vitát".
Egy kicsit úgy érzem, hogy ez hozzám is szól, mert én írtam a Bosszú-trilógiát, úgyhogy beszállok én is. :)
'Sandler nem a filmművészet csúcsa, de egy haveri összejövetelre kellően nevettető...'
Nem az hogy nem a csúcsa, hanem egyenesen a legalja. Egy tirpák, agyhalott társaság számára biztos vicces, hogy ellő valami fingós poént. De ennél többre nem igazán képes ez a humorzsák. Ezen pedig egy értelmes ember egyszerűen nem tud nevetni, inkább csak szánalmas. A legjobb vígjátékokat mind Európából láttam eddig. :) Az amerikaiak szinte majdnem mind ugyanolyanok, és annyira ostobák, hogy túlságosan zavaró már, hogy az átlag amerikai közönségnek készítették, mert élvezhetetlenek. Ellenben azt hiszem francia és a svéd vígjátékokon nevettem a legtöbbet, mert azok tényleg viccesek voltak, jól felépített, humoros jelenetek voltak bennük és még ráadásul sokszor ellőttek bennük ilyen vicces, odaillő, pár mondatos párbeszédeket. :) Úgyhogy ezek igényesen fel lettek építve, és egyáltalán nem ilyen nehezen megfejthető, intellektuális viccek vannak bennük, hanem bárki megérti őket és nevet rajtuk. :) De persze az ostoba, semennyire sem vicces amerikai hulladékokat reklámozzák a WC ajtaján is, úgyhogy esélyük sincsen az embereknek arra, hogy a médiából megismerje ezeket az igazi vígjátékokat, amik nem is messziről, hanem innen, Európából jönnek. De hát persze ennek megvan az oka, hogy miért van így... Bántóan rossz irányba tolják a közízlést ezekkel a szemét filmekkel, nem is adva lehetőséget a fiataloknak, csak az ilyen szexes, fingós, hányós 'poénokat' tartalmazó, primitív, amerikai filmek megtekintésére a mozikban, amit normális szemmel értékelni sem lehet, olyan gyenge. Volt részem például a Nagyfiúk mindkét részében... :) Annyira elpazarolt idő volt.
Én végképp nem vagyok sznob filmek terén. Akármilyen filmet megnézek, ami elé leülök valamilyen oknál fogva, és meglehetősen széles körből állnak a kedvenc filmjeim. Azonban azt nem mondanám, hogy nem értek a filmekhez, mert egy kicsit azért igen. :) Szeretek elemezni filmeket, kritikát megfogalmazni róluk. Elgondolkodtató filmet nem egyszer néztem már társasággal. Nagyon szoktak örülni, amikor mondom nekik, hogy 'Olyan filmet találtam, hogy beszartok, olyan jó.'.
'én összeülős estén nem akarok mélyen elgondolkodtató filmeket nézni hiszen az ilyen nem arra van.'
Egyébként szeretném még azt is megjegyezni, hogy a kérdező egy szóval sem említette, hogy több emberrel akar mozimaratont szervezni, egyedül is lehet olyat tartani, én is néha lefekszem az ágyra, amikor csak egyedül akarok lenni és élvezni a szabadságot, aztán hadd szóljon.
'Az ő igényüknek megfelelő filmet ajánlottam hidd el.'
Természetesen jó, hogy az ő korosztályukat próbálod megcélozni, azonban az a baj, hogy egy Adam Sandler film az inkább destruktív hatású, mintsem egy jó ajánlás. Választhattál volna Európából, ha már valódi vígjátékot szeretnél, legalább megismerhetnék ezt az oldalát is, és rájöhetnének, hogy amiket eddig néztek, azok rohadtul nem viccesek, hanem primitív szennyek. Ha már akció-vígjáték, akkor például a svéd Kopps című film is jópofa. :)
Egy 16 éves már megért egyébként egy elgondolkodtató filmet, még élvezi is, ha egy jobbfajta értékrenddel nevelkedett eddig, nem pedig a mai, döbbenetes viselkedésű és gondolkodású tinikéhez hasonlóval. Az ilyenfajta filmeket is jó megismertetni velük, mert ezeket szintén nem reklámozzák sehol nekik, nem jó gondolkodó embereket nevelni a társadalomba, mert azokat nehezebb irányítani.
A dán vígjátékokhoz hirtelen nem tudok hozzászólni, mert nem jut eszembe filmcím, amit láttam onnan, mert többnyire csak drámákat nézek tőlük. Legutoljára például a Jagten-t láttam, ami nem olyan rég jelent meg, azt is érdemes megnézni. :)
Úgy érzem, hogy kellően kifejtettem a nézőpontomat, nem csak fröcsögtem alaptalanul. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!